Η Τζάκρη έψαχνε σωτήρες για τον Κασσελάκη

Δεν ξέρω αν είναι πλέον σε θέση να ταλαιπωρήσει µε δικαστικές ενέργειες τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά εκείνο που εισέπραξα µέσα από τη χθεσινή παρέµβαση της «εκπροσώπου» του Θεοδώρας Τζάκρη στην Πολιτική Γραµµατεία είναι φόβος και πανικός, για το χουνέρι που µπορεί να του επιφυλάξουν στη σηµερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι εσωκοµµατικοί αντίπαλοί του που πλέον έχουν το πάνω χέρι. Στην τοποθέτησή της η κυρία Τζάκρη ναι µεν επιδόθηκε στους γνωστούς λεονταρισµούς, καταγγέλλοντας εκ νέου την οµάδα των «87», ωστόσο διέκρινα µια ηττοπάθεια µε τις εκκλήσεις που άρχισε να κάνει σε συγκεκριµένα πρόσωπα, τα οποία θεωρεί ότι µπορεί να λειτουργήσουν ως «διασώστες» του Κασσελάκη και να µην επιτρέψουν τον αποκλεισµό της υποψηφιότητάς του. Συγκεκριµένα απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, Νίκο Παππά, στη γραµµατέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη Μαρία Κουβέλη και στη Γιώτα Μπελώνη. Η Θ. Τζάκρη µε το να ζητά από αυτούς να µην παίξουν το παιχνίδι των «87», καθώς τους θεωρούσε «ουδέτερους» και «ενδιάµεσους» µέχρι τώρα, µάλλον κατάλαβε ότι τα πράγµατα ζόριζαν για τον Σ. Κασσελάκη. Η πλάκα είναι ότι ενώ προσπαθούσε να τους πείσει να συµβάλουν για να µη «στείλουν αδιάβαστο» τον Κασσελάκη στη σηµερινή συνεδρίαση της ΚΕ, ταυτόχρονα τους απειλούσε πως έτσι και πειράξουν και µια τρίχα από την καστανόξανθη κόµη του θα φέρουν τότε ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώντας προφανώς ότι… έτσι και κόψετε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη, θα σηκωθούµε και θα φύγουµε µαζί του όσοι τον στηρίζουµε.


«Ξεφραγκιάσαμε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής»

«Ξεφραγκιάσαμε τον κόσμο πέρα δώθε» ήταν το μήνυμα που έστειλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του κόμματος και μέλος του οργάνου Κατερίνα Νοτοπούλου και για αυτό ζήτησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών μέσω Zoom. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα η ΚΕ έχει συνεδριάσει τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τα δεκάδες μέλη που δεν είναι κάτοικοι Αττικής να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους κάθε φορά για να έρθουν από την επαρχία στην Αθήνα. Ένα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βόρεια Ελλάδα, εάν η συνεδρίαση είναι και διήμερη, θέλει τουλάχιστον 500 ευρώ για εισιτήρια, διαμονή, φαγητό και τα λοιπά.

Με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Δυτικών Βαλκανίων στο Βελιγράδι. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η σημασία των ελληνοσερβικών σχέσεων και τα μηνύματα της Επιτροπής των Δυτικών Βαλκανίων υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών της περιοχής, της ειρηνικής επίλυσης διαφορών και της οικονομικής συνεργασίας.


Οι μουρμούρες και τα «εάν» στο ΠΑΣΟΚ

Δεν ξέρω εάν έχει κάποιο νόημα η εκ των υστέρων συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για το τι θα συνέβαινε εάν δεν είχε κατέβει ο τάδε ή ο δείνα υποψήφιος. Η αλήθεια είναι πως οι μουρμούρες αυτές, υπό μορφή αναλύσεων, ξεκίνησαν από τους υποστηρικτές του Παύλου Γερουλάνου, οι οποίοι όπου βρεθούν και όπου σταθούν λένε ότι εάν δεν ήταν υποψήφια η Άννα Διαμαντοπούλου θα είχε περάσει αυτός στον δεύτερο γύρο, επειδή του έκοψε ψήφους. Το συγκεκριμένο αφήγημα το «έπαιξε» με το γνωστό ευγενικό του ύφος και ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στον Σκάι. «Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι άνθρωποι της κυρίας Διαμαντοπούλου: αν δεν είχε κατέβει, θα βρισκόμουν εγώ στον δεύτερο γύρο. Αλλά σας λέω, αυτό έχει τελειώσει. Δεν έχω μιλήσει μαζί της μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Δεν έχει υπάρξει προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ μας», τόνισε. Εάν πάμε όμως σε αυτή τη λογική, τότε και η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί άνετα να ισχυριστεί ότι εάν δεν είχε κατέβει ξανά ο Π. Γερουλάνος θα βρι σκόταν αυτή στον δεύτερο γύρο. Ή ο Χάρης Δούκας θα ήταν μπροστά από τον Νίκο Ανδρουλάκη εάν δεν κατέβαιναν οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου.


Άφαντη η Δούρου

Αποφεύγει τις κακοτοπιές η Ρένα Δούρου. Έτσι λοιπόν και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε ποτέ κανείς αν ήταν υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την αναζήτησαν στο τηλέφωνο, αλλά δεν απάντησε για να δώσει εξ αποστάσεως την ψήφο της στο αίτημα για αναβολή ή μη της ΚΕ. Μπορεί να μην είχε καλό σήμα εκεί που βρισκόταν, καθώς οι πληροφορίες την έφεραν να έχει ταξιδέψει στην Κύπρο, ωστόσο έπρεπε να έχει τον νου της. Πάντως λίγες ώρες νωρίτερα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνος Ρήγας είχε δώσει μία συνέντευξη στον Αθήνα 9,84, στην οποία ανέφερε ότι με την άποψή του να μη γίνει η ΚΕ συμφωνούσε και η Ρένα Δούρου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 12/10/2024