Διυπουργική συνάντηση έχει η ημερήσια διάταξη στο Πεντάγωνο, καθώς ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιαςαναμένεται να φιλοξενήσει τον συνάδελφό του επί της Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

*Διαβάστε ακόμα: Μισθός 600 ευρώ στις στρατιωτικές σχολές: Πρόσβαση από όλα τα επιστημονικά πεδία, οικονομικά κίνητρα, αναβάθμιση υποδομών και διδακτορικά

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρόκειται να ανακοινώσουν μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχολών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια υποχωρούν σημαντικά στις προτιμήσεις των νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας στήλης, το «πακέτο» Δένδια – Πιερρακάκη θα περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στις στρατιωτικές σχολές από περισσότερα επιστημονικά πεδία στις Πανελλαδικές, αυξήσεις στις αποδοχές των σπουδαστών, αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, αλλά και μια εξαιρετικά γενναία επένδυση στην έρευνα.

Αυτή η δέσμη πρωτοβουλιών πρακτικά συνεπάγεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται και επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ παράλληλα οι στρατιωτικές σχολές αναβαθμίζονται, παρέχοντας όχι μόνο σταθερότητα και επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και ευκαιρίες καινοτομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός διάλεξε τους δύο πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς υπουργούς του, για να ανακοινώσουν τη δέσμη πρωτοβουλιών, καθώς δεν υπάρχουν καταλληλότεροι για να εκπέμψουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Σημειώνεται ότι όπως επισημαίνεται και στη στήλη Big Mouth, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν μεγάλη συμβολική αξία απέναντι στους επίδοξους ενοίκους της «δεξιάς πολυκατοικίας», γιατί το να παριστάνει κανείς στα λόγια τον πατριώτη και τον σκληρό δεξιό είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να εντοπίζει τα πραγματικά προβλήματα της πατρίδας – και, κυρίως, να δίνει λύση σε αυτά.


Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Κοινή εκδήλωση Δένδια – Πιερρακάκη για τις στρατιωτικές σχολές
Διυπουργική συνάντηση μαθαίνω ότι έχει η ημερήσια διάταξη στο Πεντάγωνο, καθώς ο υπουργός Άμυνας Δένδιας φιλοξενεί τον συνάδελφό του επί της Παιδείας Πιερρακάκη. Οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως πληροφορήθηκα αναμένεται να ανακοινώσουν μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχολών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια υποχωρούν σημαντικά στις προτιμήσεις των νέων. Σύμφωνα με τις πηγές μου, το «πακέτο» Δένδια – Πιερρακάκη θα περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στις στρατιωτικές σχολές από περισσότερα επιστημονικά πεδία στις Πανελλαδικές, αυξήσεις στις αποδοχές των σπουδαστών, αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, αλλά και μια εξαιρετικά γενναία επένδυση στην έρευνα. Αν κατάλαβα καλά γιατί μεγαλώνοντας διακρίνω ότι έχω ένα θέμα αντιληπτικής ικανότητας, το μήνυμα της κυβέρνησης θα είναι διπλό: Αφενός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται και επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και αφετέρου ότι οι στρατιωτικές σχολές αναβαθμίζονται παρέχοντας όχι μόνο σταθερότητα και επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και ευκαιρίες καινοτομίας. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν καταλληλότεροι να εκπέμψουν αυτό το μήνυμα από τους δύο πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς υπουργούς του Μητσοτάκη, ο οποίος πιστώνεται την επιλογή – και, άρα, τα εύσημα της αποδοτικότητάς τους. Πέρα, όμως, από την ουσία, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν μεγάλη συμβολική αξία απέναντι στους επίδοξους ενοίκους της «δεξιάς πολυκατοικίας». Γιατί το να παριστάνεις στα λόγια τον πατριώτη και τον σκληρό δεξιό είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να εντοπίζεις τα πραγματικά προβλήματα της πατρίδας – και, κυρίως, να δίνεις λύση σε αυτά.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth του powergame.gr εδώ