Με μία βαλίτσα στο χέρι ο Μητσοτάκης

Με μία βαλίτσα στο χέρι θα βρίσκεται το επόμενο δεκαπενθήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, την επόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο τo EU-MED9, δηλαδή η Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης MED9. Ακολουθεί στις 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου και αμέσως μετά, 17-18 Οκτωβρίου, στην ίδια πόλη, η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εν μέσω των πολύ κρίσιμων εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.


Άγχος στην κυβέρνηση για το "τέρας" της ακρίβειας - Προβλέψεις για άνοδο των τιμών μέχρι και 10%

Ολίγον τεταμένο, για να το πω κομψά, μαθαίνω πως είναι το κλίμα στην κυβέρνηση μετά τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό το «τέρας» της ακρίβειας δεν μπορεί να κατατροπωθεί με τίποτα. Ο πληθωρισμός που παραμένει «καρφωμένος» σταθερά στο 3% όλο το καλοκαίρι και μας κατατάσσει στην 4η θέση πανευρωπαϊκά, αλλά και τα χθεσινά μαντάτα του ΙΕΛΚΑ που έδειξαν ότι ύστερα από τέσσερις μήνες αποκλιμάκωσης των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ πήραν πάλι την ανιούσα, ρίχνουν αλάτι στην πιο πονεμένη πληγή, πρωτίστως ημών των καταναλωτών και ακολούθως των κυβερνητικών που ασχολούνται με τα οικονομικά και την τσέπη μας. Το πικρό κερασάκι στην τούρτα της ακρίβειας -που λίγοι το έχουν συνειδητοποιήσει- είναι ότι στο οικονομικό επιτελείο δεν περιμένουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Πόσω μάλλον τώρα που εκτραχύνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και επηρεάζονται οι μεταφορές αγαθών, τα κόστη κ.λπ. Το αντίθετο θα έλεγα, καθώς οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που κατήρτισε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών λένε ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια οι τιμές θα ανέβουν τουλάχιστον κατά 10%, αν όχι παραπάνω. Καλό για το χρέος, κακό για την αγοραστική μας δύναμη, η οποία χρόνο με τον χρόνο θα διαβρώνεται παρά την ανάπτυξη και τις αυξήσεις των μισθών. Ήρθε και το ΚΕΠΕ χθες να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι ο πληθωρισμός χτυπάει πιο σκληρά τους οικονομικά ασθενέστερους σε σύγκριση με τους πιο καλά αμειβόμενους κι άρχισαν τα όργανα μεταξύ υπουργών και οι επανασχεδιασμοί για το αν και πώς θα μπορούσε να μειωθεί κάνας φόρος παραπάνω…


Η τελική μάχη σήμερα Ζαχαριάδη - Αντώναρου στην Πολιτική Γραμματεία

Ας αφήσουμε όμως την κυβέρνηση και να σας πάω στα… ωραία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, λοιπόν, αναμένεται να έχει την τιμητική του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Κώστας Ζαχαριάδης σκοπεύει να ζητήσει τον έλεγχό του από την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αφορμή τις αναρτήσεις που κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζοντας την Αριστερά ως έναν πολιτικό χώρο που μετέρχεται «χουντικές μεθόδους». Ήδη ανάμεσά τους έχει προηγηθεί ένας έντονος διάλογος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τα σχόλια που έκανε ο κ. Αντώναρος εναντίον της Κουμουνδούρου με αφορμή μια οδηγία που έστειλε ο τομέας οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κομματικές οργανώσεις, ζητώντας από αυτές να μην προπαγανδίζουν μεροληπτικά τις υποψηφιότητες κανενός εκ των διεκδικητών της προεδρίας.


Ο Φάμελλος στηρίζει "Αυγή" και "Στο Κόκκινο"

Την ώρα που κυκλοφορούν πολλά για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ- ότι δηλαδή δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα παρουσίαζε η προηγούμενη ηγεσία- ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία εργαζομένων της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο». Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και την πεποίθησή του για την αναγκαιότητα λειτουργίας και της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο». Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αντίθεσή του στις αιφνιδιαστικές αλλαγές, σημειώνοντας οτι έπρεπε να προηγηθεί (από την πρώην ηγεσία) μία επαρκής οικονομοτεχνική προετοιμασία (επεξεργασία) με ενίσχυση των εσόδων και της βιωσιμότητας των Μέσων και προφανώς με ενεργοποίηση και των μελών του κόμματος. Έδωσε επίσης έμφαση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή, αφού υπάρχει η κοινή αντίληψη πως η λειτουργία των δύο αυτών Μέσων είναι απαραίτητη.


Εμφύλιος με "φήμες" μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη- έχει μπει στο στόχαστρο των συναδέλφων του που ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο του Σωκράτη Φάμελλου; Πολλά και διάφορα κυκλοφορούν για την πορεία του μέχρι και για την ακαδημαϊκή του διαδρομή. Για παράδειγμα αναφέρουν ότι ο εν λόγω μπήκε στην πανεπιστημιακή σχολή από την οποία αποφοίτησε επιτυχώς, ως ομογενής Πόντιος από χώρα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στα τέλη της δεκαετίας του '90. Οι ψίθυροι πάντως έχουν φτάσει μέχρι τα αυτιά του εν λόγω στελέχους που «απειλεί» ότι αν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πόλεμο έχει «πολλά ράμματα για τη γούνα» όσων ασχολούνται μαζί του.


Ο Βαγγέλης Περρής στην κεντρική ομιλία Γερουλάνου στην Αθήνα

Ένα γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης είδαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στην Παλιά Βουλή προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Περρή, ο οποίος πριν από την έναρξη της ομιλίας του κ. Γερουλάνου είχε θερμό εναγκαλισμό και σύντομη συνομιλία μαζί του.


Νέο πρόσωπο από την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η Ελένη Σίσκου

Ανακατατάξεις στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έφερε το νέο δικαστικό έτος. Με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, αποσπάται και τοποθετείται η διορισθείσα ως Ευρωπαία εντεταλμένη εισαγγελέας Ελένη Σίσκου του Νικολάου, αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, στο Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, που εδρεύει στην Αθήνα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών. Η κυρία Σίσκου, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, με πλούσιο βιογραφικό, υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έχοντας μάλιστα χειριστεί σοβαρές υποθέσεις, πολλές σχετιζόμενες και με το οικονομικό έγκλημα.


Τα 12 ερωτήματα της Κεχαγιά στην Κοσμοπούλου

Σκληρή ανακοίνωση με 12 ερωτήματα προς τη δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσα Κοσμοπούλου, εξέδωσε η παράταξη της πρώην δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά. Τα ερωτήματα σχετίζονται με τη φωτιά που έπληξε τη βορειανατολική Αττική τον Αύγουστο. Μεταξύ άλλων η Δήμητρα Κεχαγιά θέτει το ερώτημα: «Τελικά είχατε εικόνα πώς εξελισσόταν η πυρκαγιά ή όχι; Οι άστοχες αναρτήσεις σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πολύ κακές εμφανίσεις σας σε Μέσα Ενημέρωσης, που έδειχναν ότι δεν είχατε επαρκή γνώση και πληροφόρηση, και το γεγονός ότι ενημερωθήκατε «στον αέρα» από τηλεοπτικό σταθμό πως καίγεται οικία στην Νταού Πεντέλης δείχνουν ότι μάλλον δεν είχατε καμία αίσθηση της πραγματικότητας. Δήμος ανύπαρκτος σε όλα τα επίπεδα».