Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πιο κοντά στο να επιλέξει τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ως διάδοχο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, κάποιοι δεν αποκλείουν πως την τελευταία στιγμή μπορεί τελικά ο πρωθυπουργός να αιφνιδιάσει με την επιλογή του, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Διαβάστε ακόμα: Διαβάστε στα Παραπολιτικά: Το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας - ''Κλειδώνει'' ο Τασούλας

Στη περίπτωση αυτή, λοιπόν, επειδή είναι δύσκολο να «περάσει», για παράδειγμα, την Άννα Διαμαντοπούλου ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια λύση είναι αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με τη στήλη. Εξάλλου, πρόκειται για ένα πρόσωπο που και θα είχε τη στήριξη τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Πέραν τούτου, πάντως, θα «έμενε κενή» και η θέση του διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως αναφέρει το Big Mouth- θα ήθελε τον Άκη Σκέρτσο για κεντρικό τραπεζίτη…

Τι γράφει η στήλη Big Mouth

Το σενάριο Στουρνάρα και ο Ανδρουλάκης

Παρά το γεγονός ότι όπως διάβασα στα ομόσταυλα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος Μητσοτάκης βρίσκεται πιο κοντά στο να επιλέξει τον πρόεδρο Τασούλα ως διάδοχο της Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό, κάποιοι δεν αποκλείουν την τελευταία στιγμή να αιφνιδιάσει με μια πιο μεσαιοχωρήτικη επιλογή. Στην περίπτωση αυτή και επειδή είναι δύσκολο να «περάσει» είτε τη Διαμαντοπούλου (που προσφάτως διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ), είτε τον Βενιζέλο, μια νορμάλ λύση είναι αυτή του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που και οι νεοδημοκράτες θα το ψήφιζαν (ακόμη και ο Σαμαράς) και τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ θα εξασφάλιζε. Πέραν τούτου, θα άδειαζε και η θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην περίπτωση που ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα ήθελε τον Σκέρτσο (όπως σκέφτηκα στον καναπέ μου) για κεντρικό τραπεζίτη.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει η στήλη Big Mouth σήμερα ΕΔΩ.