Με τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους καλέσει στην επετειακή εκδήλωση που θα διοργανώσει το κόμμα έξω από ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ήδη χθες η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η στήλη, οι δύο πρώην πρόεδροι ήταν ευγενικοί κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης με τον πρωθυπουργό, επιφυλασσόμενοι να δουν το πρόγραμμά τους και αναλόγως να δώσουν απάντηση. Πάντως, όπως εκτιμά η στήλη, ο μεν Καραμανλής «είναι δύσκολο να μην πάει», ο δε Σαμαράς «έχει ήδη καταλήξει στην αποχή».

Διαβάστε ακόμα: Επιβεβαίωση ''Big Mouth'' για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά για την επέτειο της ΝΔ - "Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Τι θα κάνουν οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ

Μετά το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, λοιπόν, όπως αναφέρει το Big Mouth, ο κ. Καραμανλής «βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο εγκλωβισμό», αφού πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία για ενδεχόμενη απουσία του.

Άλλωστε, η επέτειος των 50 χρόνων της ΝΔ δεν αφορά μόνο τον σημερινό αρχηγό, αλλά και όσους τιμήθηκαν από την παράταξη και ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ο μακροβιότερος, τόσο ως αρχηγός όσο και ως ένοικος της Ρηγίλλης. Επομένως, κανείς «δεν θα συγχωρούσε» μια ενδεχόμενη απουσία του.

Σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Big Mouth»- «έχει ένα προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό, το οποίο δεν σηκώνει αναβολή». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, ότι μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα έχει τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό, για να τον ενημερώσει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Big Mouth», εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, και καμιά δεκαριά ακόμα βουλευτές, κυρίως από την επαρχία, «έχουν κλείσει ραντεβού με γιατρό», άρα δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται την Παρασκευή το βράδυ στη Ρηγίλλης. Το γεγονός ότι και οι δέκα ανήκουν στον κύκλο των συχνών συνομιλητών του Μεσσήνιου πολιτικού αποτελεί απλώς και μόνο σύμπτωση…

Τι γράφει η στήλη «Big Mouth»

Ο Καραμανλής «πάει» Ρηγίλλης

Σας έχω νεότερα από το μέτωπο της παρουσίας των πρώην προέδρων της ΝΔ στο street party που διοργανώνει την Παρασκευή το βράδυ έξω από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης ο πρόεδρος Μητσοτάκης. Θα αποφύγω κάθε λέξη που να ευλογεί (πάλι) τα γένια της στήλης, που και χθες είχε την είδηση (η στήλη) για τα προσκλητήρια τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού προς τους Καραμανλή και Σαμαρά. Όπως έμαθα, οι δύο ήταν ευγενικοί κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης, επιφυλασσόμενοι να δουν το πρόγραμμά τους και αναλόγως να δώσουν απάντηση. Αν μου ζητάτε μια εκτίμηση, ο μεν Καραμανλής είναι δύσκολο να μην πάει, ο δε Σαμαράς έχει ήδη καταλήξει στην αποχή.

Τι θα κάνουν οι δύο πρόεδροι

Μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη, ο Καραμανλής βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο εγκλωβισμό, αφού πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία για ενδεχόμενη απουσία του. Πέραν τούτου, τα 50 χρόνια δεν αφορούν μόνο τον σημερινό αρχηγό, αλλά και όσους τιμήθηκαν από την παράταξη. Ο Καραμανλής,  μάλιστα, παραμένει ο μακροβιότερος, τόσο ως αρχηγός όσο και ως ένοικος της Ρηγίλλης. Επομένως κανείς δεν θα συγχωρούσε μια απουσία που έχει να κάνει με το γινάτι και μόνο. Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, ο πρόεδρος της καρδιάς μου (γιατί, αν και δεν φαίνεται, αγαπώ να τον ενοχλώ), Αντώνης Σαμαράς, μαθαίνω ότι έχει ένα προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό, το οποίο δεν σηκώνει αναβολή. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα έχει τηλεφωνήσει στον αρχηγό Κυριάκο, για να τον ενημερώσει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του. Μετά το «όχι» Σαμαρά, αν υπήρχε χρόνος, είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι ο Μητσοτάκης θα ματαίωνε την επετειακή εκδήλωση, αφού νεοδημοκρατικό πανηγύρι χωρίς τον πρόεδρο Αντώνη μοιάζει με σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

! Εκτός από τον πρόεδρο Σαμαρά, μαθαίνω ότι και καμιά δεκαριά ακόμα βουλευτές (κυρίως επαρχιώτες) έχουν κλείσει ραντεβού με γιατρό, άρα δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται την Παρασκευή το βράδυ στη Ρηγίλλης. Το γεγονός ότι και οι δέκα ανήκουν στον κύκλο των συχνών συνομιλητών του Μεσσήνιου πολιτικού αποτελεί απλώς και μόνο σύμπτωση. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε ούτε καν να περάσει από το μυαλό μου ότι ο αρχηγός Αντώνης θα έμπαινε στον κόπο να υπονομεύσει ακόμα και ένα κομματικό πανηγύρι!

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη στήλη «Big Mouth» ΕΔΩ