Και δημόσια, μία εβδομάδα μετά το δείπνο με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι των Χανίων (επ' αφορμή και του πρωινού εργασίας με τους Αμερικανούς γερουσιαστές), αποφάσισε να τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας επί του ζητήματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του ενδεχομένου να αποτελέσει τον διάδοχο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

*Διαβάστε ακόμα: Ο Δένδιας έμεινε στο σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά - Η ατζέντα και το "ευχαριστώ" του υπουργού στη Μαρέβα με ένα τριαντάφυλλο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να γίνει ο ένοικος της Ηρώδου Αττικού, επιβεβαιώνοντας την πληροφόρηση της στήλης Big Mouth του Powergame.gr αναφορικά με το κατά πόσο τον ενδιέφερε να καταστεί... διακοσμητικό στοιχείο στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας.

Προφανώς, όπως τονίζει η στήλη, αυτό το «όχι» που ο Νίκος Δένδιας είπε δημόσια, θα το έχει ήδη πει και κατ' ιδίαν στον πρωθυπουργό, από τη στιγμή που υπήρχε και η δυνατότητα γι' αυτό το τετ α τετ, χωρίς πάντως να διακινδυνεύονται και ιδιαίτερες εκτιμήσεις επί του θέματος, που άπτεται των θεσμών της χώρας.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Το «όχι» του Δένδια στην Προεδρία

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, μία εβδομάδα αφότου είχε δειπνήσει με το πρωθυπουργικό ζεύγος στο Ακρωτήρι των Χανίων, ο υπουργός Δένδιας φρόντισε (επιτέλους) να μας κάνει γνωστό αυτό που ήδη γνωρίζαμε, σε σχέση με το αν επιθυμεί ή όχι να διαδεχτεί τη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» του Αλαφούζου, ο επί της Αμύνης πολιτικός επικεφαλής σπεύδει να ενημερώσει το ευρύ κοινό ότι δεν ονειρεύεται για τον εαυτό του έναν θώκο που κάτι τρισάθλιοι της πιάτσας τον αποκαλούν και «θεσμικό έπιπλο». Προσωπικά μένω στο «όχι» του υπουργού Δένδια, που για να το λέει δημόσια, είμαι σίγουρος ότι, εφόσον του δόθηκε η σχετική ευκαιρία, θα το είπε και κατ’ ιδίαν στον πρόεδρο Μητσοτάκη. Ωστόσο, σε τόσο σοβαρά θέματα, που σχετίζονται με τους θεσμούς, θα αποφύγω κάθε δικιά μου σκέψη-εκτίμηση, κρατώντας αυτό το υπερήφανο (ομολογώ) κερκυραϊκό «όχι» του υπουργού Νίκου.