Η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στον γάµο του Χάρη ∆ούκα το Σάββατο στη Θήβα δεν είναι φυσικά η πρώτη πράξη διεύρυνσης στην οποία άπαντες οµνύουν στο ΠΑΣΟΚ, έχει όµως τη σηµειολογία της σε αυτή τη φάση, κατά την οποία ο επανεκλεγείς καλείται να συνθέσει τις πολλές και διαφορετικές… αποχρώσεις του πράσινου.

Ο δήµαρχος παντρεύεται τη Γεωργία Πολυτάνου έχοντας καλέσει όλη τη Χαριλάου Τρικούπη. Το ευχάριστο γεγονός ενδεχοµένως να σπάσει και κάπως τον πάγο που δηµιουργήθηκε κατά την εσωκοµµατική διαδικασία. Ο κ. ∆ούκας άλλωστε είχε δηλώσει ότι µετά τις κάλπες, ανεξαρτήτως αποτελέσµατος, θα το πάρει το κορίτσι, µε παπά και µε κουµπάρο, και έτσι θα γίνει, καθώς ο γάµος θα είναι θρησκευτικός. Προσκλητήριο έχουν λάβει όλοι οι ανθυποψήφιοι στην κούρσα για την ηγεσία, αλλά και πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόµµατος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα πάει και στη δεξίωση, καθώς την επόµενη ηµέρα θα παραστεί στο µνηµόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηµατά. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολλά τρεχάµατα αυτές τις µέρες αφού επιθυµεί -σύµφωνα µε πληροφορίες- µέχρι την Κυριακή να καταλήξει σε ένα πρώτο πλάνο για το νέο κοµµατικό οικοδόµηµα αλλά και τα πρόσωπα που θα αποτελούν τους βασικούς «πυλώνες» του.

*
Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Οι διαβουλεύσεις Ανδρουλάκη και τα σενάρια για τους ρόλους των συνυποψηφίων του - Τα πρόσωπα που θα πάρουν θέσεις "κλειδί" στην Χαριλάου Τρικούπη


Νίκος Ανδρουλάκης: Με πλάνο για το νέο κοµµατικό οικοδόµηµα 

Ο «αναβαπτισµένος» πρόεδρος, µε στόχο βέβαια το rebranding του κόµµατος, εκτός από τους ανθυποψήφιους, αναµένεται να αξιοποιήσει και πάλι στελέχη από τη νέα γενιά που στάθηκαν δίπλα του στην προεκλογική µάχη. Στον πρωινό καφέ θα µετέχουν οι ∆ηµήτρης Μάντζος, Παναγιώτης ∆ουδωνής και Παύλος Χρηστίδης (δηλαδή οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), ο Θανάσης Γλαβίνας (εκπρόσωπος Τύπου) αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Ο υπεύθυνος της προεκλογικής καµπάνιας του κ. Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας, πιθανόν να αναλάβει τη θέση του γραµµατέα Επικοινωνίας, ενισχύοντας την οµάδα της Στεφανίας Μουρελάτου. Ο γραµµατέας του κόµµατος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναµένεται να παραµείνει στη θέση του µέχρι το συνέδριο, το οποίο θα εκλέξει νέο Πολιτικό Συµβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, αλλά και τον διάδοχό του.

Παράλληλα, και µε γνώµονα την ουσιαστική επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ µε τα µεγάλα τµήµατα της κοινωνίας, οι αλλαγές Ανδρουλάκη θα πατάνε στο µοντέλο του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Πορτογαλίας και νυν προέδρου του Συµβουλίου της Ευρώπης, Αντόνιο Κόστα.

Η καθιέρωση ενός µηχανισµού διαρκούς αλληλεπίδρασης µε την κοινωνική και παραγωγική βάση, µε κοινωνικούς φορείς, επαγγελµατικά επιµελητήρια, σωµατεία και συλλόγους, θα ενισχύσει την επαφή µε τους πολίτες και τα προβλήµατά τους. Θα δηµιουργήσει επίσης όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για «ζωηρό» πολιτικό συνέδριο µε πείρα από τη βάση, θέτοντας τους απαραίτητους άξονες στο κόµµα για τη δοµή, το σχέδιο και την οµάδα που χρειάζεται προκειµένου να το καταστήσουν ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στη Νέα ∆ηµοκρατία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή