Οι... μελλοθάνατοι ονειρεύονται «ανταρσίες»

Χθες οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, με θέμα την «επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη». Επειδή υποψιάζομαι ότι η κίνησή τους μπορεί να πυροδοτήσει συζητήσεις περί «νέου αντάρτικου» εντός της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, εκείνο που πληροφορήθηκα ως «αντίδραση» από την Πειραιώς είναι ότι η επίμαχη ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής και θεσμικής αποστολής τους. Τώρα, αν κάποιοι πάνε να κάνουν την τρίχα... τριχιά και να εμφανίσουν το θέμα ως «ανταρσία νούμερο 2», αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και δεν αναφέρομαι στους «δημοσιογράφους» αλλά σε κάτι «πολιτικά ετοιμοθάνατους» παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος.


Η διεύρυνση της Ν∆ και τα «κορδελάκια» των πρώην αρχηγών

Τόσο ο Κώστας Καραµανλής ο νεότερος όσο και ο Αντώνης Σαµαράς, που κάποτε εγκατέλειψε τη Ν∆ για να φτιάξει την Πολιτική Άνοιξη, αλλά στο τέλος βρέθηκε στο περιθώριο της βαρυχειµωνιάς, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι «χρωστάνε» στη Νέα ∆ηµοκρατία και δεν τους παίρνει να κάνουν επικοινωνιακά κορδελάκια, µε το να γίνεται ντόρος γύρω από τα ονόµατά τους αν θα παραστούν ή όχι στην εκδήλωση που διοργανώνει το κόµµα τους στην οδό Ρηγίλλης για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυσή του. Και κακώς τους πήρε -εάν τους πήρε- τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειµένου να τους προσκαλέσει σε αυτή τη γιορτή. Όφειλαν από µόνοι τους να ανταποκριθούν, δίχως καµία ειδική πρόσκληση, αλλά και να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να πάρουν και τον λόγο και να απευθύνουν χαιρετισµό στον κόσµο της Νέας ∆ηµοκρατίας. Αυτό µπορεί κάλλιστα να το κάνει και ο Κ. Μητσοτάκης, εάν φιλοτιµηθούν και πάνε τελικά στην εκδήλωση. Να τους ανεβάσει στο βήµα και τότε να δούµε ποια θα είναι η αντίδρασή τους.

Και µε όλα αυτά τα αντιπολιτευτικά κόλπα που στήνουν εδώ και χρόνια στον σηµερινό αρχηγό της Ν∆, µε πρόσχηµα το άνοιγµά του προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καλό θα είναι να µην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, παριστάνοντας τους «θε µατοφύλακες» της «δεξιάς» κληρονοµιάς του αείµνηστου Κωνσταντίνου Καραµανλή. Γιατί, αν τα βάλουµε κάτω, θα δούµε πως ο µεν Κ. Καραµανλής ως αρχηγός της Ν∆ είχε κάνει ανοίγµατα στο ανδρεοπαπανδρεϊκο-τσοχατζοπουλικό µπλοκ και ο Αντώνης Σαµαράς στο σηµιτικο-βενιζελικό.


Πήγαν σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες

Εκτός από τις «στοιχηματικές» εταιρείες, στο παιχνίδι των προβλέψεων για την έκβαση στις κάλπες που στήνουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εμπλακεί και οι αστρολόγοι. Εκείνη δε που έχει γίνει περιζήτητη έπειτα από μια εμφάνιση που έκανε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Χ. Κούτρα και τον Γ. Ντσούνο στον ΣΚΑΪ είναι η αστρολόγος Πηνελόπη Παπουτσή, με την οποία -όπως μαθαίνω- έχουν επικοινωνήσει τα επιτελεία ουκ ολίγων υποψήφιων προέδρων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το «πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες», για να δω πού βρίσκομαι εκλογικά, μέρες και νύχτες, είναι -απ’ ό,τι φαίνεται- αναγκαίος οδηγός για όσους υποψηφίους θέλουν να τσεκάρουν ποια θα είναι η μοίρα τους και ποιο το ριζικό τους στις εσωκομματικές κάλπες. Απ’ ό,τι μαθαίνω, κάποιοι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων θα αποκαλύψω στην πορεία, εμπιστεύονται περισσότερο την Πηνελόπη Παπουτσή από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.


Μπούμερανγκ

Ο Σ. Κασσελάκης παίζει καθυστερήσεις με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Δεν ξέρουμε εάν αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, αλλά στο τέλος μπορεί να του γυρίσει και μπούμερανγκ. Διότι εκεί που εμφανίζεται ως ηγέτης μιας σύγχρονης Αριστεράς, ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται και διεκδικεί την ψήφο του βλέπει να κάνουν σαματά για λογαριασμό του δυο πρώην εκ πρόσωποι Τύπου της ΝΔ, οι Ευ. Αντώναρος και Α. Σπηλιωτόπουλος, και ένας πρώην εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο Γ. Κύρτσος.



Σύγκρουση κορυφής

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει από χθες ο Κ. Ζαχαριάδης με τον Ευ. Αντώναρο. Ο τελευταίος κατήγγειλε για «χουντικές πρακτικές» την Κουμουνδούρου, επειδή ο τομέας οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μια εγκύκλιο, ζητώντας από τις οργανώσεις του κόμματος να προβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να μη χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς ως εργαλείο προσβολής ή αποθέωσης κάποιων υποψηφίων. Μόλις ο Κ. Ζαχαριάδης πληροφορήθηκε τις προκλητικές αναρτήσεις του Ευ. Αντώναρου, έγινε τούρμπο και άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Σήμερα θα θέσει το θέμα και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή