Το ΠΑΣΟΚ έχασε το χρόνο του και τα στελέχη και φίλοι του κόμματος ταλαιπωρήθηκαν περίπου τρεις-τέσσερις μήνες, για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, τον… παλιό (!), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη στήλη, από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ προκύπτει ένας και μόνο κερδισμένος, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά ανεπιφύλακτα είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε επενδύσει, μάλιστα, στην επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη. Και αυτό, γιατί γνωρίζοντας τις ηγετικές ικανότητες του Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός δεν έχει να ανησυχεί για κάτι μελλοντικά.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Πρόεδρος ξανά ο Ανδρουλάκης με 20 μονάδες διαφορά - Αγώνας δρόμου για να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Big Mouth, τα προεκλογικά αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων στο ΠΑΣΟΚ έδειχναν πως οι δημοσκόποι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, αν όχι στις επόμενες δημοσκοπήσεις, τότε στις μεθεπόμενες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα αρχίσει να… «φλερτάρει» με το δημοσκοπικό 20%. Δηλαδή, ο Φαναράς της Metron, ο Ζούπης της Opinion και ενδεχομένως και ο Μαύρος της MRB, να «φωτίσουν το άστρο» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που «για να λάμψει, έπρεπε να αναμετρηθεί με τον Δούκα, τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη.

Πάντως, δεν είναι απίθανο μετά την εκλογή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης να μπει ξανά σε εσωκομματικές περιπέτειες…

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Χαμένος χρόνος στο ΠΑΣΟΚ

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ακούσει για τον χρόνο στο ΠΑΣΟΚ. Από χθες γνωρίζουμε πως αυτοί οι Πασόκοι, έχασαν τον χρόνο τους, για να ακριβολογώ, ταλαιπωρήθηκαν τρεις τέσσερις μήνες, για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, τον παλιό. Αν και δεν σας κρύβω ότι ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής, παρόλα αυτά δεν δυσκολεύομαι να σας πω, ότι από το χθεσινό αποτέλεσμα, προκύπτει ένας και μόνον κερδισμένος, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ανεπιφύλακτα είναι ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που είχε επενδύσει στην επανεκλογή του αρχηγού Νίκου. Λογικό αφού γνωρίζοντας τις ηγετικές ικανότητες του ανδρός, δεν έχει να ανησυχεί για κάτι μελλοντικά. Απεναντίας θα τον περιμένει, όπως περίμενε και τον Τσίπρα, να τον στείλει μετά από τρία χρόνια από κει που ήρθε.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Αν κρίνω από τα προεκλογικά αποτελέσματα, οι δημοσκόποι δεν πολυσυμπαθούν τον πρόεδρο Ανδρουλάκη. Παρόλα αυτά και επειδή θέλω πάντα να σας ταξιδεύω σε όσα θα δείτε μπροστά σας, τις επόμενες βδομάδες, σπεύδω να προδικάσω τα μελλούμενα. Αν όχι στις επόμενες, στις μεθεπόμενες δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, θα αρχίσει να φλερτάρει με το δημοσκοπικό 20%. Με απλά λόγια ο σύντροφος Φαναράς της Metron, ο Ζούπης της Opinion και ενδεχομένως και ο Μαύρος της MRB, να φωτίσουν το (κρυμμένο) άστρο του αρχηγού Νίκου, που για να λάμψει, έπρεπε να αναμετρηθεί με τον γίγαντα Δούκα, τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου. Επειδή όμως, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη δοκιμαστεί, επιτρέψτε μου, να σας κάνω μια ακόμη εκτίμηση που σχετίζεται με το μέλλον του. Μετά την προεδρική εκλογή θα μπει και πάλι σε εσωκομματικές περιπέτειες.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ολόκληρη η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.