Παρών ο Μεϊμαράκης στο πάρτυ για τα γενέθλια της ΝΔ

Σήμερα θα ξεκινήσω με το πάρτυ της ΝΔ, αλλά θα συνεχίσω με πολύ ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι η Κυριακή -κοντή γιορτή…- πλησιάζει για τις εσωκομματικές κάλπες. Στους ρυθμούς του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, κινείται από την Δευτέρα η Ρηγίλλης, ετοιμάζοντας πυρετωδώς το street παρτυ της Παρασκευής έξω από την ιστορική έδρα της κεντροδεξιάς παράταξης, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κεντρικό σύνθηµα στο σποτ που ανέβασε η Ν∆ στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι: «Πάµε Ρηγίλλης» και περιλαµβάνει φωτογραφίες του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραµανλή και όλων των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων. Σαμαράς και Καραμανλής δεν έχουν απαντήσει αν θα παραστούν, μετά και την επίσημη πρόσκληση που τους απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης τηλεφωνικά. Πάντως, να σας πως πως -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου λόγω των υποχρεώσεών του στην ευρωβουλή, στην εκδήλωση θα παραστεί κανονικότατα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊµαράκης.

«Βλέπουν» συμμαχία Δούκα - Γιαννακοπούλου στο επιτελείο Ανδρουλάκη

Πάμε, τώρα, στο ΠΑΣΟΚ όπου έχω να σας πω ότι στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη «βλέπουν» συμμαχία Γιαννακοπούλου- Δούκα βλέπουν μετά το ντιμπέιτ. Όπως λένε χαρακτηριστικά, σε πηγαδάκια με δημοσιογράφους στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Νάντια Γιαννακοπούλου, αντάλλαζε πάσες στο ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα διευκολύνοντας τον να «χτυπά» τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έτσι, θεωρούν δεδομένο ότι στον δεύτερο γύρο σε περίπτωση που το δίδυμο είναι Ανδρουλάκης- Δούκας, η Γιαννακοπούλου θα στηρίξει Δούκα. Μάλιστα, η νέα αυτή κόντρα φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτά που σας έγραψα χθές ότι σε περίπτωση που κερδίσει ο Ανδρουλάκης θα «κατεβάσει» στην εκλογική περιφέρεια της Γιαννακοπούλου τον Λευτέρη Καρχιμάκη, που τον στηρίζει σφόδρα.

Με Παύλο Γερουλάνο ο Γιάννης Μίχας

Στο στρατηγείο του Παύλου Γερουλάνου συνεχίζουν να αθροίζουν νέους υποστηρικτές. Στο πλευρό του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί σε αυτή την εκλογική μάχη και ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Μάλιστα ο κ. Μίχας ανάρτησε στα social media μια αφίσα - κάλεσμα για την προεκλογική ομιλία του κ. Γερουλάνου στην Αθήνα με σχόλιο «Στηρίζω - Ψηφίζω Παύλο, ήρθε η ώρα για την Αναγέννηση της πατρίδας μας, μέσα από την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».

Χρεώνουν στον Δούκα μέλος του στενού πυρήνα Ανδρουλάκη

Συνέβη και αυτό! «Πράσινη» διαρροή εμφάνισε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ως υποστηρικτή του Χάρη Δούκα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Κωνσταντόπουλου. Και αυτό διότι ο πρώην βουλευτής όχι μόνο στηρίζει την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη και έχει υπογράψει υπέρ του, αλλά ανήκει και στον στενό του πυρήνα.

Δύο εν ενεργεία δήμαρχοι στηρίζουν Γερουλάνο και Δούκα

Και κλείνουμε με τα Πασοκικά με δύο εν ενεργεία Δήμαρχοι που παίρνουν ανοιχτά θέση στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα και οι δυο προέρχονται από αυτόν τον πολιτικό χώρο και ο ένας εξ αυτών έχει διατελέσει πρώην υπουργός. Ο ένας στηρίζει Παύλο Γερουλάνο και ο δεύτερος ένθερμα τον Χάρη Δούκα. Ωστόσο, οι περισσότεροι δήμαρχοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ προτιμούν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους και να μην εμπλακούν ενεργά στις εσωκομματικές... ίσως θέλουν να κρατήσουν ισορροπίες για την επόμενη ημέρα, όποιος κι αν είναι ο αρχηγός.


Γιατί χρόνο με τον χρόνο η εφορία θα αγριεύει

Χθες παρεμπιπτόντως η ΑΑΔΕ έδωσε σε διαβούλευση το σχέδιο δράσης της ως το 2029 με στόχο την είσπραξη «κόκκινων» χρεών προς την εφορία και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Με τέσσερις - πέντε φοροτεχνικούς μεγάλων γραφείων που μίλησα, η αλήθεια είναι πως με βραχυκύκλωσαν περισσότερο, αντί να με βοηθήσουν να καταλάβω για το αν το σχέδιο, θα δουλέψει αποδοτικά ή όχι. Πάντως μάλλον η πλάστιγγα γέρνει στο δεύτερο σενάριο γιατί εδώ που τα λέμε υπάρχουν ομάδες δράσης που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά ενώ οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Αυτό που συνειδητοποίσα, πάντως, και μεταφέρω από τους «σπεσιαλίστες» είναι η εκτίμηση πως χρόνο με τον χρόνο η εφορία θα αγριεύει όλο και περισσότερο, προσθέτοντας στο «οπλοστάσιο» των ελεγκτών της on line πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες, επενδύσεις, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, θυρίδες και γενικώς θα αποκτήσει ένα «βιονικό μάτι» σε όλες τις κινήσεις που κάνουμε οι φορολογούμενοι μέσω apps. Και επιπλέον αποκτά τη δυνατότητα «κατά μονάς» παρακολούθησης μέσω της δημιουργίας «προσωπικών φακέλων» για να καταγράφει την «συμπεριφορά» όσων χρωστούν.


Νέος πρόεδρος στο Ελληνικό Μετρό ο Νικόλας Κουλοχέρης

Νέο πρόεδρο απέκτησε η Ελληνικό Μετρό Α.Ε., τον δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Κουλοχέρη και πρώην συνεργάτη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την περίοδο που ο κ. Σταϊκούρας ήταν υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Κουλοχέρης, που το 2021 είχε αναλάβει γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο ΥΠΟΙΚ, τοποθετήθηκε με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., μεταβατικός πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της τεχνικής εταιρείας του Δημοσίου και μάλιστα συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της προηγούμενης Πέμπτης 26/11/2024, ενώ καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του, στα κεντρικά της Ελληνικό Μετρό. Όπως επισημάνθηκε, η τοποθέτηση Κουλοχέρη στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου, δεν χρειάσθηκε να περάσει από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επειδή είναι μεταβατικός πρόεδρος και η θητεία του λήγει το Σεπτέμβριο του 2025, όταν θα λήξει και η θητεία του διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή προέδρου, Νίκου Κουρέτα. Σημειώνεται ότι η θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, λήγει στις 31 Μαΐου 2025.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι

Κλιμακώνουν οι δικηγόροι τις κινητοποιήσεις τους για το νέο δικαστικό χάρτη. Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, σχεδιάζουν μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή. Παράλληλα, από τις 7 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2024 έχει αποφασισθεί στοχευμένη αποχή από την εκδίκαση υποθέσεων ανακοπών, εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων καθώς και από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.