Τα πεντηκοστά γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Νέα ∆ηµοκρατία, η παράταξη που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραµανλή.

Έτσι, η «γαλάζια» παράταξη θα γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων σήμερα, Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, με μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα έξω από ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, εκεί όπου επί σχεδόν 4 δεκαετίες «χτυπούσε η καρδιά» του κόμματος.

Εκτός της επετείου της ΝΔ, όμως, σαν σήμερα τo 2009, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο Κώστας Καραμανλής «διασύρθηκε» εκλογικά από τον Γιώργο Παπανδρέου, οπότε εκτός από τα πεντηκοστά γενέθλια, έχει και έναν ακόμη λόγο να δώσει το «παρών» απόψε στο «γαλάζιο» street party.

Διαβάστε ακόμα: 50 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα: Σαν σήµερα το 1974, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραµανλής ίδρυσε το κόµµα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισµού, τη Νέα Δηµοκρατία - Μεγάλοι σταθµοί και προσωπικότητες 

Το… τελετουργικό

Στα του… «τελετουργικού» τώρα. Στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μπροστά στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με τη στήλη, υπήρξε συζήτηση για το αν οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, θα παραβρεθούν τελικά στο μεγάλο πάρτι του κόμματος.

Ωστόσο, ό,τι και να κάνουν πλέον -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Big Mouth- θα είναι win-win για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν πάνε, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, θα δικαιώσουν την ενωτική του πρωτοβουλία. Αν πάλι αποφασίσουν να απουσιάσουν, θα έχουν γυρίσει την πλάτη στους ανώνυμους Νεοδημοκράτες, για τους οποίους άπαντες οφείλουν να πάνε, όπως επισήμανε προχθές στον «αέρα» του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θυμίζοντας τους αγώνες κάποιων τα χρόνια που η ΝΔ δεν ήταν της «μόδας».

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

-Ημέρα γενεθλίων σήμερα και οφείλω να ξεκινήσω με τα χρόνια πολλά στην παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, που σήμερα συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Επίσης, την ώρα που ξεκινούσα να γράφω αυτές τις αράδες θυμήθηκα ότι σαν σήμερα το 2009, ο Καραμανλής της Ραφήνας διασύρθηκε εκλογικά από τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου, οπότε εκτός από τα πεντηκοστά γενέθλια, έχει και έναν ακόμη λόγο να δώσει το «παρών» απόψε στο street party του Μητσοτάκη. Πάμε, όμως, στα του τελετουργικού. Στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει μπροστά στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, εκεί που ο Κώστας Καραμανλής ο Β’ πανηγύριζε (για να μη γράφω μόνο για τα άσχημα) το 2004 τη μεγάλη νίκη εκείνου του Μαρτίου. Συζητήθηκε -για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά με κούρασε η συζήτηση- για το αν ο Κώστας της καρδιάς μας με τον πρόεδρο Αντώνη θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή. Ένα είναι το σίγουρο: εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να κάνουν θα είναι win win για τον πρόεδρο Κυριάκο. Αν πάνε, θα δικαιώσουν την ενωτική του πρωτοβουλία. Αν πάλι αποφασίσουν να απουσιάσουν, θα έχουν γυρίσει την πλάτη στους ανώνυμους Νεοδημοκράτες, για τους οποίους άπαντες οφείλουν να πάνε, όπως επισήμανε προχθές στον αέρα του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θυμίζοντας τους αγώνες κάποιων τα χρόνια που η ΝΔ δεν ήταν της μόδας. Μην έχετε αμφιβολία, άλλωστε, ότι η εν λόγω εύστοχη αποστροφή του ψηλού της κυβέρνησης καθόλου τυχαία δεν ήταν.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει σήμερα η στήλη Big Mouth ΕΔΩ.