Κονέ της Όλγας µε τον Ηλιόπουλο για το συνέδριο

Τι σχέση µπορεί να έχει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, µε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση στο ερώτηµα αυτό βρίσκεται στο τηλεφώνηµα που φέρεται να του έκανε η βουλευτής του κόµµατος Όλγα Γεροβασίλη, µόλις πληροφορήθηκε ότι το γνωστό νυχτερινό κέντρο «Gazi Live», χωρητικότητας 3.000 και πλέον ατόµων, έχει περιέλθει στην κατοχή του. Τον συγκεκριµένο χώρο για να διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εντόπισε βέβαια η Όλγα Γεροβασίλη αλλά ο γενικός διευθυντής της Κουµουνδούρου, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος ρώτησε αν ξέρει κάποιος τον Μάριο Ηλιόπουλο ώστε να επικοινωνήσει µαζί του προκειµένου να τσεκάρει εάν το µαγαζί είναι διαθέσιµο. Η κυρία Γεροβασίλη, που ως γνωστόν φηµίζεται και για τα νυχτοπερπατήµατά της στις µεγάλες πίστες, είχε το τηλέφωνο του κ. Ηλιόπουλου και ανέλαβε να επικοινωνήσει µαζί του. Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και µέρες βασανίζονται για να βρουν έναν κατάλληλο χώρο για να διεξαχθεί το συνέδριο του κόµµατος. Και αυτό διότι όπου και αν απευθύνθηκαν δεν έβρισκαν αίθουσα. Ας πούµε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 7 έως τις 10 Νοεµβρίου διεξάγεται το πρώτο συνέδριο της Νέας Αριστεράς. Φανταστείτε λοιπόν τι συνειρµούς θα πυροδοτούσε αν τις ίδιες ηµέρες βολευόταν σε µια άλλη αίθουσα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, αν τελικά επιλεγεί ο χώρος στο «Gazi Live», ένα είναι βέβαιο. Ο χώρος δεν θα είναι «µπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά µη δώσετε». ∆ιότι θα έχει αυστηρή «πόρτα» και δεν θα µπαίνει όποιος δεν είναι σύνεδρος σε αυτό. Την πόρτα βέβαια θα τη «φάει» ο Στέφανος Κασσελάκης.


Ο πολύχρονος δύσκολος αγώνας της Βάσως

Τα τελευταία χρόνια η Βάσω Παπανδρέου έδινε μάχη με την ασθένεια της προϊούσας υπερπυρηνικής παράλυσης. Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή του εγκεφάλου, που προκαλεί προβλήματα στην κίνηση, στο περπάτημα και στην ισορροπία, καθώς και στην κίνηση των ματιών. Προέρχεται από τη βλάβη στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη και την κίνηση του σώματος. Η ασθένεια επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως πνευμονία και προβλήματα κατάποσης. Η Βάσω Παπανδρέου τα τελευταία τρία χρόνια βίωσε όλες τις εφιαλτικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης ασθένειας, καθώς ο οργανισμός της εξαντλήθηκε σε τέτοιο βαθμό, λόγω της αδυναμίας της να τραφεί, που είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 30 κιλά.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στο «Gazi Live» και στη μαρκίζα πρώτα ονόματα οι Π. Πολάκης, Απ. Γκλέτσος, Ν. Φαραντούρης και Σ. Φάμελλος - γκεστ εμφάνιση ο Στ. Κασσελάκης και καλλιτεχνική επιμέλεια η Όλγα Γεροβασίλη. Πρώτο τραπέζι πίστα ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος βγαίνει έξω από το κέντρο, αχάραγο, και φωνάζει «Ηλία, ρίχ’ το».


Αλεξιάδης κατά Στέφανου και συμβούλων

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, επισήμανε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να ανατραπεί στο συνέδριο. Όπως τόνισε «το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος έχει λυθεί από την Κεντρική Επιτροπή», ενώ πρόσθεσε: «Δεν αποκλείουμε εμείς τον κύριο Κασσελάκη. Εκείνος με τις ενέργειές του οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή σε μια απόφαση που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του κόμματος». Από τα «βέλη» του κ. Αλεξιάδη δεν γλίτωσε ούτε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, για τον οποίο σημείωσε: «Αν ο κύριος Κασσελάκης είχε καλούς συμβούλους, θα είχε αποφύγει τις σημερινές περιπέτειες. Αν καταδεχθεί η μεγαλειότητα του κυρίου Καπνισάκη, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε δημόσια και να τον ρωτήσουμε αν εκείνος συμβούλεψε τον κύριο Κασσελάκη να αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή, να μας καθυβρίσει και να πάει να μαζέψει τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου. Διότι αν δεν τον είχαν συμβουλεύσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αυτή τη στιγμή θα ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Κάποιοι τον πήραν στον λαιμό τους και πρέπει να βγουν να το πουν».


Απτά αποτελέσματα

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας έχει ασκήσει αποτελεσματικά μια δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που έχει φέρει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM 104,9. Προς επίρρωση αυτής της θέσης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2019 και μετά, οι διαμένοντες στη χώρα έχουν μειωθεί από 93.000 σε 23.000 και οι δομές φιλοξενίας από 130 που ήταν σε 30. Και το άσυλο, ενώ πριν από λίγα χρόνια δινόταν σε δύο ή τρία χρόνια με αποτέλεσμα να στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, τώρα δίνεται μέσα σε δύο ή τρεις μήνες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 19/10/2024