Σχολιάστηκε αρνητικά στο Μαξίμου το «ακούγεται» του Σαμαρά

Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει – όπως παγίως βέβαια πράττει – τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών και το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση Σαμαρά στην Κύπρο ήταν πως «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές». Ανεπισήμως, ωστόσο, αυτό που μαθαίνουμε ότι σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά σε κυβερνητικούς κύκλους ήταν μια συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του Αντώνη Σαμαρά: «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή "λύσεις" άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι "μαγειρεύονται" - εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον». Αυτό που προκάλεσε αρνητική εντύπωση, δηλαδή, ήταν ότι ένας πρώην πρωθυπουργός επιλέγει να τοποθετηθεί για ένα κορυφαίο θέμα όπως είναι το Κυπριακό και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο εθνικό αυτό θέμα με βάση κάτι που «ακούγεται»…

Έρχεται και παρέμβαση Δένδια για τα ελληνοτουρκικά

Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να έχει μια ομιλία του Νίκου Δένδια την επόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά από πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα τοποθετηθεί με θέμα «σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας. Ο ρόλος της Ελλάδας» και όπως μαθαίνουμε θα έχουν ενδιαφέρον όσα θα πει για την κατάσταση στην περιοχή και ιδιαίτερα για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και με άλλους γείτονες της. Ειδικά τώρα που τα ζητήματα αυτά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τον Αντώνη Σαμαρά να αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα αιχμηρό.


Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη θέλουν διαγραφή Πολάκη και Γκλέτσου

Μετά την τελευταία παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είπε ότι «αν ψηφίσουν κανονικοί άνθρωποι δεν εκλέγεται αυτό το πράμα» (το «πράμα» είναι ο Κασσελάκης) η κατάσταση ξέφυγε εντελώς. Υποστηρικτές του «έκπτωτου» προέδρου υποστηρίζουν ότι η αναφορά σε «κανονικούς» ανθρώπους και σε «πράμα» ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στη διαγραφή είτε στον αποκλεισμό του Πολάκη από την κούρσα της ηγεσίας. Ανάλογη άποψη διατυπώνουν και για τον Γκλέτσο μετά από αυτά που είπε για τις μετανάστριες που πρέπει να έρθουν να εργαστούν σε οίκους ανοχής. Είναι μια λύση: έτσι θα έμενε μόνος υποψήφιος ο Φάμελλος, οπότε θα είχε πιθανότητες να εκλεγεί με αντίπαλο τον Κανένα!


Ο συνεργάτης βουλευτή που το χει…δίπορτο

Τα αλληλοκαρφώματα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πάνε κι έρχονται με αφορμή την επικείμενη εσωκομματική αναμέτρηση. Στο πλαίσιο αυτών, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία που αφορά βουλευτή ο οποίος βρίσκεται στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Ακούγεται λοιπόν ότι ο ένας εκ των δύο επιστημονικών συνεργατών του, σπανίως εμφανίζεται στην Βουλή καθώς βρίσκεται μόνιμα στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή. Εκεί όμως δεν ασχολείται τόσο με τα καθήκοντα του επιστημονικού συνεργάτη αλλά στην πραγματικότητα κυρίως κρατά το επαγγελματικό γραφείο του βουλευτή.


Νεύρα Ανδρουλάκη για τον Νίκο Χριστοδουλάκη λόγω Τσίπρα

Δεν χάρηκε καθόλου ο Νίκος Ανδρουλάκης με την απόφαση του πρώην Υπουργού Οικονομικών και υπεύθυνου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χριστοδουλάκη, να συμμετέχει στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για αυτό το σενάριο αγχώνεται δηλαδή για την επιστροφή Τσίπρα προκειμένου να ανοίξουν διεργασίες για ενιαίο φορέα στην κεντροαριστερά. Ξέρει ότι τέτοιες εξελίξεις δεν τον εμπεριέχουν πόσο μάλλον σε ρόλο πρωταγωνιστή και δεν θέλει ούτε να τις ακούει.


Νίκησε τον καρκίνο ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Με μια συγκινητική ανάρτηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ανακοίνωσε ότι βγήκε νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ο κ. Καρχιμάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρκίνο δίνοντας μεγάλη μάχη το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ήταν τέτοια η δύναμη που είχε που είχε την αντοχή να βοηθήσει τόσο στον προεκλογικό αγώνα του γιου του Λευτέρη στις ευρωεκλογές όσο και τον Νίκο Ανδρουλάκη στην κούρσα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ! Ο Τζόκερ του εύχεται περαστικά και να είναι πάντα γερός και δυνατός!


Στην ιστορία η πρώτη γυναίκα Επίτροπος της Ελλάδας

Η Βάσω Παπανδρέου που έφυγε από τη ζωή χθες Πέμπτη - τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας - πέρα από ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη γυναίκα Επίτροπος της Ελλάδας. Μάλιστα κατά το παρελθόν η Κομισιόν είχε τιμήσει τόσο την εκλιπούσα όσο και τη Γαλλίδα Christiane Scrivener, μιας και ήταν οι πρώτες γυναίκες Επίτροποι το 1989.


Έργα αναβάθμισης σε κτίρια - μνημεία

Ξαναδημοπρατήθηκαν, μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, τα έργα αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού στο Θέατρο Rex και στο Σικιαρίδειο, δύο σημαντικά κτίρια-μνημεία του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Την προκήρυξη ανέλαβε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία είχε ήδη προκηρύξει το έργο τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, ο τότε διαγωνισμός δεν είχε αποτέλεσμα, οδηγώντας στην επαναπροκήρυξή του αυτή τη φορά. Δίπλα ακριβώς από το Θέατρο Rex βρίσκεται το ιστορικό ακίνητο, που χτίστηκε από το Ερρίκο Σλήμαν και μισθώθηκε από τον Όμιλο Μήτση με σκοπό να μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το κτίριο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη, σ’ αυτήν την φάση βρίσκεται στη διαδικασία των μελετών, ενώ σημαντικά σταστικά προβλήματα υπάρχουν στον κινηματογράφο Ιντεάλ.