Αυτή η ετερόκλητη συµµαχία των συνταξιούχων της πολιτικής Αντώνη Σαµαρά και Κώστα Καραµανλή τείνει να αποκτήσει κωµικά χαρακτηριστικά. Κάθονται στον εξώστη του θεάτρου της πολιτικής, σαν τον Στάτλερ και τον Ουόλντορφ, τους «γέρους του Μάπετ Σόου», γκρινιάζοντας και αποδοκιµάζοντας συνεχώς το «έργο» που ανεβάζει η Ν∆ επί των ηµερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τις κοινές εµφανίσεις τους προσπαθούν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δηµοσιότητας, ελπίζοντας ότι όλο αυτό το «θέαµα» θα συντηρήσει την ανάπτυξη σεναρίων εσωστρέφειας στη Ν∆, που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον σηµερινό πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Πάντως, για όσους έχουν µάτια και βλέπουν πώς συµπεριφέρονται, µόνο στο µυαλό τους µπορεί να είναι η πρόκληση ζηµιάς στη Ν∆ και στον κ. Μητσοτάκη µε τα «παιδιάστικα» καµώµατά τους.

Χθες, ας πούµε, έγινε ολόκληρος επικοινωνιακός ντόρος για την κοινή εµφάνισή τους στην εκδήλωση του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Αθηνών για την απονοµή των Βραβείων Βιώσιµης, Καινοτόµου και Υπεύθυνης Επιχειρηµατικότητας µε οικοδεσπότη τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος τα προηγούµενα χρόνια είχε καταγραφεί ως µέγας αβανταδόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «κολλητάρι» του Νίκου Παππά. Ο τελευταίος, που σήµερα είναι και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο «backstage» της εκδήλωσης αντάλλασσε χαριτωµένες µατιές µε τον κ. Σαµαρά, µε τον οποίο τους χώριζε µία θέση, την οποία είχε καταλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η πλάκα είναι ότι ο Α. Σαµαράς δήλωνε κάποτε ότι θα πάει τον Ν. Παππά, τον ∆. Παπαγγελόπουλο και τον Π. Παυλόπουλο µέχρι τέλους.



Εκδικητικό «καπέλωμα» από τον Φάμελλο

Tον εσωτερικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να τον διαχειριστεί και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο Σ. Φάμελλος, που ακόμη δεν έχει χωνέψει ότι ο Ν. Παππάς τού πήρε πριν από λίγες εβδομάδες, με τη βοήθεια του Στ. Κασσελάκη, τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος «αρχηγίζει» στη Βουλή. Πώς; Μα, καταθέτοντας ερωτήσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης με τον αέρα του «επόμενου» αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρακάμπτοντας τον Νίκο Παππά. Αν και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκος, έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει, εν τούτοις δεν αποφεύγουν να του απαντήσουν δεόντως.

Τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τώρα τον Νίκο Παππά, που ως δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα έκανε τα πάντα για να διαλύσει τη ΝΔ, δεν τον έχει καταστήσει θεσμικό συνομιλητή του στη Βουλή, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής δείχνουν να καλοπερνάνε μαζί του και αυτό βγαίνει προς τα έξω.



Οι τρεις δρόμοι του Stefanos

Όσο και να χτυπιέται ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του. Καμία ρεβάνς δεν πρόκειται να πάρει στο συνέδριο του κόμματος, καθώς οι μηχανισμοί του «βαθέος ΣΥΡΙΖΑ» θα φροντίσουν προκειμένου το σώμα των εκλεκτόρων να είναι απολύτως ελεγχόμενο. Συνεπώς οι επιλογές του είναι οι εξής:
  • Πρώτον, να δώσει γραμμή στους δικούς του και ας είναι μειοψηφία να κάνουν «Κούγκι» το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί να χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
  • Δεύτερον, να ταλαιπωρήσει νομικά τον ΣΥΡΙΖΑ, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Γιατί μπορεί να δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αποσύρει το περίφημο εξώδικο που έστειλε, όμως αυτό συνεχίζει να επικρέμαται πάνω από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που δεν το ακύρωσε με άλλο μέσω του δικηγόρου του κ. Πελέκη.
  • Τρίτον, να δώσει τη μάχη των εσωκομματικών εκλογών, βάζοντας στη θέση του άλλον υποψήφιο ή υποψήφια, ώστε να καταγραφεί η απήχησή του. Θα μπορούσε, ας πούμε, κάλλιστα να κατέβει στη θέση του για αρχηγός η Θεοδώρα Τζάκρη.

Επιστροφή στα παρκέ

Νίκος Ανδρουλάκης, αφού κατάφερε να κερδίσει με εντυπωσιακή διαφορά τα δυο ματς των εσωκομματικών εκλογών και να ηγηθεί εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε δριμύτερος και στα αθλητικά παρκέ. Χθες το βράδυ, όπως με πληροφόρησε αναγνώστης της στήλης, βρέθηκε σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ και, για να βγάλει την ένταση της προεκλογικής εκστρατείας, σούταρε εύστοχα τρίποντα. Η είδηση στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ξανά παιξε μπάσκετ μετά από δυο χρόνια, καθώς, για όσους δεν θυμούνται, τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε υποστεί ρήξη χιαστού, όταν τραυματίστηκε στο Ζάππειο, παίζοντας μπάσκετ στο περιθώριο των αθλητικών εκδηλώσεων που είχε οργανώσει το κόμμα για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή