Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Έτσι, η στήλη Big Mouth του powergame.gr, θέλοντας να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο, μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει για το… ντέρμπι ανάμεσα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όπως φάνηκε, αυτή είναι πλέον η πιο δύσκολη ερώτηση σε δημοσκόπο αυτές τις μέρες, αφού κανένας δεν ξέρει πόσοι και ποιοι θα δώσουν τα 3 ευρώ, για να ψηφίσουν, όπως αναφέρει η στήλη.

Ωστόσο, μια εκτίμηση δημοσκόπου που αποκαλύπτει το Big Mouth και αξίζει να την κρατήσουμε είναι πως: «Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξεπεράσει το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο, θα είναι χαμένος στον δεύτερο, είτε από τον Δούκα, είτε από τον Γερουλάνο». Και σύμφωνα με τη στήλη, ο κ. Ανδρουλάκης κινείται πάνω-κάτω σε αυτό το όριο, επομένως η παραπάνω εκτίμηση είναι «κόκκινη γραμμή» για τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Ντέρμπι Ανδρουλάκη και Δούκα δείχνουν οι στοιχηματικές - Ποια τα δίδυμα του β' γύρου

''Μάχη'' για τη δεύτερη θέση

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Big Mouth, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει «θολό τοπίο» σε σχέση και με τη δεύτερη θέση στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.  

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοκοπικές έρευνες, οι Δούκας, Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου κινούνται στην περιοχή του 20%, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Πάντως, σύμφωνα με την πρόβλεψη της στήλης, πρώτος στη μάχη για τη δεύτερη θέση έρχεται ο Χάρης Δούκας και μετά ο Παύλος Γερουλάνος.

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Η κόκκινη γραμμή για Ανδρουλάκη

-Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε για το ντέρμπι ανάμεσα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Όπως κατάλαβα, είναι η πιο δύσκολη ερώτηση σε δημοσκόπο αυτές τις μέρες, αφού κανένας δεν ξέρει πόσοι και ποιοι θα πάνε να δώσουν τα 3 ωραία τους ευρώ για να ψηφίσουν τον ηγέτη της καρδιάς τους. Μας είπε, όμως, μια εκτίμηση, που και αυτήν την κρατάμε: «Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξεπεράσει το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο, θα είναι χαμένος στον δεύτερο, είτε από τον Δούκα, είτε από τον Γερουλάνο». Κι απ’ ότι μαθαίνω, ο Νίκος κινείται πάνω-κάτω σε αυτό το όριο…

Η ισοπαλία των Δούκα, Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου

-Από κάτι φίλους δημοσκόπους μαθαίνω ότι υπάρχει ένα θολό τοπίο σε σχέση με τη δεύτερη θέση στη μάχη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Και εστιάζω στη δεύτερη θέση γιατί η πρώτη είναι καπαρωμένη από τον συναγωνιστή Ανδρουλάκη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Με βάση τις έρευνες, Δούκας, Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου κινούνται στην περιοχή του 20%, με τον δήμαρχο Χάρη να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αν μου ζητούσατε να κάνω μια πρόβλεψη, θα σας έδινα τον Δούκα και μετά θα έδινα τον Γερουλάνο, που, όπως μαθαίνω, του βάζει γερή πλάτη ο πρόεδρος Σαμαράς, γιατί (λέει) πιστεύει ότι θα δυσκολέψει τη ζωή του Μητσοτάκη.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει σήμερα η στήλη Big Mouth ΕΔΩ.