Καρχιμάκης ή Τσουκαλάς για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με το «πράσινο» Κίνημά μας και να σας αποκαλύψω όσα έχω μάθει για τους σχεδιασμούς του επανεκλεγέντος προέδρου. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: ο Λευτέρης Καρχιμάκης, γιος του Μιχάλη Καρχιμάκη που διετέλεσε γραμματέας στις ισχυρές εποχές του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, προορίζεται για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος με τις ευλογίες του κ. Ανδρουλάκη. Εξίσου ισχυρή επιλογή για τη θέση αυτή -πάλι με τις ευλογίες Ανδρουλάκη- είναι και ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο τελευταίος ακούγεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην ανατολική Αττική, αποτελώντας ισχυρό πονοκέφαλο για τον νυν βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη, που στήριξε με νύχια και δόντια τον Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.



Ο Λευτέρης Καρχιμάκης πάει να πάρει την έδρα της Νάντιας

Η περίπτωση του Λευτέρη Καρχιμάκη έχει πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να αποτελέσει στις επόμενες εκλογές το πρόσωπο που θα… βοηθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη να «εξουδετερώσει» πολιτικά τη Νάντια Γιαννακοπούλου από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Για όσους δεν το θυμούνται, η Νάντια «έσυρε» πρώτη τον χορό της αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματικές εκλογές, που τις κέρδισε πανηγυρικά ο Κρητικός. Αυτό δεν το ξεχνάει ο πρόεδρος Νίκος και έτσι ετοιμάζεται από τώρα για τη… μάχη των μαχών στον Δυτικό Τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η κόντρα αυτή αναμένετα να είναι ιδιαίτερα σκληρή, καθώς η Νάντια δεν συγχωρεσε στον Ανδρουλάκη τον πόλεμο που θεωρεί ότι δέχθηκε στις εκλογές του 2023 προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Μιχάλη Καρχιμάκη.



Ο Παύλος Χρηστίδης πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

Την ίδια ώρα, ακόμα ένα πρόσωπο που μαθαίνω ότι είναι στο μυαλό του Ανδρουλάκη προς αξιοποίηση είναι ο Παύλος Χρηστίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα θα οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τον στήριξε καθαρά κατά την προεκλογική περίοδο, οπότε και ο ίδιος ο Χρηστίδης πιθανότατα να το αναμένει. Θα ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα προς αξιοποίηση, ωστόσο για αυτά τα δύο στελέχη μαθαίνω πως έχει συζητήσει ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης.



Η αψυχολόγητη κίνηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου τις προηγούμενες μέρες είχε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό την επιλογή της στον β' γύρο, λέγοντας δημοσίως ότι δεν θα υποδείξει γραμμή. Έτσι, η επιλογή της να ανακοινώσει το Σάββατο ότι στηρίζει τον Χάρη Δούκα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, πολλοί έλεγαν σκωπτικά ότι αντί να βγάλει ανακοινωση στήριξης, έσπευσε να υιοθετήσει την αφίσα του Χάρη Δούκα με κεντρικό σλόγκαν το «Ενώνουμε Δυνάμεις» λέγοντας «Χάρη, Πάμε»...



Εμφύλιος στην ομάδα Κασσελάκη μεταξύ δύο κυριών

Να σας πω τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκεί η λέξη πανηγύρι δεν λέει πολλά… Μαθαίνω, λοιπόν, ότι η ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζει εσχάτως εσωκομματικούς τριγμούς, καθώς δύο από τις κυρίες που τον στηρίζουν βρίσκονται στα μαχαίρια. Η Θεοδώρα Τζάκρη και η Νίνα Κασσιμάτη εμφανίζονται να μη λένε μεταξύ τους ούτε καλημέρα, τη στιγμή που η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη σημειώνει τη μία ήττα μετά την άλλη σε εσωκομματικό επίπεδο. Οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στις δύο κυρίες υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποια θα πλασαριστεί δίπλα στον έκπτωτο πρόεδρο. Για την ώρα τη θέση αυτή την έχει κερδίσει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εμφανίζεται να δίνει σκληρή μάχη εναντίον των συντρόφων της.



Ο Δένδιας αποθέωσε τον Κεφαλογιάννη

Σε κάποια υπουργεία, όπως έχουμε καταγράψει ορισμένες φορές και από αυτή τη στήλη, οι σχέσεις υπουργών με τους υφυπουργούς τους είναι από μέτριες μέχρι… ψυχρές. Δεν συμβαίνει παντού όμως αυτό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα καλά παραδείγματα για το αντίθετο. Νίκος Δένδιας και Γιάννης Κεφαλογιάννης έχουν αυτό που λέμε πολύ καλή χημεία και εξαιρετική προσωπική σχέση και αυτό φαίνεται στο προσκήνιο, όπου ο υπουργός έχει αφήσει μεγάλο πεδίο δράσης στον υφυπουργό, και στο παρασκήνιο: Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, π.χ., ο Δένδιας έλεγε σε μια μικρή ομήγυρη για τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά που έχει κάνει ο Κεφαλογιάννης στο ζήτημα της προσέλκυσης νέων στις Στρατιωτικές Σχολές και στο θέμα του οικιστικού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.



Συνέδριο για την αντεγκληματική πολιτική

Διήμερο συνέδριο διοργανώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο Μέγαρο Μουσικής στις 23 και 24 Νοεμβρίου με θέμα «Αντεγκληματική πολιτική, Ποινική νομοθεσία και Δικαιοσύνη». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στόχος του είναι να φωτιστούν με τρόπο επιστημονικό οι αιτίες της εγκληματικότητας, το νέο δόγμα αυστηροποίησης της ποινικής νομοθεσίας και το κατά πόσο είναι αποτελεσματικό, ο τρόπος παρουσίασης του εγκλήματος από τα ΜΜΕ, η ανήλικη παραβατικότητα κ.ά. Στο διήμερο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε ολόκληρο το νομικό κόσμο της χώρας, δικαστές, δικηγόρους και δημοσιογράφους.



Γενικός διευθυντής στην ΕΕΕΠ

Στην πρόσληψη γενικού διευθυντή προσανατολίζεται το προεδρείο της Επιτροπής Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα του νέου εσωτερικού λειτουργικού οργανογράμματος της Επιτροπής που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Ντζανάτο και δημοσιοποιήθηκε σε ΦΕΚ. Ο νέος γενικός διευθυντής προορίζεται να απαλλάξει από τα καθημερινά καθήκοντα λειτουργίας της Επιτροπής το προεδρείο αφήνοντας μεγαλύτερο χώρο για την υλοποίηση της στρατηγικής ελέγχου και ανάπτυξης της αγοράς τυχερών παιγνίων. Παράλληλα με το νέο οργανόγραμμα προστίθεται νέο τμήμα νομικής υποστήριξης της Επιτροπής. Επίσης, στο νέο οργανόγραμμα, η Διεύθυνση Πληροφορικής που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παρακολούθηση της αγοράς των τυχερών παιγνίων -ειδικά των online τυχερών παιγνίων- έρχεται κάτω από την πρόεδρο της ΕΕΕΠ.