Την είδηση της ημέρας αποτελεί η αποκάλυψη της στήλης Big Mouth και η οποία αφορά τον Βασίλη Κικίλια, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να είναι αυτός που αγόρασε το σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

*Διαβάστε ακόμα: Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει κυριολεκτικά σάλο, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου, με πληθώρα sites να αναπαράγουν την είδηση, την ώρα που χαμός επικρατεί επίσης ακόμα και σε ιστοσελίδες που τηρούν διαχρονικά επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης.


Δείτε τα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα ιστοσελίδων μετά την αποκάλυψη της στήλης Big Mouth και του parapolitika.gr

kikilias_avgi_vasilissis_sofias
kikilias_to_pontiki_vasilissis_sofias
kikilias_ieidiseis_vasilissis_sofias
kikias_kouti_pandoras_vasilissis_sofias
kikilias_the_toc_vasilissis_sofias
kikilias_iefimerida_vasilissis_sofias


Υπενθυμίζεται πως, όπως ανέφερε η στήλη, ο υπουργός, γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την Αθήνα έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, τονίζεται πως με βάση το «πόθεν έσχες» του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε, ο οποίος μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα. Πρόκειται περί σοβαρής επένδυσης, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, σημειώνει το Big Mouth.

Άμεση επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Big Mouth από τον Βασίλη Κικίλια

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στην αποκάλυψη του Big Mouth του powergame.gr, σύμφωνα με την οποία αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

«Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζω», αναφέρει ο κ. Κικίλιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας ότι «στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους».

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο «κρούσμα» ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.

Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.


Η αντίδραση Γεωργιάδη στις φήμες για αγορά ακινήτου στο Χίλτον: Με πόνο ψυχής σας λέω ότι δεν το έχω αγοράσει - Δεν το επιτρέπει το πορτοφόλι μου

Υπενθυμίζεται πως της αποκάλυψης είχε προηγηθεί το προχθεσινό quiz της στήλης Big Mouth, όπου αναφερόταν σε εν ενεργεία υπουργό, που έκανε την εν λόγω αγορά.

Αναφέρονταν συγκεκριμένα στον προ-άγγελο της σημερινής αποκάλυψης τα εξής:

«Έχετε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια πως όταν αποφασίζω να γράψω ένα κουίζ, έχω καρατσεκαρισμένη την πληροφορία. Πάμε, λοιπόν, στην είδηση. Εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν έχει όριο (προφανώς στην αμετροέπεια) προς τα πάνω και κυρίως άγεται και φέρεται από το έτερον ήμισύ του, αποφάσισε να σπιτωθεί. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από μια χρονοβόρα έρευνα αγοράς, κατέληξε στην απόκτηση οικίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Για να καταλάβετε πόσο γκαραντί είναι η πληροφορία, σπεύδω να σας αναφέρω και το τίμημα (τουλάχιστον το επίσημο) της εξαγοράς, το οποίο ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ». 

Και επειδή υπήρξε χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο υπουργός για τον οποίο γινόταν λόγος, ο ίδιος προχώρησε σε «αντεπίθεση», αναφέροντας σε σχετική ανάρτηση: 

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς από την άκρα Αριστερά, ως την άκρα ψεκασμένη λαϊκίστικη Ακροδεξιά και από τις «σοβαρές» εφημερίδες της Αριστεράς, έως τους πιο γελοίους ανωνύμους λογαριασμούς του διαδικτύου, για ο,τιδήποτε και να συμβαίνει φταίω πάντοτε εγώ…».

Και προσθέτει: «Τιμή μου να με υβρίζουν και να με κατηγορούν όλοι αυτοί πάντως, αν με υποστήριζαν θα ανησυχούσα πολύ. Επί της ουσίας δεν έχω αγοράσει κανένα νέο σπίτι ή οποιουδήποτε άλλους είδους ακίνητο πλην αυτού που έχω αγοράσει το 2007 πριν εκλεγώ βουλευτής και του οποίου το δάνειο εξοφλώ από την Alpha Bank. Δάνειο το οποίο εξυπηρετώ κανονικά χωρίς καμμία καθυστέρηση. Καλημέρα σας».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε και στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε την αλήθεια μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει αγοράσει ακίνητο απέναντι από το Χίλτον, αξίας 1.200.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν σχετίζεται με τον ίδιο.

Χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου: «Με μεγάλο πόνο ψυχής σας λέω ότι δεν έχω αγοράσει το ακίνητο απέναντι από το Χίλτον. Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς το πορτοφόλι μου δεν μου το επιτρέπει. Δεν έχω καμία σχέση εγώ. Ο Πολάκης πήρε ένα σχόλιο, το άφησε υπονοούμενο. Να σας πω ότι σήμερα η Βουλή συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του κυρίου Πολάκη στη μήνυση που του έχω κάνει. Τώρα ως προς το σπίτι, δεν έχει καμία σχέση».

«Ένα σπίτι έχω, αυτό που είχα και πριν γίνω βουλευτής» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4r1pb5fqabd)
Εν τω μεταξύ και μέχρι η στήλη να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει ανάρτηση σχετική με το ζήτημα, στην οποία έγραφε: «Τα "Παραπολιτικά" γράφουν ότι υπουργός της παρούσας Κυβέρνησης που "δεν έχει όριο στην αμετροέπεια" αγόρασε σπίτι επί της Βασιλίσσης Σοφίας αξίας ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ και δεν πάει ο νους μου πουθενά...🙃»