Το ζητούμενο ως συμπέρασμα, ως προς την πολιτική υπόσταση του Κέντρου, εξέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης Zarpa Radio.

Αγνοώντας καταφανώς ότι το Κέντρο διαθέτει πραγματική πολιτική υπόσταση, στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά, με αυτόνομη ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο και με αυτόνομα κόμματα στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, ο Παύλος Πολάκης αδυνατεί, φαίνεται, να κατανοήσει ότι μπορεί να υπάρχουν “άστεγοι” κεντρώοι ψηφοφόροι, αλλά και κεντρώοι ψηφοφόροι, οι οποίοι επιλέγουν με πραγματικά ορθολογικά κριτήρια την ψήφο τους, όταν δεν υφίσταται αυτόνομο κεντρώο πολιτικό κόμμα.

Τι ασύλληπτο δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στην εν λόγω συνέντευξή του; Το εξής:

“Το κέντρο είναι μια θολή και απροσδιόριστη έννοια (sic). Το κέντρο πάει πάντα (sic) με τον πιο ισχυρό. Στη ζωή, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Η χειροτέρευση της ζωής και της κοινωνικής πραγματικότητας που συμβαίνει τώρα, δεν έχει χρώμα. Αλλά η λύση έχει χρώμα: Είναι είτε δεξιά είτε αριστερή. Είναι είτε συντηρητική είτε προοδευτική. Δεν υπάρχει κεντρώα λύση (sic)”…

*Διαβάστε ακόμα: Πολάκης: "Το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς - Ο κόσμος που έφυγε, περιμένει, δεν έχει πάει αλλού"



Δεν υπάρχει κέντρο για τον Παύλο Πολάκη, πράγματι. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όμως, δεν υπάρχει πολιτική επιλογή από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει το κόμμα του προς το κέντρο ή κοντά στο κέντρο. Αυτό θέλει να πει ο Παύλος Πολάκης, αλλά δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο να το διατυπώσει.

Το κέντρο δεν πάει πάντα με τον ισχυρό, όπως ισχυρίζεται ο Παύλος Πολάκης, και η πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, με τον κοπιώδη τρόπο με τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να προσεγγίσει σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους του κέντρου, ήδη από τα τέλη του 2015, όταν η Ν.Δ. ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και κυβέρνησε μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ για άλλα τέσσερα χρόνια, αποδεικνύει ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι κάθε άλλο παρά αποτελούν ένα μεγάλο τσουβάλι με… πατάτες.