Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το Σάββατο, στην κατοικία του στα Χανιά, πρωινό εργασίας με ομάδα γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των ΗΠΑ, στο οποίο μετείχαν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όσο και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, George Tsunis.

Η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, όμως, αποκαλύπτει και ένα ιδιαίτερο παρασκήνιο της εν λόγω συνάντησης: περί τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα έδινε το «παρών» στην εν λόγω συνάντηση, προσκαλώντας τον παράλληλα να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του στο Ακρωτήρι, κάτι που εν τέλει έγινε, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αποδέχεται την τιμητική πρόταση και να διανυκτερεύει στην πρωθυπουργική κατοικία.

Δεδομένο είναι ότι η εν λόγω εξέλιξη, που προκαλεί εντύπωση, δημιούργησε δυσφορία στο καραμανλικό στρατόπεδο, με τη στήλη να τονίζει πως σε σχέση με την ατζέντα και τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι των δύο ανδρών, πέραν της προετοιμασίας ενόψει της συνάντησης με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, αξιοσημείωτο είναι το ότι συζητήθηκαν και ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα, που άπτονται της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Από εκεί και πέρα, το Big Mouth τονίζει πως ο Νίκος Δένδιας έμεινε στην κυριολεξία εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία της Μαρέβας Μητσοτάκη, σε τέτοιο σημείο που έστειλε και ένα τριαντάφυλλο, προκειμένου να την ευχαριστήσει. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία», ανέφερε η κάρτα που συνόδευε το λουλούδι που χάρισε ο υπουργός στην σύζυγο του πρωθυπουργού.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Υποθέτω ότι θα έχετε διαβάσει ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης είχε πρωινό εργασίας το Σάββατο στην οικία του στα Χανιά με ομάδα γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως επίσης, αν το πήρατε χαμπάρι, θα γνωρίζετε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ενώ από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven και φυσικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, George Tsunis. Όλα τα παραπάνω είναι λίγο έως πολύ γνωστά και τα έχουν γράψει οι καλοί συνάδελφοι που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εκείνο που ενδεχομένως να μην έχει γραφτεί και θα σας το αποκαλύψω σήμερα είναι ότι ο αρχηγός Κυριάκος μεσοβδόμαδα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον υπουργό Δένδια, για να τον ενημερώσει ότι θα έδινε (και ο ίδιος) το «παρών» στη σύναξη με τους Αμερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά. Ταυτόχρονα, σ’ εκείνο το τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον υπουργό Άμυνας να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του στο Ακρωτήρι, όπως και έγινε. Αν δεν το καταλάβατε, ο Δένδιας, αντί να τρέχει σε ξενοδοχεία, αποδέχθηκε την σε κάθε περίπτωση τιμητική πρόσκληση Μητσοτάκη, διανυκτερεύοντας στην κατοικία με θέα τον κόλπο της Σούδας.

Επειδή δεν σας κρύβω ότι μου προξένησε μια κάποια εντύπωση το συγκεκριμένο γεγονός, πέραν της απογοήτευσης που προκάλεσε στο Καραμανλικό (και όχι μόνο) στρατόπεδο, προσπάθησα να μάθω λεπτομέρειες για τη χανιώτικη αποσπερίδα των Μητσοτάκη – Δένδια. Αφού σπεύσω να επισημάνω ότι ο υπουργός Άμυνας έμεινε στην κυριολεξία εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία της Μαρέβας Μητσοτάκη, να σας πω ότι εκτός από την προετοιμασία που έκαναν οι δύο άνδρες εν όψει της συνάντησης που θα είχαν την επομένη το πρωί με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, δεν έχασαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και δυο-τρία πολύ σημαντικά ζητήματα, που άπτονται της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Εξυπακούεται ότι η περιφερειακή (πάντα) πηγή που διαθέτω στο Μαξίμου δεν κατάφερε να μάθει λεπτομέρειες για το μενού του δείπνου ανάμεσα στον αρχηγό Κυριάκο και τον υπουργό Νίκο.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που έκανα, μου προέκυψε και ένα τριαντάφυλλο, που, όπως έμαθα, έστειλε ο υπουργός Δένδιας προς τη σύζυγο του προέδρου Μητσοτάκη, προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη φιλοξενία στο Ακρωτήρι. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία», ανέφερε η κάρτα που συνόδευε το τριαντάφυλλο.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ
.