Τελικά, σε άλλον έχει βγει το όνοµα, όµως άλλοι έχουν τη χάρη. Ως γνωστόν, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στιγµατιστεί για την αγοραία φρασεολογία του ο Παύλος Πολάκης. Σε αυτόν έχουν κρεµάσει τα κουδούνια για το ύφος του και τον τρόπο µε τον οποίο µιλάει. Έλα όµως που µπροστά σε κάτι «εισαγόµενους» πασόκους ο Π. Πολάκης είναι «αρσακειάδα».

Θυµάστε, φαντάζοµαι, την «καφενόβια» ατάκα «τον ήπιαµε» της προερχόµενης από το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη. Ε, κάπως έτσι «µάγκικα» και «τσεκουράτα» τα είπε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο επίσης προερχόµενος από το ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόµου, θέλοντας να κουνήσει το δάχτυλο σε όσους υπονοµεύουν τον Στ. Κασσελάκη. Απευθυνόµενος στους «87» (όχι σε εκείνους του Κασσελάκη, στους… άλλους) τόνισε: «Να το ξαναπαίξουµε λοιπόν από την αρχή, µπας κι αυτή τη φορά νικήσουν οι γνωστοί illuminati; Το µαρτυρούν οι προσερχόµενοι επίκουροι, όπως οι κ.κ. Μπίστης, Κολτσίδα, Μάρης, Σάρης, Σαχλαµάρης… Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, ξέρετε καλά το τι γίνεται στο τέλος σε αυτές τις απέλπιδες µάχες των λίγων εναντίον της βούλησης των πολλών. Ό,τι έγινε και πέρσι… Οι αντιπαθητικοί τον πίνουν!».

Ο δικηγόρος, οι Ρομά και η Εύα Καϊλή

Γνωστός δικηγόρος, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, φαίνεται να έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τις εσωκομματικές κάλπες, κινητοποιώντας εκατοντάδες Ρομά να προσέλθουν στις κάλπες για τον επόμενο πρόεδρο του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος. Η κινητικότητά του αυτή σχολιάστηκε δυσμενώς, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν, επειδή μπορεί να έστειλε κόσμο στην κάλπη. Εδώ φέρεται να ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και η Εύα Καϊλή. Οι Ρομά δεν έχουνε ψυχή; Πάντως, η Εύα Καϊλή αποκλείεται να ψήφισε για πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Υποψιάζομαι ότι η ψήφος που έριξε ήταν ίδια με αυτή των Ρομά.


Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, στην οποία συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης ξεναγήθηκε στο Ιωνικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία, ένα έργο-ορόσημο για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

«Επίθεση» Αντώναρου και στη Σβίγκου

Χαμπάρι δεν παίρνει ο Ευ. Αντώναρος απ’ τις απειλές της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, επειδή με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλογίζει «χουντικές πρακτικές» στην Κουμουνδούρου. Μετά τη δήλωσή του «εγώ δεν πρόκειται να γίνω δηλωσίας και να υποταχθώ στους σταλινιστές της Κουμουνδούρου», επανήλθε δριμύτερος, εξαπολύοντας επίθεση και στη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, με αφορμή τις εισηγήσεις που έκανε για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ο Ευ. Αντώναρος κατηγόρησε τη Ράνια Σβίγκου ότι είναι «συνεργός σε παράνομες πράξεις». Συγκεκριμένα, έγραψε στο Fb: «Κανένας σεβασμός σε αποφάσεις αναρμόδιων οργάνων, που είναι όχι μόνο καραμπινάτα αντικαταστατικές, αλλά και λαμβάνονται χωρίς την ύπαρξη της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ. Η γραμματέας RaniaSvigkou, υπεύθυνη για την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία των οργάνων, τι λέει επ’ αυτού; Η σιωπή συνιστά συνέργεια σε παράνομες πράξεις».



Ολική επαναφορά

Στην εορταστική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης για τα πενηντάχρονα του κόμματος βρέθη κε ο πρώην υπουργός του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν προλάβαινε να χαιρετά κόσμο και κοσμάκη. Η αλήθεια είναι πως στα μάτια των οπαδών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ο Λ. Αυγενάκης παραμένει μάχιμος και στην πρώτη γραμμή, καθώς κανένας δεν θυμάται ότι πριν από λίγους μήνες με αφορμή ένα άτυχο περιστατικό στο αεροδρόμιο της Αθήνας διεγράφη από μέλος της ΚΟ της ΝΔ.

Μάλιστα, από μια βόλτα που έκανα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπίστωσα ότι εκτός απ’ τους απλούς ανώνυμους νεοδημοκράτες, μαζί του έξω από τη Ρηγίλλης φωτογραφήθηκαν και πολλοί κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή