Τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Κώστα Καραμανλή προτείνει η Αφροδίτη Λατινοπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδια ώρα όμως, ως γνωστόν, στηρίζει σθεναρά ακροδεξιούς Ευρωπαίους πολιτικούς.

Με άλλα λόγια, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής εξομοιώνει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ με πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, και η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν. Κάτι που δεν περιποιεί τιμή στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, που μάλλον θα νιώθουν αμήχανοι επειδή ένα πρόσωπο της… εμβέλειας της νεαρής πολιτικού «βλέπει» τους δύο στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

«Αυτή είναι η άποψή μου», είπε και συμπλήρωσε: «Προφανώς την έχω αιτιολογήσει αρκετές φορές». Χαρακτήρισε δε «αποτυχημένο πείραμα» την Προεδρία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Προφανώς και απέτυχε. Θα τη θυμόμαστε ως μια αποτυχημένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε επίσης η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής, κάνοντας λόγο για αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σε αυτόν τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό θα ήθελα να δω ένα από τα δύο πρόσωπα τα οποία πρεσβεύουν αυτή τη στιγμή αρχές και ιδανικά τα οποία πρεσβεύουμε κι εμείς ως Φωνή Λογικής, δηλαδή την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια», πρόσθεσε. Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, που τη χαρακτήρισαν «ακροδεξιά», η κ. Λατινοπούλου είπε: «Οι αλήθειες πάντοτε πονάνε. Έχω μάθει πάντοτε να λέω την αλήθεια».

*Διαβάστε ακόμα: Αυστηρά μηνύματα Μητσοτάκη σε Σαμαρά και "ακραίες φωνές": Η απόφαση της ΕΕ για το μεταναστευτικό εξυπηρετεί την Ελλάδα - Το ότι συζητάμε με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε - Δεν ξεπουλάμε τίποτα


Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής υποστήριξε επίσης ότι της βάζουν την ταμπέλα της ακροδεξιάς από την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων. «Καμία ακροδεξιά δεν υπάρχει. Αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν είναι να μακιγιάρουν την αποτυχία τους και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία, όπως είναι το Λαθρομεταναστευτικό, η έξαρση της ακρίβειας, η αύξηση της εγκληματικότητας», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, η νέα παρέμβαση Σαμαρά, αρκετά σκληρή ομολογουμένως, με άξονα τα εθνικά και ειδικότερα την Κύπρο και τον ελληνοτουρκικό διάλογο, ενόψει και της άφιξης Φιντάν στην Αθήνα, προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου και προβληματισμό σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως αναφορικά με τις προθέσεις του Μεσσήνιου πολιτικού και μέχρι πού σκοπεύει να το φθάσει, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Το νέο χτύπημα του πρώην πρωθυπουργού έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη τα «γαλάζια» μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά κι ενώ ψιθυρίζεται πως κυβερνητικοί βουλευτές σκέφτονται η επόμενη ερώτηση να αφορά αυτά ακριβώς τα ζητήματα, με αποδέκτη βέβαια τον υπουργό Εξωτερικών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή