Ο ρόλος-έκπληξη Γεραπετρίτη

Όσοι πίστευαν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης περιορίζεται στα –βαριά ομολογουμένως– καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών, διαψεύστηκαν χθες για μια ακόμα φορά. Οι προσεκτικοί παρατηρητές διαπίστωσαν ότι στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, και άλλα ηγετικά στελέχη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παρών ήταν πέραν βέβαια του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και ο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης. Το όχι και τόσο μακρινό 2020, ο τότε υπουργός Επικρατείας είχε συναντηθεί στην Ελβετία με τον κ. Τσέφεριν και είχε συνομιλήσει με άλλους αξιωματούχους της UEFA για το σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι παρόλο που εδώ και ενάμιση χρόνο δεν κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου, ο κ. Γεραπετρίτης εξακολουθεί να υποστηρίζει και να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα πέραν των καθαρά τυπικών αρμοδιοτήτων του.


Κοινή παρουσία Καραμανλή και Σαμαρά στα βραβεία του Επιμελητηρίου

Μπορεί να περιμένουμε να εμφανιστούν από κοινού Καραμανλής και Σαμαράς σε κάποια άλλη παρουσίαση βιβλίου, ωστόσο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ έκαναν την… έκπληξη. Καραμανλής και Σαμαράς θα εμφανιστούν στον καλό φίλο τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Δεν το ανακοίνωσαν τα γραφεία τους. Έβαλαν τον ίδιο τον κ. Χατζηθεοδοσίου να το επικοινωνήσει επίσημα μέσω του Επιμελητηρίου. Όπως έμαθα, αμφότεροι οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μόνο για να ακούσουν και να χειροκροτήσουν τον καλό τους φίλο και πρόεδρο Γιάννη. Αλλά κουβέντα δεν θα βγει από το στόμα τους… Ούτε δήλωση θα κάνουν.



Ο Θεοδωρικάκος πιάνει το θέμα της ακρίβειας από την αρχή

Εκεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης (το οποίο όπως λέει με κάθε ευκαιρία ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δεν είναι υπουργείο «Ακρίβειας») μαθαίνω ότι ακούγονται κάτι φωνές από «ψηλά» να αρχίσουν να ξαναβλέπουν το έργο από την αρχή. Κάπως να ξαναπιάσουν το νήμα οι άνθρωποι να δουν τι συμβαίνει, να κάνουν κάτι γιατί δεν μπορεί να φταίνε όλοι αν οι τιμές στα ραπανάκια και τις τομάτες καλπάζουν. Να σας πω τι μου μεταφέρουν; Ότι με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους έχουν να ασχολούνται με τις επενδύσεις ο Χατζηδάκης, ο Παπαθανάσης, ο Πατέλης, ο Σκέρτσος και άλλοι που δεν έχουν καταφέρει και πολλά, αλλά τέλος πάντων, κάτι κάνουν. Με την ακρίβεια, όμως, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα καθημερινό πρόβλημα των πολιτών, ποιος κάνει τι; Είναι δυνατόν να πληρώνουμε τα ψάρια 10% πιο ακριβά λες και άδειασαν οι θάλασσες; Ή τα φρούτα 8% και τα νερά 6,5%; Και το πιο αστείο απ' όλα, να έχουν πέσει οι τιμές στις πίτσες, τις πίτες και τις μακαρονάδες 6-10%, τώρα που φοβόμαστε ότι θα φτάσει το σουβλάκι 5 ευρώ...



Κατηγορούν τη Δούρου ότι στηρίζει τον Κασσελάκη από γινάτι

Ας αφήσουμε τα κυβερνητικά και να σας περάσω στα Συριζαϊκά. Αίσθηση μαθαίνω οτι έχει δημιουργήσει σε πολλούς η στήριξη που δίνει η Ρένα Δούρου στον Στέφανο Κασσελάκη, αφού στην πραγματικότητα η στάση της είναι αυτή που εδώ και πολύ καιρό εμποδίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν αποφάσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πρώην περιφερειάρχης παίρνει την εκδίκησή της από τους συντρόφους της, καθώς θεωρεί ότι δεν τη στήριξαν όσο έπρεπε στην υπόθεση με το Μάτι. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι για την ώρα τη βολεύει η παραμονή του έκπτωτου προέδρου στη θέση του, μέχρι να κάνει το επόμενο βήμα η ίδια. Όλοι πάντως υποστηρίζουν ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για τη διάλυση του αριστερού χώρου έτσι όπως τον εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ενόχληση Ακρίτα για Αντώναρο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, σας έχω και καλύτερο. «Κόκκινο πανί» μαθαίνω ότι έχει γίνει για ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος κινείται στον στενό κύκλο των συνομιλητών του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν είναι όμως μόνο οι «87» που δεν θέλουν ούτε να ακούνε το όνομά του, αλλά και κάποιοι βουλευτές που είναι πιστοί στον κ. Κασσελάκη, όμως, δεν εκτιμούν ιδιαίτερα τον τρόπο που έχει επιλέξει να συγκρούεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή. Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι ειδικά η Έλενα Ακρίτα, που είναι γνωστό πόσο στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, υπάρχουν φορές που δεν συμφωνεί καθόλου με το ύφος των επιθέσεων του κ. Αντώναρου. Και δεν το κρύβει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.



Συνεργάτης του Δούκα μιλούσε εναντίον των Παπανδρέου

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα λέει ο θυμόσοφος λαός. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Χάρη Δούκα, καθώς ένας εκ των συνεργατών του, ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφερθεί ουκ ολίγες φορές εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και εναντίον της οικογένειας Παπανδρέου. Πλέον ο κ. Ταχτσίδης βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την οικογένεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Παπανδρέου αποφάσισε στον β' γύρο να ταχθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων. Μάλιστα, οι αναρτήσεις του συγκεκριμένου συνεργάτη του κ. Δούκα ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν ο κ. Δούκας γνώριζε γι' αυτές τις απόψεις προτού ξεκινήσει τη συγκεκριμένη συνεργασία.



Με Δούκα ο Νίκος Παπανδρέου

Όπως προαναφέραμε, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου στον β' γύρο αποφάσισε να στοιχηθεί πίσω από τον Χάρη Δούκα, καθώς θεωρεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων μπορεί να οδηγήσει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε τροχιά εξουσίας. Ο κ. Παπανδρέου στον α' γύρο είχε ταχθεί υπέρ του Παύλου Γερουλάνου. Σημειώνεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε συγκρουστεί ανοιχτά με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ο τελευταίος αποφάσισε να ορίσει επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος τον Γιάννη Μανιάτη. Από τότε οι ούτως ή άλλως σχέσεις των δύο πλευρών «πάγωσαν» ακόμα περισσότερο.



Με Ανδρουλάκη ο Μανιάτης

Το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης πήρε θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη στη μάχη για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μανιάτης μέχρι να φτάσουμε στον α' γύρο δεν είχε ταχθεί υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, καθώς είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με την Άννα Διαμαντοπούλου. Πλέον από τη στιγμή που η κυρία Διαμαντοπούλου βγήκε εκτός κούρσας της προεδρίας, ο κ. Μανιάτης επέλεξε να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.



Ο Γερουλάνος "δείχνει" Ανδρουλάκη

Ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να μην κατάφερε να περάσει για μερικές εκατοντάδες ψήφους στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο θεωρείται κερδισμένος από την εκλογική διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τηρήσει ουδετερότητα ενόψει του β' γύρου των εκλογών, σε χθεσινή του συνέντευξη επανελαβε την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής. Και ο νοών νοείτω...



Ο Χρηστίδης δεν ξεχνά τη Φώφη

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, η οποία νικήθηκε από τον καρκίνο, με τον βουλευτή Νότιου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη να μην την ξεχνάει. Ο βουλευτής ανάρτησε χθες στα social media μία φωτογραφία από την τελευταία δημόσια ομιλία της στη Ρόδο. «Μπορεί σωστά να έλεγε ότι τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας, αλλά και τέτοιες αναμνήσεις δεν θα σβήσουν ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρηστίδης ήταν ένα από τα πρόσωπα της νέας γενιάς που αναδείχθηκε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, με τον κ. Χρηστίδη να τιμά τη μνήμη της.



40 πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων στη χώρα μας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Άρειο Πάγο, τις προηγούμενες ημέρες, το διεθνές συνέδριο του Δικτύου των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο συνέδριο διοργανώνεται στη χώρα με τη συμμετοχή συνολικά 40 προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων και των συνεργατών τους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται του τομέα της Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση -όπως τονίζεται- η επιλογή της χώρας για τη φιλοξενία του αποτελεί μία ακόμα αναγνώριση του υψηλού κύρους της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.


Πρωταγωνιστής ο Τζιτζικώστας

Έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο εντός του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες. Κατά τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, στο σύνολο οι οθόνες που βρίσκονταν σε όλους τους ορόφους έπαιζαν μεταξύ άλλων τοποθετήσεις και πρόσωπα της ελληνικής αντιπροσωπίας. Βέβαια, η αναμνηστική φωτογραφία που κυριαρχεί στον 5ο όροφο του κτιρίου, εκεί που βρίσκονται οι αίθουσες των συνεδριάσεων, είναι αυτή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία

20241008_121807


"Έχετε πρόστιμο στο κινητό σας"

«Έχετε πρόστιμο στο κινητό σας». Στην Ελλάδα μπορεί να ακούγεται ως ψηφιακό matrix, ωστόσο σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα γίνει πραγματικότητα και στους δρόμους της Αθήνας από το 2025. Πρακτικά, με τη συνδρομή της τεχνολογίας και των «έξυπνων» καμερών, ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης θα δίνει τη δυνατότητα real time ενημέρωσης των παραβατών για τα πρόστιμα που δέχονται από παραβάσεις. «Την ίδια ώρα της παράβασης θα έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό του χρήστη ότι ελέγχεται για παράβαση. Μόλις η Τροχαία το τσεκάρει, η βεβαίωση θα έρχεται αυτόματα στη θυρίδα του οδηγού, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και online», είπε ο κ. Παπαστεργίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι έλεγχοι για παραβάσεις θα περιλαμβάνουν και το αν τα οχήματα έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή αν διαθέτουν ασφάλεια. Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Παπαστεργίου διαβεβαίωσε πως δεν θα βγαίνουν φωτογραφίες του ατόμου που οδηγεί, αλλά μόνο τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως χρώμα, μάρκα και πινακίδες.