Τους προηγούµενους µήνες έπρεπε να «νοµιµοποιήσουµε» σε επίπεδο δηµοσιογραφικής κάλυψης και τον πόλεµο µεταξύ των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι «Νταλαούρες» και κάτι «Μάρκες», που συµµετείχαν ενεργά στην επικοινωνιακή κλοτσοπατινάδα της Αριστεράς. Και ενώ µέχρι πρότινος η δράση τους περιοριζόταν στα εσωκοµµατικά του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα φαίνεται να επιχειρούν εξαγωγή της «επιδραστικότητάς» τους στο ΠΑΣΟΚ.

Το τρολ «Μάρκα», που έχει διακριθεί ως «ανώνυµος κουκουλοφόρος» του διαδικτύου για να αποθεώνει τον τεράστιο ηγέτη, που όµοιος του πρέπει να περάσουν 100 χρόνια για να ξαναγεννηθεί, δηλαδή τον Αλ. Τσίπρα, τις τελευταίες ηµέρες διαφηµίζει την υποψηφιότητα Γερουλάνου ως ιδανικά ενωτική, για να ξαναγράψει ιστορία η προοδευτική παράταξη. Εδώ η κατάσταση αρχίζει και γίνεται κουλουβάχατα, καθώς τα δαιµόνια του διαδικτύου, που µέσα από την ανωνυµία τους σπεκουλάρουν καταστάσεις ή προβοκάρουν πρόσωπα, έχουν καταστεί ρυθµιστές των εξε λίξεων από το ίδιο το πολιτικό προσωπικό της Αριστεράς.

Προσέξτε τι συµβαίνει λοιπόν από χθες. Το τρολ «Μάρκα» έχει, υποτίθεται, αποκαλυφθεί από τους οπαδούς του Στ. Κασσελάκη, κυρίως από τον γνωστό στιχουργό Ν. Μωραΐτη. Έχουν κατονοµάσει ως διαχειριστή του λογαριασµού γνωστό δηµοσιογράφο, που τον όρισαν διοικητή του Αγίου Όρους ο Αλ. Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα µε τη διαφήµιση που κάνει η «Μάρκα» στον Π. Γερουλάνο, στην ίδια γραµµή ξεκινά να αρθρογραφεί και ο Ν. Κοτζιάς για την επανένωση των προοδευτικών δυνάµεων, χρησιµοποιώντας τη λέξη «Αναγέννηση», που είναι ο τίτλος του «κυβερνητικού προγράµµατος» του Π. Γερουλάνου. Ο Ν. Κοτζιάς τον Π. Γερουλάνο τον είχε υποστηρίξει και όταν κατέβαινε για δήµαρχος Αθήνας.



Περιμένοντας το χρίσμα

H περίφημη ομάδα των «87» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ενιαία και συμπαγή εσωκομματική ομάδα. Το γεγονός ότι συμμάχησαν όλοι αυτοί στην ΚΕ του κόμματος, για να αποκαθηλώσουν τον Στ. Κασσελάκη με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν εναντίον του, δεν σημαίνει ότι έχουν κοινή γραμμή και υπέρ της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σ. Φάμελλος δεν έχει εξασφαλίσει το καθολικό χρίσμα της ομάδας των «87». Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του εν μέσω κάποιων επικοινωνιακών γεγονότων με σημείο αναφοράς τον Αλ. Τσίπρα, αλλά μέχρι τώρα επίσημη στήριξη δεν του έχει προσφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως έχω ξαναγράψει, οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στον αέρα, από τη στιγμή που ο Στ. Κασσελάκης έχει σκοπό να παίξει την τελευταία του ζαριά στο συνέδριο, ελπίζοντας ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό θα ακυρώσουν τις έως τώρα αποφάσεις της ΚΕ και θα τον αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Γενικώς «Απαράδεκτοι»

Στο παρελθόν έχουμε στηλιτεύσει καλλιτέχνες από τον χώρο της Αριστεράς που λειτουργούν ως στρατευμένοι ή αυτόκλητοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης, δίνοντας τα ρέστα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλ. Τσίπρα, του Στ. Κασσελάκη, του Π. Πολάκη και πάει λέγοντας. Όμως, δεν είναι δυνατόν να τρώει κράξιμο η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Νίκος Μωρ αΐτης και πολλοί άλλοι «αριστερόπληκτοι» καλλιτέχνες, αλλά να κάνουμε τα στραβά μάτια, όταν σε μια εκλογική μάχη επιστρατεύονται καλλιτέχνες από την απέναντι όχθη.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι έχει πάρει επ’ ώμου την Άννα Διαμαντοπούλου η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Παπαδοπούλου, προκειμένου να της κάνει επικοινωνιακή αβάντα ενόψει των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Με πρόσχημα πως ήταν συμμαθήτριες πριν από μισό αιώνα και βάλε, η γνωστή ηθοποιός ξεκίνησε τα «αποθεωτικά» αφιερώματα στη φίλη της από την εκπομπή «Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη και στη συνέχεια έκαναν και ένα γύρισμα με κάποιους απ’ τους «Απαράδεκτους».



Μπάτε, σκύλοι...

Ως γνωστόν, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει λάστιχο και επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Οπότε δεν θα μας προκαλέσει καμία έκπληξη εάν τις επόμενες ημέρες κατοχυρώσουν την υποψηφιότητά τους και άλλα πρόσωπα, που υποτίθεται δεν έχουν τεράστια δυναμική και απήχηση στην κομματική βάση. Εάν ισχύει ότι τα μέλη της ΚΕ του κόμματος, δηλαδή αυτά που αποφάσισαν για την εκπαραθύρωση του Στ. Κασσελάκη από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δικαίωμα να βάλουν την υπογραφή στήριξης στις υποψηφιότητες όσων διεκδικούν την προεδρία, τότε άνετα μπορεί να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και ο Ν. Φαραντούρης και ο Α. Γκλέτσος, μη σας πω και ο Δ. Παπανώτας. Εκτός από τον Π. Πολάκη, οι τρεις τελευταίοι θα κόψουν ψήφους από τον Στ. Κασσελάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή