Με λυµένο το… φουλάρι για καβγά προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ η γραµµατέας της ΚΟ του κόµµατος και στενή συνεργάτιδα του Στ. Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς -σύµφωνα µε τις πληροφορίες- πήγε να βάλει «µπουρλότο» στη συζήτηση διά ασήµαντον αφορµήv. Βάσει του ρεπορτάζ, η Θ. Τζάκρη αποχώρησε επεισοδιακά από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας, αφού προηγουµένως κατήγγειλε ότι µία ηµέρα νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, δεν της είχε δοθεί ο λόγος εγκαίρως, προκειµένου να εκφράσει τη διαφωνία της σε µια εγκύκλιο που είχε στείλει η Κουµουνδούρου αναφορικά µε το πώς πρέπει να χειρίζονται τους λογαριασµούς τους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Κοµµατικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν η Θ. Τζάκρη άνοιξε το συγκεκριµένο θέµα στην Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίµενε ότι θα εισπράξει αποστοµωτική απάντηση από τη «συντρόφισσά» της, Γιώτα Αράπη-Μπελώνη, η οποία της εξήγησε πως η αιτία που δεν πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, µια ηµέρα νωρίτερα, ήταν γιατί πριν από αυτή υπήρχαν άλλοι οµιλητές. «Εγώ είµαι βουλευτής τόσα χρόνια. Λες ψέµατα», φέρεται να της είπε η Θ. Τζάκρη και τότε η Γ. Μπελώνη τής απάντησε: «Εσύ είσαι ψεύτρα, δεν είµαι εγώ». Έπειτα από αυτό, άπαντες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας κατάλαβαν ότι η Θ. Τζάκρη πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα.



Περιοδεία Οικονόμου στον Βοτανικό

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε τα πρακτορεία διαμεταφορών στον Βοτανικό, με στόχο να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο υφυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), ενώ πραγματοποίησε περιήγηση σε πολλά πρακτορεία, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους σε αυτά, καθώς και να δει από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις συνθέτουν μια εικόνα που απέχει από τα πρότυπα ενός καλά οργανωμένου χώρου logistics.

«Στις 6 Οκτωβρίου, εκτός από πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν και για τον/την επόμενο/η πρωθυπουργό της πατρίδας μας». Αυτό τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του Κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου κατά την κεντρική ομιλία της στην Αθήνα.

Stefanos: «Να ψηφίσετε για... συνέδρους»

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν πήρε στα σοβαρά τη χθεσινή παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία -υποτίθεται- ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Σε συνδυασμό με τα σκέρτσα και τα καμώματα που έκανε η στενή του συνεργάτιδα Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία αποχώρησε δι’ «ασήμαντον αφορμήν», εκείνο που κατάλαβαν όσοι είδαν το «διάγγελμά» του είναι ότι σκοπεύει να δώσει τη μάχη με τους υποστηρικτές και τους οπαδούς του πρώτα στο συνέδριο του κόμματος στις αρχές Νοεμβρίου και θα πράξει αναλόγως.

Δηλαδή αν διαπιστώσει ότι το σώμα του συνεδρίου είναι απέναντί του, τότε μπορεί και να προχωρήσει σε άλλες επιλογές. Εν ολίγοις, να μη διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Προς επίρρωση όλων αυτών, παραθέτουμε αυτούσια την παρέμβασή του, όπου δίνει έμφαση στο τι πρέπει να γίνει στο συνέδριο: «Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς. Για αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας».


Στον τάκο

«Πράσινο φως» στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητήσει αρμοδίως από τον Ευ. Αντώναρο να ανακαλέσει όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες εμφάνιζε την Κουμουνδούρου ως «χουντικό καθεστώς», έδωσε με απόφασή της η Πολιτική Γραμματεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ύστερα από σχετική εισήγηση του Κ. Ζαχαριάδη αποφασίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπενίτσης, να επικοινωνήσει με τον Αντώναρο ώστε ο τελευταίος να ζητήσει συγγνώμη για όσα συκοφαντικά έγραψε εναντίον του κόμματος και του τρόπου λειτουργίας του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή