Αν έχω καταλάβει καλά, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης -µέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν έχει καµία όρεξη να αναγνωρίσει ως θεσµικό του συνοµιλητή στη Βουλή τον προσωρινό επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, όσο και αν ο τελευταίος κάνει τα πάντα προκειµένου να αναµετρηθεί µαζί του. Η περιφρόνηση του Κ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του Ν. Παππά φαίνεται να είναι συνειδητή επιλογή. Με τον τρόπο αυτό θέλει να εκφράσει την απαξίωσή του απέναντι σε έναν πολιτικό που έχει σε βάρος του µια ατιµωτική απόφαση από το Ειδικό ∆ικαστήριο για τους χειρισµούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η πλάκα είναι ότι ο Ν. Παππάς, που κατέκτησε τη συγκεκριµένη θέση ελέω Στ. Κασσελάκη και µε τη µισή Κοινοβουλευτική Οµάδα απέναντί του, ισχυρίζεται ότι ο λόγος που ο Κ. Μητσοτάκης δεν κάθεται να του απαντήσει στην Βουλή είναι επειδή -τάχα µου- τον φοβάται, και γι’ αυτό το βάζει στα πόδια. Ένας παραπάνω λόγος που ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συµβάλει στην αποκατάσταση της δηµόσιας εικόνας του Ν. Παππά είναι ότι ο συγκεκριµένος πολιτικός, την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, για να τον εξοντώσει επικοινωνιακά, πίεζε συγκεκριµένους οικονοµικούς παράγοντες να του βρουν επιβαρυντικά στοιχεία για τις επιχειρηµατικές δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραµπόφσκι.



«Θριαμβευτική» υποδοχή Κασσελάκη στη Σαλαμίνα

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 1/10 ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής από δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Περιφέρειας της Β´ Πειραιά. «Όλοι μαζί θα φτιάξουμε τη χώρα», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε προτροπές που του ζητούσαν να «φτιάξει το κόμμα». «Η μόνη δύναμη είναι η ψήφος μου. Δεν ξέρω αν θα ζω να σε ξαναψηφίσω», είπε μια ηλικιωμένη κυρία, με τον Στέφανο Κασσελάκη να της απαντά: «Θα ζεις κι όλοι μαζί θα φτιάξουμε το κόμμα. Η μόνη δύναμη που έχω είστε εσείς». Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και με τον δ ήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο.

«Δυστυχώς, θλίβομαι για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούμε να ανοίξουμε τώρα αυτή τη συζήτηση, γιατί σε ένα τοξικό περιβάλλον -όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα- μόνο καλό δεν θα κάνω. Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος ήταν ένα σύμπτωμα της κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι η αιτία», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αναθεωρητισμός» και αυτογελοιοποίηση

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο «ρεπατζής» πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου ζήτησε να υπερασπιστούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να μην επιτρέψουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να την «αναθεωρήσει ιστορικά» με δυσφημιστικό τρόπο. «Να μην επιτρέψουμε αυτή την προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού να πετύχει. Η χώρα χρεοκόπησε το 2010, έχασε το 25% του ΑΕΠ μεταξύ 2010 και 2015 και ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που την έβγαλε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Δεν είναι μία μάχη για το παρελθόν αυτή. Αυτή είναι μία μάχη για το άμεσο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάθε σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αν κάποιοι «γελοιοποίησαν» και «εξευτέλισαν» την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα την περίοδο 2015-2019. Οπότε δεν χρειάζεται να «αναθεωρήσει» την ιστορία ο Κ. Μητσοτάκης. Την «αναθεώρησε» ο Αλέξης Τσίπρας, που έπαιζε κορόνα γράμματα την τύχη της χώρας, έχοντας υπουργό τον Γιάνη Βαρουφάκη και συνέταιρό του τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, αλλά και αμέσως μετά οι ίδιοι οι συριζαίοι που έλεγαν ότι «ξεζούμισαν» τον ελληνικό λαό με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Ο Πολάκης έχει πρόγραμμα

Ανεξάρτητα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με πολλές από τις θέσεις που διατυπώνει ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος απ’ τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη Δικαιοσύνη, την αναδιανομή του πλούτου, τη λειτουργία των τραπεζών και των εταιρειών ενέργειας, την προστασία των δανειοληπτών κ.ά. Κοινώς, μιλάει περισσότερο προγραμματικά απ’ τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν κουράσει τον κόσμο με το να φλυαρούν μονότονα και ασυστόλως για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, δίχως να αντιλαμβάνονται πως με το εξαντλούν τον πολιτικό τους λόγο επάνω σε τέτοιου είδους έωλες συζητήσεις μοιάζουν με τον σκύλο που κυνηγάει στάσιμος την ουρά του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή