Τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε χτεσινό δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει αγοράσει ακίνητο απέναντι από το Χίλτον αξίας 1.200.000 ευρώ, αλλά και η σχετική ανάρτηση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που σχολίαζε την αποκάλυψη της στήλης Big Mouth του Powergame.gr λίγο πριν βγάλει στην επιφάνεια και τον όνομα του υπουργού που έκανε την αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ σήμερα αναφέρει: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς από την άκρα Αριστερά, ως την άκρα ψεκασμένη λαϊκίστικη Ακροδεξιά και από τις «σοβαρές» εφημερίδες της Αριστεράς, έως τους πιο γελοίους ανωνύμους λογαριασμούς του διαδικτύου, για ο,τιδήποτε και να συμβαίνει φταίω πάντοτε εγώ…».

Και προσθέτει: «Τιμή μου να με υβρίζουν και να με κατηγορούν όλοι αυτοί πάντως, αν με υποστήριζαν θα ανησυχούσα πολύ. Επί της ουσίας δεν έχω αγοράσει κανένα νέο σπίτι ή οποιουδήποτε άλλους είδους ακίνητο πλην αυτού που έχω αγοράσει το 2007 πριν εκλεγώ βουλευτής και του οποίου το δάνειο εξοφλώ από την Alpha Bank. Δάνειο το οποίο εξυπηρετώ κανονικά χωρίς καμμία καθυστέρηση. Καλημέρα σας».


*Διαβάστε ακόμα: Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ


Άδωνις Γεωργιάδης: Με μεγάλο πόνο ψυχής σας λέω ότι δεν έχω αγοράσει το ακίνητο απέναντι από το Χίλτον

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε και στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε την αλήθεια μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει αγοράσει ακίνητο απέναντι από το Χίλτον, αξίας 1.200.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν σχετίζεται με τον ίδιο.

Χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου: «Με μεγάλο πόνο ψυχής σας λέω ότι δεν έχω αγοράσει το ακίνητο απέναντι από το Χίλτον. Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς το πορτοφόλι μου δεν μου το επιτρέπει. Δεν έχω καμία σχέση εγώ. Ο Πολάκης πήρε ένα σχόλιο, το άφησε υπονοούμενο. Να σας πω ότι σήμερα η Βουλή συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του κυρίου Πολάκη στη μήνυση που του έχω κάνει. Τώρα ως προς το σπίτι, δεν έχει καμία σχέση».

«Ένα σπίτι έχω, αυτό που είχα και πριν γίνω βουλευτής» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4r1pb5fqabd)

Η ανάρτηση Πολάκη και η αποκάλυψη του κουίζ του Big Mouth

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την αγορά του ακινήτου από εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης έγραφε: «Τα "Παραπολιτικά" γράφουν ότι υπουργός της παρούσας Κυβέρνησης που "δεν έχει όριο στην αμετροέπεια" αγόρασε σπίτι επί της Βασιλίσσης Σοφίας αξίας ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ και δεν πάει ο νους μου πουθενά...🙃»


Στην ουσία αναφερόταν στο πρώτο μέρος του... κουίζ της στήλης Big Mouth που αποκάλυπτε: «Έχετε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια πως όταν αποφασίζω να γράψω ένα κουίζ, έχω καρατσεκαρισμένη την πληροφορία. Πάμε, λοιπόν, στην είδηση. Εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν έχει όριο (προφανώς στην αμετροέπεια) προς τα πάνω και κυρίως άγεται και φέρεται από το έτερον ήμισύ του, αποφάσισε να σπιτωθεί. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από μια χρονοβόρα έρευνα αγοράς, κατέληξε στην απόκτηση οικίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Για να καταλάβετε πόσο γκαραντί είναι η πληροφορία, σπεύδω να σας αναφέρω και το τίμημα (τουλάχιστον το επίσημο) της εξαγοράς, το οποίο ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ».

Ωστόσο, το Big Mouth ήρθε σήμερα να αποκαλύψει και το όνομα του υπουργού, αναφέροντας ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αγόρασε διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η στήλη ο κ. Κικίλιας «έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου σ΄ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας». Προσθέτει, μάλιστα, ότι με βάση το Πόθεν Έσχες του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε και μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα.

«Παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό αυτή τη δύσκολη εποχή, ν΄ αγοράζει σπίτι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας», τονίζεται.

Σύμφωνα με τη στήλη, το θέμα μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις από τη Δευτέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και «δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν σήμερα δηλώσεις από τον ίδιο τον υπουργό για το περιβόητο ακίνητο».