Στη διαδικασία του due diligence βρίσκεται το deal ανάμεσα σε Ιβάν Σαββίδη και Μάριο Ηλιόπουλο για το Open. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, εδώ και μία εβδομάδα ξεσκονίζονται τα βιβλία της εταιρίας, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στο τίμημα της εξαγοράς, το οποίο ανέρχεται στα 35-37 εκατ. ευρώ, διαφωνούν όμως στο ύψος των χρεών.

Συγκεκριμένα, η στήλη σημειώνει πως η πλευρά Σαββίδη τα προσδιορίζει στα 7 εκατ. ευρώ, την ώρα που η πλευρά του Ηλιόπουλου τα βρίσκει από 12 έως 14 εκατ. ευρώ, με τη διαφορά να μην είναι και τόσο μικρή.

Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στη φημολογία περί κυβερνητικής παρέμβασης στο εν λόγω πεδίο, η στήλη αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως μια υπόθεση μεταξύ δύο ιδιωτών, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί και δεν έχει καμία συμμετοχή στο deal.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Στη διαδικασία του due diligence βρίσκεται (όπως πληροφορούμαι) το πολυσυζητημένο deal ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Μάριο Ηλιόπουλο για την εξαγορά από τον δεύτερο του τηλεοπτικού σταθμού Open. Συγκεκριμένα, εδώ και μία εβδομάδα ξεσκονίζονται τα βιβλία της ιδιοκτήτριας εταιρείας, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στο τίμημα της εξαγοράς (μιλάμε για 35-37 εκατ. ευρώ) και να διαφωνούν στο ύψος των χρεών, αφού η μεν πλευρά Σαββίδη τα προσδιορίζει στα 7 εκατ. ευρώ, η δε Ηλιόπουλου τα βρίσκει από 12 έως 14 εκατ. ευρώ, μια όχι και τόσο μικρή διαφορά! Και επειδή όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορεί μια φήμη περί της κυβερνητικής παρέμβασης στο συγκεκριμένο πεδίο, ρώτησα και έμαθα ότι η κεντρική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο θέμα ως μια υπόθεση μεταξύ δύο ιδιωτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θέλει και δεν έχει καμία συμμετοχή στο deal.