Επειδή εδώ και αρκετό καιρό το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη έχει µια τάση να επινοεί ιστορίες για αγρίους ή να στήνει γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν, ώστε στη συνέχεια να τα χρεώνει στους εσωκοµµατικούς του αντιπάλους, για να πλασάρει το αφήγηµα πως όλοι συνωµοτούν εναντίον του, επειδή -τάχα µου- τον φοβούνται, δεν µπορεί να αποκλείσει κανείς ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και µε τη διαρροή στοιχείων από το «Πόθεν Έσχες» του στην «Εφηµερίδα των Συντακτών». Πώς είµαστε σίγουροι ότι το «Πόθεν Έσχες» του κ. Κασσελάκη, που ούτως ή άλλως θα έβγαινε χθες στη δηµοσιότητα, δεν διέρρευσε σκοπίµως από τους δικούς του συνεργάτες, µε σκοπό να κατηγορηθεί η γραµµατέας της ΚΕ του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου;

Κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύµα και η ίδια τέτοιων κουτοπόνηρων πρακτικών. Οπότε ορθώς διερωτήθηκε γιατί να χρεώνεται η διαρροή στη Ράνια Σβίγκου και όχι στη Θ. Τζάκρη, που ήταν το άλλο πρόσωπο που είχε στη διάθεσή του τον φάκελο µε το «Πόθεν Έσχες» του Σ. Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το σκηνικό παραπέµπει σε προβοκάτσια, µε πολλά µέλη της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι στήθηκε από την πλευρά του Στ. Κασσελάκη. Εάν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε µπροστά στους επαγγελµατίες προβοκάτορες του Στ. Κασσελάκη η ιστορία µε το «σαµποτάζ της ζάχαρης» του Γεωργίου Παπαδόπουλου στον Έβρο το 1965 θα φαντάζει ερασιτεχνική δολιοφθορά.



Πλήρης απαξίωση του «13-0»

Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν σκοπεύει να κάνει μάγκα τον προσωρινό επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, επειδή ακριβώς δεν τον υπολήπτεται. Μέχρι τώρα αποφεύγει να τον «νομιμοποιήσει» ως θεσμικό του συνομιλητή στη Βουλή, επειδή ακριβώς δεν θέλει να του δώσει τη δυνατότητα να εμφανιστεί ενώπιον της κοινής γνώμης και του ελληνικού λαού ως «αθώος» για τα έργα και τις ημέρες του ως υπουργού την περίοδο διακυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, που τον οδήγησαν στο Ειδικό Δ ικαστήριο με μια ατιμωτική καταδίκη σε βάρος του. Από την άλλη, ο Ν. Παππάς όσο βλέπει ότι δεν μπορεί να «εκβιάσει» τον ρόλο του ισότιμου συνομιλητή με τον Κ. Μητσοτάκη είναι ικανός, για να πετύχει μια αναμέτρηση μαζί του, να καταθέσει και πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Πλέον, η μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδεολογική. Εδώ φαίνεται πως βγάζουν τα μάτια τους για τα κληρονομικά. Ποιοι δηλαδή θα επικρατήσουν, για να κρατήσουν τη σφραγίδα του κόμματος, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν και την κρατική επιχορήγηση που θα εισπράξει το ταμείο της Κουμουνδούρου.

Οσονούπω παρεμβάσεις και εντός Ελλάδος από τον Αλέξη

Επειδή έχω ξαναγράψει ότι κάτι τρέχει με τον Αλ. Τσίπρα και δεν αποκλείεται να μας επιφυλάξει κάποια έκπληξη πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εκείνο που πληροφορήθηκα είναι πως μετά τη διεθνή κινητικότητα που αναπτύσσει σε Ευρώπη, και κυρίως στα Βαλκάνια, σκοπεύει να κάνει αισθητή την παρουσία του και εντός των τειχών. Με όχημα το ινστιτούτο που έχει ιδρύσει, θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Όπως έμαθα, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις θεματικές συζητήσεις θα μιλήσουν και ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση ακρίβειας και θα προτείνουν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.



Συντομεύετε!

Παρέμβαση για την τήρηση του χρόνου ομιλίας των βουλευτών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των υπουργών σε παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια έκανε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. Η πρόταση δεν αφορά τις ομιλίες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων ή προέδρων ΚΟ. Την πρότασή του αυτή είχε καταθέσει λίγο καιρό πριν ο κ. Καλαφάτης στη Διάσκεψη των Προέδρων και αφορά ειδικότερα την πιστή τήρηση του κανονισμού της Βουλής με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, δεσμεύθηκε να θέσει προς συζήτηση την πρόταση του κ. Καλαφάτη, ώστε ο χρόνος ομιλίας να προσδιορίζεται με βάση αυτόματο χρονοδιακόπτη, όπως γίνεται ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε αρκετά εθνικά Κοινοβούλια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή