Στην κριτική που δέχθηκε και από εµάς ο Αντώνης Σαµαράς για τα «αγαπησιάρικα» τετ α τετ του µε τον Νίκο Παππά στην εκδήλωση του ΕΕΑ, που -όπως έµαθα- συνοδεύτηκαν και από την ανταλλαγή εκατέρωθεν κοµπλιµέντων για το ενδιαφέρον τους στην προώθηση κάποιων έργων στην Καλαµάτα, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει για λογαριασµό του πρώην πρωθυπουργού ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του, ∆ηµήτρης Γιάννος. Φαίνεται ότι ζόρισαν τα πράγµατα για τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς η αποδοκιµασία που εισέπραξε έθεσε σε κίνδυνο την πολιτική υστεροφηµία του.

Από ό,τι διάβασα, ο κ. Γιάννος είναι και µέλος του Ιδρύµατος Αντώνης Σαµαράς και φαντάζοµαι ότι δεν πρόκειται να το «σκάσει» όσο ο πρώην πρωθυπουργός εµπλέκεται µε τα κοινά. Θα συµβουλεύαµε τον κ. Γιάννο, ο οποίος στις αναρτήσεις του τιµά και την ελληνική παράδοση, κυρίως τα ηπειρώτικα, να βλέπει τα πράγµατα µε ορθό τρόπο και να µην επιχειρεί να συµµαζέψει τα ασυµµάζευτα. Σίγουρα θα ξέρει το δηµοτικό άσµα που λέει: «Σαράντα βάρκες στον γιαλό και ο Γιάννος λέει σαράντα δυο. Κάθεται και λογαριάζει και σαράντα δυο τις βγάζει».

Λοιπόν, όσο και αν επιχειρεί να µας πείσει πως αυτό που έγινε δεν είναι αυτό που νοµίζουµε, το µόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται δηµοσίως. Ας αφήσει τις µπηχτές για «παπαγαλάκια» και αναλυτές του πληκτρολογίου και ας µην υπερασπίζεται µέχρι τέλους τον Α. Σαµαρά. Ο τελευταίος είναι χρόνια στο κουρµπέτι της πολιτικής και παλιά αλεπού. Και ήξερε καλά πού πήγαινε και ποιους θα συναντούσε εκεί που θα βρισκόταν. Ήθελε και άνοιξε διάλογο µε τους «πειρατές» της Αριστεράς.

Πάρ’ τον Σκούφα σου και βάρα με

Εκείνον που δεν βλέπω καλά απ’ το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη είναι τον κ. Βαγγέλη Σκούφα, καθώς στελέχη από την ομάδα των «87» τον κατηγορούν ότι εμπλέκεται σε πολλά επικοινωνιακά κόλπα. Επίσης, όσο έλυνε και έδενε στην Κουμουνδούρου, είχε πρόσβαση σε όλες τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του κόμματος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έστελνε και κάποια περίεργα e-mails προς διοικήσεις τραπεζών, την περίοδο που ο Στ. Κασσελάκης είχε προθυμοποιηθεί να χρηματοδοτήσει τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με εμβάσματα από εταιρείες της αλλοδαπής. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν έχει μπει ούτε στο αρχείο.

Καλό θα είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης να διατηρήσει την υστεροφημία του ως ταλαντούχος γραφιάς και να μην εκτίθεται δημοσίως, δίνοντας συνεντεύξεις στα κανάλια, λέγοντας χαζομάρες ή πράγματα που δεν ισχύουν. Εκτός αν σκοπεύει να καταντήσει και αυτός σαν τον πατέρα του Θ. Πλεύρη.

Πυρ ομαδόν κατά Βαξεβάνη

Τον μπελά του έχει βρει ο γνωστός εκδότης Κ. Βαξεβάνης, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δέχεται για τα όσα αιχμηρά γράφει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αποκαλύπτονται στο «Documento» για τον Αλ. Τσίπρα και το περιβάλλον του. Έτσι λοιπόν, μετά τον Θ. Καρτερό, ο οποίος τον έκραξε δημοσίως στην «Αυγή» με το τελευταίο του άρθρο, σειρά πήρε και η σύντροφος του Θ. Καρτερού και επί χρόνια ραδιοφωνική παραγωγός στο «Κόκκινο», Ευγενία Λουπάκη.

Η τελευταία με χθεσινή της ανάρτηση στοχοποιεί τον Κ. Βαξεβάνη, εντάσσοντας τη δημοσιογραφία που εκπροσωπεί στην κατηγορία της «παπαρολογίας». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Γράφει μια “Μπάμπουσκα” στου Βαξεβάνη ότι ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Βενιζέλο για τη Novartis, με αφορμή μια παπαριά που είπε κάπου ο -πού τον θυμήθηκαν;- Λιάνης, βγαίνουν κύκλοι του Τσίπρα και λένε ότι στερούνται σοβαρότητας και είναι ανυπόστατα αυτά και βγαίνει μετά μια “Ντάμα” να ζητήσει τον λόγο από τον Τσίπρα, γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος προσωπικά να διαψεύσει και, ακόμα καλύτερα, να πάρει και το Βενιζέλο αγκαζέ να διαψεύσουν μαζί. Το κάνετε εικόνα, έτσι; Δυο ανώνυμοι -ή μάλλον ένας- λυσσόδηκτοι παπαρογράφοι αναπαράγουν ως είδηση κάτι που πέταξε κάποιος γηραιός πασόκος, ο οποίος ανασκεύασε κιόλας, και απαιτούν από τον Τσίπρα να τους δώσει εξηγήσεις ο ίδιος προσωπικά. Κι η μυλωνού τον άντρα της, δηλαδή. Όσο κι αν έχω την παρόρμηση να πω “Αλέξη μου, καλά να πάθεις”, όλα έχουν ένα όριο. Και ο Βαξεβάνης το ’χει ξεπεράσει προ πολλού».


Πόρτα πόρτα

Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν τον παίρνει να επαναπαυθεί στις δάφνες μιας εσωκομματικής νίκης και να το παίζει «βασιλιάς» στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο προεκλογικός αγώνας γι’ αυτόν τώρα ξεκινά και, όπως μαθαίνω, το πρώτο λάθος που θα επιχειρήσει να διορθώσει δεν είναι πώς θα «μοιράσει» ρόλους στους ανθυποψηφίους του, αλλά πώς θα έρθει σε επαφή με την κοινωνία. Γειτονιά γειτονιά, πόρτα πόρτα. Ειδικά στα αστικά κέντρα, όπου το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια έχει απολέσει την προσωπική επαφή με τους πολίτες. Εκ των υστέρων, και ο ίδιος έχει αντιληφθεί πως οι εκλογές δεν κερδίζονται εξ αποστάσεως και με χαριτωμενιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με την καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή