Στον ερειπιώνα του ΣΥΡΙΖΑ η διάσπαση έχει ήδη συντελεστεί, απλώς µένει να επισηµοποιηθεί και ενώ οι συγκρούσεις µέρα µε τη µέρα γίνονται όλο και πιο σκληρές, µε όρους που παραπέµπουν σε µάχη… «πρωτευόντων» και στη λογική «ο θάνατός σου η ζωή µου». Μόνο επίδικο ποιος θα κατέχει τα κλειδιά της Κουµουνδούρου.

Η κίνηση του µέλους της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτή Θέµη Μουµουλίδη εκ µέρους ουσιαστικά των τσιπρικών να ζητήσει την παραποµπή του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή ∆εοντολογίας µε το ερώτηµα της διαγραφής δείχνει πως έπονται και νέα άγρια επεισόδια στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, το οποίο πλέον µόνον ως ευφηµισµός θα µπορούσε να χαρακτηριστεί «κόµµα». Το βέβαιο είναι ότι οι «87» έχουν περάσει στην αντεπίθεση µε όλα τα όπλα τους πάνω στο τραπέζι, χωρίς κανείς να µπορεί να πει αν στο αίτηµα Μουµουλίδη για διαγραφή Κασσελάκη προστεθούν τις επόµενες ηµέρες και τα προβεβληµένα στελέχη αυτής της οµάδας.

Ταυτόχρονα πηγές του περιβάλλοντος Κασσελάκη σηµείωναν σχετικά µε το ενδεχόµενο διαγραφής πως «ό,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να µεθοδεύσουν οι υποστηρικτές τού χθες, κανένα εµπόδιο δεν θα σταµατήσει τον Στέφανο Κασσελάκη». Είχε προηγηθεί η αιφνίδια αλλαγή του χρονοδιαγράµµατος διεξαγωγής του συνεδρίου, που πάει για τις 8-10 Νοεµβρίου, µε τη δικαιολογία ότι δεν είχε εξευρεθεί αίθουσα που θα χωρούσε 5.000 συνέδρους εξαιτίας τεχνικών ζητηµάτων και για τις 2-3 Νοεµβρίου η εκλογή συνέδρων. Παράλληλα, υποψηφιότητα για την προεδρία κατέθεσαν οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θέλοντας να τρολάρει τους εσωκοµµατικούς αντιπάλους του και µέσω της Θεοδώρας Τζάκρη κατέθεσε υποψηφιότητα αλλά και το «Πόθεν Έσχες», προκαλώντας µεγάλες αντιδράσεις, καθώς οι τσιπρικοί υποστήριζαν ότι δεν µπορεί κανείς να θέτει υποψηφιότητα… διά αντιπροσώπου.

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης θέλει να εκλεγεί ο Ανδρουλάκης - "Αναστήσαμε το ΠΑΣΟΚ" λένε στην Κουμουνδούρου


Κάθετα αντίθετος στη διαγραφή Κασσελάκη τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος προ πολλού έχει πάρει αποστάσεις από τις δύο κοµµατικές οµάδες που… αλληλοσπαράζονται. «Κόψτε τις ΑΗ∆ΙΕΣ περί διαγραφής. Έλατε να µετρηθούµε στα ίσια µε ιδέες, προτάσεις, προγράµµατα και οράµατα. ∆εν γουστάρω ούτε την ίντριγκα των εκκαθαρίσεων ούτε το έργο “ελεήστε τον Βασιλάκη Καΐλα” που προσπαθεί να παίξει ο πρώην γιατί δεν µπορεί να κάνει κάτι άλλο. Μπορεί ο Κασσελάκης και οι υπόλοιποι να αντιπαρατεθούµε σε αντίστοιχα µε αυτά που λέω στο παρακάτω βίντεο; Μπορείτε να συµβάλλετε σε λαϊκή έµπνευση που θα οδηγήσει σε αριστερή δηµοκρατική διέξοδο µετά την πτώση του Μητσοτάκη;» γράφει ο Χανιώτης βουλευτής επιτιθέµενος ισόποσα και στις δύο κοµµατικές οµάδες.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανήκει στη σφαίρα των… «Παρατράγουδων», ο Στέφανος Κασσελάκης περιόδευσε χθες στο Νέο Ηράκλειο και µε τη φράση «εσείς θα είστε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», που είπε µιλώντας µε κόσµο, έδειξε ότι δεν προτίθεται να κάνει βήµα πίσω αλλά και να συνεχίσει τις παραστάσεις του… αδιαµεσολάβητου. Μαζί µε τον κ. Κασσελάκη ήταν η γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η βουλευτής Νοτίου Τοµέα, Ραλλία Χρηστίδου, καθώς και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης.