Τη ζωή... δύσκολη στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθούν να κάνουν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, με τους δύο πρώην - αν τους ενώνει κάτι - να είναι τα συναισθήματα απέναντι στον νυν πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, οι δύο που φαίνεται να είναι σε όλα μαζί (διακοπές, εκδηλώσεις κ.α.) μοιάζουν να εφαρμόζουν ένα σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης, επίνοιας του Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας ίσως να επαναλάβει τα όσα έκανε το 1993 και την ανατροπή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κάτι που αποτελεί - όπως τονίζει η στήλη - την κορυφαία στιγμή που συνδέει τον Μεσσήνιο με τη Ρηγίλλης.

Με βάση αυτή τη λογική και καθοδηγούμενος από το... γινάτι του, ο Σαμαράς δεν πήγε στο street party της Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της Παράταξης, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που αν και είχε κάθε λόγο να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Σαμαρά, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, έδωσε κανονικά το «παρών». 

Όμως, ο Σαμαράς δεν ήταν μόνος, αλλά είχε... παρέα του - που επίσης έλαμψε δια της απουσίας του - τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτός, δε, που μοιάζει να ακολουθεί τα κελεύσματα και τα... γινάτια του Σαμαρά ήταν, σύμφωνα με το Big Mouth, ο μεγάλος ηττημένος της επετειακής εκδήλωσης της ΝΔ. Τελικά, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως προτιμά να συναγελάζεται με τον βιογράφο του, Μανώλη Κοττάκη και να στέλνει τους ανθρώπους κοντά του να αποτελέσουν στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, παρά να δώσει το «παρών» μπροστά στη ζωντανή ιστορία της παράταξης, που τον τίμησε ως πρόεδρο και που τον έκανε δύο φορές πρωθυπουργό, με την υστεροφημία του κατόπιν και αυτής της επιλογής να πλήττεται σε κάθε περίπτωση.

Βέβαια, αν κάποιος δεδομένα δεν στενοχωρήθηκε από την απουσία των δύο πρώην, αυτός σίγουρα είναι ο Μητσοτάκης, που μετά την εκδήλωση πήγαινε στα Χανιά, μαζί με τον Νίκο Δένδια, για πρωινό εργασίας στην ιδιαίτερη κατοικία του με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές των ΗΠΑ, παρόντος και του Αμερικανού πρεσβευτή, Τζορτζ Τσούνη.

*Διαβάστε ακόμα: Ο Δένδιας έμεινε στο σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά - Η ατζέντα και το "ευχαριστώ" του υπουργού στη Μαρέβα με ένα τριαντάφυλλο

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Πάμε τώρα στο άλλο μέτωπο, που συνδέεται με το party στην ιστορική Ρηγίλλης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. Της «γαλάζιας» μάζωξης που «σημαδεύτηκε» από την απουσία των Καραμανλή – Σαμαρά, οι οποίοι πλέον έχουν αρχίσει και συμπεριφέρονται σαν κάτι γεροντάκια των ΚΑΠΗ. Πηγαίνουν στις ίδιες εκδηλώσεις και κάθονται δίπλα-δίπλα, κάνουν μαζί διακοπές και κυρίως λέει ο ένας τον πόνο του στον άλλον για τον Μητσοτάκη. Εγκαίρως σας είχα γράψει ότι τα δύο γεροντάκια του νεοδημοκρατικού Muppet Show, έχοντας νευριάσει επειδή ο πρωθυπουργός αρνείται να χάσει τον χρόνο του κάνοντάς τους παρέα, αποφάσισαν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτός που καταστρώνει τη στρατηγική είναι ο πρόεδρος της καρδιάς μας, Αντώνης Σαμαράς, που, έχοντας τη σχετική τεχνογνωσία από το ’93, ξέρει πώς θα αποδομήσει μια κυβέρνηση. Επίσης, αν θυμάστε, σας είχα γράψει ότι η σημαντικότερη στιγμή που συνδέει τον Μεσσήνιο με τη Ρηγίλλης ήταν η μέρα που αποφάσισε να ανατρέψει την κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη. Οπότε, σκέφτηκε μέσα στο γινάτι του ότι δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα να πάει και να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια της ΝΔ. Άλλωστε, δεν είναι δα και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που, αν και είχε κάθε λόγο να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Σαμαρά, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, έδωσε κανονικά το «παρών». Βλέπετε, ο Ψηλός (αναφέρομαι στον πρεσβύτερο Μητσοτάκη) πέραν του φυσικού αναστήματος, είχε και τεράστιο πολιτικό ανάστημα, το οποίο απέκτησε γιατί πολύ απλά δεν λειτουργούσε ούτε με εμπάθεια, ούτε με μισαλλοδοξία στην πολιτική του διαδρομή. Έτσι, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Αντώνη, ο παλιός Μητσοτάκης όχι μόνο ανταποκρίθηκε πριν από δέκα χρόνια στο κάλεσμα του τότε προέδρου της ΝΔ, αλλά χαιρέτισε στα 95 του εκατοντάδες αγωνιστές της παράταξης που βρίσκονταν στον χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου που τον είχε ανατρέψει από την πρωθυπουργία.

Ο πρόεδρος Σαμαράς, που ενώ έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ έπειτα από κάποια χρόνια τιμήθηκε από τους οπαδούς του κόμματος, έγινε αρχηγός και ύστερα από λίγο πρωθυπουργός, επέστεψε στα παλιά και συνηθισμένα. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, έχει και παρέα, και αναφέρομαι στον πρόεδρο της καρδιάς μας, Κώστα Καραμανλή, που μέσα στη βαρεμάρα του ακολουθεί σαν τον Πίνατ του Μητσοτάκη τα γινάτια του Μεσσήνιου. Αν, λοιπόν, αναζητήσει κανείς τον μεγάλο ηττημένο της προχθεσινής εκδήλωσης, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Καραμανλή τον Β’. Γιατί δεν νομίζω να μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία του από τη Ρηγίλλης ο άνθρωπος που τιμήθηκε όσο κανείς άλλος από τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος μάλλον προτιμά να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις του βιογράφου του, Μανώλη Κοττάκη, από το να δίνει το «παρών» μπροστά στη ζωντανή ιστορία της παράταξης, που τον τίμησε ως πρόεδρο και που τον έκανε δύο φορές πρωθυπουργό. Ένας άνθρωπος που πίστεψε στο ηγετικό μεγαλείο του Τσίπρα και έστειλε τους μισούς φίλους του να συγκυβερνήσουν με τους νεοκομμουνιστές προφανώς και δεν έχει κανένα όριο προς τα κάτω. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος Μητσοτάκης τους κάλεσε να παρευρεθούν στην προχθεσινή γιορτή, νομίζω ότι είναι περιττό να σας πω ότι ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να κλαίει εν πτήσει απαρηγόρητος στον ώμο του Δένδια, μη μπορώντας να χωνέψει την απουσία των δύο πρώην προέδρων.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth ΕΔΩ