Οι εξελίξεις «τρέχουν» γύρω από την κομπίνα με τα εικονικά τιμολόγια (καρουζέλ), που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μια απάτη ύψους 35 εκ. ευρώ με κεντρικά πρόσωπα τον πρώην βουλευτή με το Ποτάμι και πρώην πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου και τον επιχειρηματία Χρήστο Καραθανάση που «πιστόλιασε» τα εργοστάσια ζάχαρης Royal Sugar στην Ημαθία και στις Σέρρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, από το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προκύπτουν και άλλες διαδρομές, που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε περίεργα μονοπάτια, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να φαίνεται πως έχουν ελευθερία κινήσεων σε σχέση με το παρελθόν.

Από εκεί και πέρα, με αφορμή την εν λόγω υπόθεση της Θεσσαλονίκης, η στήλη πληροφορείται για την ύπαρξη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εστίαση και ο οποίος φέρεται να βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές, όταν ενεπλάκη σε μια γνωστή υπόθεση, εφοπλιστή και τράπεζας, όπως αναφέρει η στήλη, με τον εν λόγω εστιάτορα «που ανοίγει κάθε μήνα και από ένα μαγαζί» να φαίνεται πως έχει «αλλεργία στην καταβολή του ΦΠΑ», ενώ από το ρεπερτόριό του δεν... λείπουν και κομπίνες σε σχέση με τις αποδείξεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη, η δράση του έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ζητήσει και έχει μάθει (πολλά) για τον βίο και την πολιτεία του ανδρός, με την ώρα τελικά που θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να φαίνεται πως δεν αργεί.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

Το ξέπλυμα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και η Τράπεζα Σερρών

Ο πρώην Βουλευτής με το Ποτάμι και πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραθανάσης που «πιστόλιασε» τα εργοστάσια ζάχαρης Royal Sugar στην Ημαθία και στις Σέρρες είναι τα κεντρικά πρόσωπα της μεγάλης κομπίνας με τα εικονικά τιμολόγια (καρουζέλ) που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα 350 σελίδων από από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Από το πολυσέλιδο πόρισμα, προκύπτουν και άλλες διαδρομές, που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε περίεργα μονοπάτια. Με την ευκαιρία να σας πω ότι έχω την αίσθηση πως το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν να έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις, που κρατούσαν δεμένα τα χέρια των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ένα λαβράκι (όχι μπαρμπουνάκι) στη φοροδιαφυγή

Με αφορμή την υπόθεση της Θεσσαλονίκης με την απάτη των 35 εκατ. ευρώ, έφτασε στα αυτιά μου μια άλλη περίεργη ιστορία, που σχετίζεται με επιχειρηματία της εστίασης, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές, όταν ενεπλάκη σε μια γνωστή υπόθεση, εφοπλιστή και τράπεζας. Ο γνωστός εστιάτορας, που ανοίγει κάθε μήνα και από ένα μαγαζί, φαίνεται ότι έχει αλλεργία στην καταβολή του ΦΠΑ, ενώ επιδίδεται και στο σπορ της… βιομηχανίας των αποδείξεων. Η δράση του εν λόγω εκτός από τις φορολογικές αρχές, έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια και τον ίδιο τον πρόεδρο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ζητήσει και έχει μάθει (πολλά) για τον βίο και την πολιτεία του ανδρός. Επειδή, λοιπόν, ο λεγάμενος έχει μπερδέψει τα μπαρμπουνάκια με όλα τα υπόλοιπα, φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει η ώρα, που θα κληθεί να απολογηθεί για τα λεφτά, τα φορολογημένα και μη.