Ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, µιλώντας στο Πρώτο Πρόγραµµα 91,6 και 105,5, σχολίασε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια απήχηση που θα έχει µια ενδεχόµενη «συνεργασία», µε χαρακτηριστικά ηγετικού διδύµου εντός του κόµµατος, ανάµεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο. «Η αίσθησή µου είναι ότι αν επέλεγα δύο νικητές από αυτή τη µάχη θα έλεγα βεβαίως ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πήρε µε µία αισθητή διαφορά την πρώτη θέση, και θα έλεγα ότι το δεύτερο δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γερουλάνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού ο Γ. Λούλης ανέφερε ότι ο Π. Γερουλάνος έκανε την έκπληξη, ανεβάζοντας τα ποσοστά του, εν συνεχεία υπογράµµισε τον πολιτικό και επικοινωνιακό αντίκτυπο που θα υπάρξει αν ενώσουν δυνάµεις. «Εάν αυτοί οι δύο άνθρωποι στρατηγικά, επικοινωνιακά συνεργάζονταν πολύ καλά µεταξύ τους, νοµίζω ότι ο ένας στη Βουλή, ο άλλος στις όλες του δραστηριότητες θα µπορέσουν να καλύψουν ένα κενό, διότι αυτή τη στιγµή είναι δεδοµένο ότι η Νέα ∆ηµοκρατία δεν περνάει την καλύτερή της φάση. Είναι κυρίαρχη βέβαια, αλλά δεν περνάει την καλύτερή της φάση». «Η αίσθησή µου είναι ότι και ο ένας και ο άλλος θα αντιληφθούν ότι το να είναι οι δύο µαζί ενωµένοι θα στείλει ένα πολύ ισχυρό µήνυµα. Αν ήµουν σύµβουλός τους πάντως, αυτό θα τους έλεγα», είπε χαρακτηριστικά.



Πασόκος λόγω βαρεμάρας ο Κύρτσος

Στα καφενεία που είναι πέριξ των νεκροταφείων της Αττικής και κάνουν τραπέζια με καφέ, κονιάκ, παξιμάδι και κόλλυβα οι συγγενείς των τεθνεώτων, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, είθισται να εμφανίζονται απρόσκλητοι και πολλοί αργόσχολοι συμπολίτες μας. Άλλωστε, ο «τζάμπας» ξέρει να ζει και εις βάρος των πεθαμένων. Αυτή η εικόνα μού ήρθε στο μυαλό, ακούγοντας τον πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κύρτσο να δηλώνει ότι την Κυριακή, που βρισκόταν στη Φθιώτιδα και δεν είχε τι άλλο να κάνει μετά από ένα οικογενειακό τραπέζι, πήγε και ψήφισε για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Και καλά ο Γ. Κύρτσος είχε να δώσει και τρία ευρώ για να σκοτώσει την ώρα του, ψηφίζοντας στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Κάποιους άλλους, που ανήκουν στην κατηγορία ο «τζάμπας ζει», τους πλήρωναν το ταξί, το φαγητό και το αντίτιμο.

Οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του Στέφανου Κασσελάκη έχουν στοχοποιήσει τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Με το να τους εμφανίζουν ως άεργους και ανεπάγγελτους κομματικούς κηφήνες.

Ο «διεθνής ηγέτης» Τσίπρας στο Βελιγράδι

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα θα συγκληθεί στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι, στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια. Τις εργασίες της επιτροπής θα ανοίξουν ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός της Σερβίας και η πρόεδρος της Βουλής της χώρας, ενώ θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη-μέλη και ιδίως τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει «τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων». Θα υπογραμμίσει παράλληλα «τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και τη νέα πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, καθώς και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας». Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντήσει τον Σέρβο πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνέλευσης.



Τελευταία ευκαιρία

Αυτό που είχε πει κάποτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή ότι «μπορεί να έχει όσες ευκαιρίες θέλει, αρκεί να μη χρειαστεί πολλές», ισχύει και για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η ενδεχόμενη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι στον δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, είναι η τελευταία του ευκαιρία για να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση των ηττημένων. Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο, υποσχέθηκε αλλαγές και διορθώσεις. Αν λοιπόν θέλει να δείξει ότι κάτι τέτοιο το εννοεί και δεν ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, τότε τα πρώτα δείγματα γραφής θα πρέπει να τα δείξει απέναντι στους ηττημένους συνυποψηφίους του, ορίζοντας τους Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου σε θέσεις αντιπρ οέδρων του κόμματος.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή