Ολοένα και φουνώνουν τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο πρωθυπουργός κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. 

Ήδη η στήλη Big Mouth του powergame.gr έγραφε από τον Ιούλιο ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, «θα ήταν μια καλή περίπτωση, για να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο πρόεδρος Κυριάκος και στο εσωκομματικό πεδίο, αλλά και γενικότερα, αφού βλέπετε ο Στουρνάρας παίζει εδώ και καιρό ως ένας παράγοντας -ίσως ο μοναδικός τόσο αξιόπιστος- που θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά». 

Σύμφωνα με τη στήλη, τα σενάρια για την πιθανότητα υποψηφιότητας του Γιάννη Στουρνάρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναζωπυρώθηκαν ξανά ύστερα από την ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ σε παρουσίαση βιβλίου προκαλώντας ερωτήματα για τις μελλοντικές επιδιώξεις του.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

- Τι ήθελε να μιλήσει ο «πανούργος Στουρνάρας» -έτσι τον αποκάλεσε στο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» ο φίλος μου ο Φιλιππάκης- για την ανάγκη των πολιτικών συναινέσεων, σε παρουσίαση βιβλίου την περασμένη Πέμπτη; Δεν ήθελε και πολύ να αναζωπυρωθούν ξανά τα σενάρια για μια πιθανή υποψηφιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και λέω ξανά, γιατί στις 5 του περασμένου Ιουλίου, λίγο πριν αναχωρήσω για τις διακοπές μου στον τόπο μου, έγραφα επί λέξει: «Μιλώντας τις προάλλες στον Παραπολιτικά FM, ο φίλος μου, Μεσσήνιος και ακραιφνής σαμαρικός Μίλτος Χρυσομάλλης, είπε πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, ακόμα κι αν δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Τώρα να πω ότι το μυαλό μου δεν πήγε στον Γιάννη Στουρνάρα, στο όνομα του οποίου πίνει νερό ο πρόεδρος Σαμαράς και που εδώ και καιρό θεωρείται περισσότερο πολιτικός, παρά τεχνοκράτης, θα σας πω ψέματα. Πάντως, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα ήταν μια καλή περίπτωση, για να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο πρόεδρος Κυριάκος και στο εσωκομματικό πεδίο…». Αυτά στις αρχές του καλοκαιριού, τα καταθέτω τώρα, που μπαίνουμε για τα καλά σε φάση σεναριολογίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τα προβλήματα του προέδρου Κυριάκου ακόμα πιο οξυμένα στα δεξιά του…