Σκέψεις σε σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται πως κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επανεκλογή του, με αρκετούς μάλιστα να υποστηρίζουν ότι η επιλογή δεν θα είναι εύκολη.

Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, μολονότι οι περισσότεροι εκ των συνομιλητών του τού εισηγούνται να καταλήξει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκείνος φέρεται να σκέφτεται την ιδέα να δώσει το χρίσμα στην Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο λόγος δε για τις σκέψεις αυτές, σύμφωνα με τη στήλη, που επικαλείται τους υπέρμαχους της εν λόγω προοπτικής, είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που, σύμφωνα με τη φημολογία που είχε κυριαρχήσει προ πέντε ετών, σκεφτόταν να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Ο Ανδρουλάκης και η πρόταση για Διαμαντοπούλου

Μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός Νίκος θα δυσκολευτεί στην επιλογή του προσώπου που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν και οι περισσότεροι τον προτρέπουν να επιλέξει τον πρόεδρο Βενιζέλο, εσχάτως και μετά τις εσωκομματικές εκλογές ο ίδιος δείχνει να σκέφτεται την ιδέα να δώσει το χρίσμα στην Άννα Διαμαντοπούλου. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης εισήγησης, σε μια τέτοια περίπτωση θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρο Μητσοτάκη, που, όπως είχε κυκλοφορήσει πριν από πέντε χρόνια, σκεφτόταν να προτείνει την Αννούλα του ΠΑΣΟΚ για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.