Αναλόγως με την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα των επόμενων δημοσκοπήσεων αναμένεται να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth του powergame.gr.

Αν, λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά πάνω από 20%, τότε -σύμφωνα πάντα με τη στήλη- ο Αλέξης Τσίπρας απλώς θα παραμείνει παρατηρητής.

Διαβάστε ακόμα: Αλέξης Τσίπρας: Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα έχει ευρωπαϊκό μέλλον αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αν όμως, δει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «κολλήσει» στο 15-17%, τότε -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Big Mouth- δεν αποκλείεται να δούμε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ηγούμενος κίνησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.  

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Ο Τσίπρας αποφασίζει τον Ιανουάριο…

Το Σάββατο πρωί-πρωί με την αυγούλα συνάντησα έναν από τους καλούς και κυρίως αξιόπιστους φίλους που διαθέτω στην πιάτσα. Πρόκειται για έναν τύπο που δεν σας κρύβω ότι κατά καιρούς μ’ ενθουσιάζει με τις εκτιμήσεις του, αν και κάνα δυο φορές (από τις τρεις συνολικά που του ζήτησα να μου κάνει πρόβλεψη) με έστειλε κουβά. Ζήτησα από τον φίλο μου να μου εκτιμήσει τη στάση που θα κρατήσει μεταξύ των άλλων από δω και πέρα ο Τσίπρας. Χωρίς να χάσει χρόνο, μου είπε ότι θα περιμένει την προεδρική εκλογή, θα δει τις δημοσκοπήσεις και ακολούθως θα κινηθεί. Αν κατάλαβα καλά, αν ο πρόεδρος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά πάνω από 20%, ο αρχηγός Αλέξης απλώς θα παραμείνει παρατηρητής. Αν, όμως, δει ότι ο νέος (από τα παλιά) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «κολλήσει» στο 15%-17%, δεν αποκλείεται να τον δούμε να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ηγούμενος κίνησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Όλα αυτά δεν σας κρύβω ότι μου θυμίζουν πολύ από τον παλιό Καραμανλή της Ραφήνας και ολίγον από τον ΓΑΠ και το ΚΙΔΗΣΟ. Ωστόσο, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο στα (μόλις) πενήντα του να ζει με τις αναμνήσεις του, αναλύοντας το μέλλον με την Ντόρα και τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ολόκληρη η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.