Επειτα από απαίτηση του Π. Πολάκη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δηµοσιότητα το πλήρες περιεχόµενο της παρέµβασης που έκανε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος, χθες το απόγευµα, καθώς σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης δεν είχε γίνει κατανοητό τι είπε και πώς το είπε.

Οπότε και εµείς σας παραθέτουµε «mot à mot» την τοποθέτησή του.

Όπως ανέφερε: «Συµφωνώ µε την εισήγηση, γιατί αυτά που είπε στις συνεντεύξεις του είναι απαράδεκτα και αποκρουστικά. Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συµµετοχικής αµεσοδηµοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισµό. Για να λέµε όλη την αλήθεια, εσείς οι “87” κ.λπ. την έχετε κάνει τη µ@@@α µε τον αποκλεισµό και τώρα το παίζει πληγωµένος-παραπονεµένος πρίγκιπας. Αν έρθει κανονικός κόσµος να ψηφίσει, αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσµο και κάποιοι από τους “87” µε τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο. Θέλω οπωσδήποτε να προστεθεί στο κείµενο της απόφασης σήµερα αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και στα µυστικά παζάρια του Μητσοτάκη, που είναι απαράδεκτα, και επίσης αναφορά στις κινητοποιήσεις των υγειονοµικών. Τέλος, να πω πως ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΕΑΡ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας µου σήµερα (σ.σ.: χθες) από τη µήνυση του Άδωνη και είχαµε και τρία “παρών” από ανεξάρτητους, η Λινού ψήφισε “ναι” στην άρση. Το αναφέρω, για να πέφτουν τελείως οι µάσκες για τον ρόλο της κυρίας που έδινε συγχαρητήρια στον Άδωνι τον Γενάρη».


Πολλές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο

Σε μια κηδεία, έναν γάμο και ένα μνημόσυνο θα παρευρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης. Όπως μαθαίνω, το Σάββατο το μεσημέρι θα βρεθεί στο Αίγιο για την κηδεία της Βάσως Παπανδρέου, όπου θα εκφωνήσει και τον επικήδειό της, ενώ το ίδιο βράδυ θα περάσει και από το γαμήλιο γλέντι του Χ. Δούκα στη Θήβα. Δηλαδή, θα πάει στο τραπέζι και όχι στη γαμήλια τελετή του δημάρχου της Αθήνας, που θα έχει προηγηθεί. Και την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά.

Όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ν. Ανδρουλάκη δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα τα πουν κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου προς το τέλος αυτού του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Στου Αυγενάκη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Ήθελα να ήξερα ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να προσεγγίσει τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του για το εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον σχηματισμό μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές. Πιο εύκολο θα ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν σε μια τέτοια κίνηση να «κλέψουν» κάποιον εν ενεργεία βουλευτή άλλου κόμματος παρά τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εκτίει την ποινή της διαγραφής του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παραμένει μάχιμος στην πρώτη γραμμή της «γαλάζιας» παράταξης.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού, ο ίδιος με δήλωση έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι στην πολιτική υπάρχουν πολλοί καλοθελητές και προβοκάτορες. «Η πολιτική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται στις αρχές της φιλελεύθερης παράταξή ς μας, της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρετώ και θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε. Τι άλλο να πει πια ο άνθρωπος;


Χωρίς όρια

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, από τις οποίες ο μόνος που αποκλείστηκε ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, θα πρέπει να επισημάνουμε και ορισμένα παράδοξα στην οργάνωση της όλης διαδικασίας. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπήρχαν υποψήφιοι, μία γυναίκα και ένας άνδρας, που σε πανελλαδικό επίπεδο έλαβαν λιγότερες ψήφους ή περίπου τις ίδιες από τον αριθμό των υπογραφών που είχαν προσκομίσει στην ΕΔΕΚΑΠ για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πείρα στον οργανωτικό τομέα της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν με νόημα ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και κάποιοι όροι για αυτούς που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν την αρχηγία. Δηλαδή να υπάρχει όριο ως προς τη γεωγραφική προέλευση των υπογραφών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή