Tα 50 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου, πρόεδρος του οποίου είναι η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από δυο-τρεις μέρες, το ΙΒΠ παρουσίασε σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «ΔΙΑΣΜA».

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, το παρών έδωσαν δύο πολιτικοί που βρίσκονται σταθερά και διαχρονικά δίπλα στον Μεσσήνιο πολιτικό. Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου και τον βουλευτή της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη. Ωστόσο, η παρουσία που ξεχώρισε στην εκδήλωση ήταν αυτή του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, που όχι μόνο ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση, αλλά κάθισε δίπλα στον Σαμαρά καλύπτοντας εκτός των άλλων και την απουσία του Καραμανλή.

Και αφού η συζήτηση πήγε προς τις καρέκλες, αξίζει να αναφερθεί πως εσχάτως υπάρχει μια φήμη σύμφωνα με την οποία ο Σαμαράς θα παραχωρούσε τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προοπτική που ο Μητσοτάκης αποφάσιζε να προτείνει τον Στουρνάρα.

Με την ευκαιρία, η στήλη του Big Mouth του powergame.gr υπενθυμίζει ότι όταν ο Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Σαμαρά είχε ως συνεργάτη του τον  Άκη Σκέρτσο. Ήταν η περίοδος που τα κεντροαριστερά ανοίγματα δεν ενοχλούσαν τον Μεσσήνιο.

Τι αναφέρει το Big Mouth

- Μια και το ‘φερε η κουβέντα, να σας πάω σε κάτι σοβαρό, που σχετίζεται εμμέσως με τον πρόεδρο Σαμαρά. Αναφέρομαι στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου (ΙΒΠ), πρόεδρος του οποίου είναι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Γεωργία, το οποίο γιορτάζοντας τα 50 χρόνια (συνομήλικο κι αυτό της ΝΔ) από την ίδρυσή του, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσίασε την έκθεση «ΔΙΑΣΜA». Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από δυο-τρεις μέρες, εκτός από τον πρόεδρο Σαμαρά, πήρε το μάτι μου σε κάτι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα Μέσα και δυο καλά παιδιά (κανείς δεν είναι τέλειος στην επίγεια ζωή…) που σταθερά και διαχρονικά βρίσκονται δίπλα στον Μεσσήνιο. Τον γενικό γραμματέα του Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, και τον Νεοδημοκράτη βουλευτή Μίλτο Χρυσομάλλη. Ωστόσο, ξεχώρισα μια άλλη παρουσία, πέραν της πολιτικής, αν και κατά το παρελθόν είχε «κολλήσει» το σχετικό μικρόβιο. Αναφέρομαι στην παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, που όχι μόνο ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση, αλλά πήγε και κάθισε δίπλα στον πρόεδρο Σαμαρά, καλύπτοντας εκτός των άλλων και την απουσία του Καραμανλή. Κάτι σαν να έκανε το ρεπό του αρχηγού της Ραφήνας. Από τη στιγμή που ξεκίνησα την κουβέντα για τις καρέκλες, να σας πω ότι κάποιος μου είπε πως ο αρχηγός Αντώνης θα παραχωρούσε τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προοπτική που ο Μητσοτάκης αποφάσιζε να προτείνει τον Στουρνάρα.

! Με την ευκαιρία, να σας πω ότι ο Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Σαμαρά είχε ως συνεργάτη του τον Άκη Σκέρτσο. Ήταν η περίοδος που δεν ενοχλούσαν τα κεντροαριστερά ανοίγματα τον αρχηγό Αντώνη. Βλέπετε, τότε ήθελε να παραμείνει πρωθυπουργός, σε αντίθεση με το σήμερα, που τον ενοχλεί να βλέπει στο Μαξίμου τον Μητσοτάκη.