avatar

Κακά Κορίτσια
Μαρία Λεμονιά, Έλενα Καραμίχαλου

Η επικοινωνία στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με Ηλιόπουλο, οι θεατρινίστικες εκκλήσεις Κασσελάκη, τα τηλεφωνήματα του Ανδρουλάκη και τα ονόματα που ''παίζουν'' για τη Βουλή

Αλάτι & Πιπέρι

Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής

alati_piperi

Άλλοι δυο επικοινώνησαν με Ηλιόπουλο

Εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του το περίφημο νυχτερινό κέντρο «Gazi Live», όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να επικοινώνησαν και δυο ακόμη κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Βασιλειάδης. Για τον τελευταίο ακούγεται πως στο παρελθόν το δικηγορικό του γραφείο είχε και κάποια νομικά πάρε δώσε με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή πάντως, λίγο πιο κάτω από το Γκάζι, ο Σ. Κασσελάκης βρήκε χώρο για να στεγάσει τα νέα του πολιτικά γραφεία. Αν και Κριός ο ίδιος, επένδυσε στον Ταύρο, διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα γραφεία που βρήκε βρίσκονται σε έναν παράδρομο της οδού Πειραιώς στα όρια Καλλιθέας - Ταύρου.


∆εν καταλαβαίνει τίποτα ο Στέφανος

Στον ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν φοβάται πλέον τον Στέφανο Κασσελάκη. Και µε αυτές τις θεατρινίστικες εκκλήσεις που τους απευθύνει, λέγοντάς τους «αφήστε µε να είµαι υποψήφιος και ας χάσω», µάλλον δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει για ποιο λόγο αποκλείστηκε από την κούρσα των εσωκοµµατικών εκλογών. Η εκλογή του Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως η µεγαλύτερη φάρσα του αιώνα για την Αριστερά, αλλά για αυτό δεν φταίει ο Κασσελάκης, ο οποίος µε απόλυτη ειλικρίνεια έχει δηλώσει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κανονικό κόµµα, εγώ δεν θα εκλεγόµουν ποτέ αρχηγός του». Ο ίδιος εκµεταλλεύτηκε τις συγκυρίες στον χώρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως επωφελήθηκε από τα παιχνίδια αλληλοεξόντωσης που έπαιζαν όσοι ήθελαν να διαδεχθούν τον πρώην πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό, κάπως έτσι εξασφάλισε την υστερόβουλη υποστήριξη εκείνων που έβλεπαν ότι δεν είναι εύκολο να κερδίσουν την Έφη Αχτσιόγλου.

Η πλάκα είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πίστεψε πως έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επειδή στο πρόσωπό του όλοι είδαν τον ανερχόµενο αστέρα της πολιτικής ζωής του τόπου, ο οποίος θα εξαφάνιζε από τον πολιτικό χάρτη τη Ν∆ και στις ευρωεκλογές θα ήταν πρώτος και µε τεράστια διαφορά. ∆εν σκέφτηκε ότι αυτοί που τον «χρησιµοποίησαν» ευκαιριακά το έκαναν µε σκοπό να κατατροπώσουν κάποιους άλλους, ενώ κατά βάθος ήξεραν ότι δεν κάνει για αρχηγός; Αλήθεια, δεν έχει καταλάβει πως µέχρι τώρα έχει χάσει ήδη τρεις φορές; Στις ευρωεκλογές τα έκανε µαντάρα. Και σε δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής έχασε τις αντίστοιχες ψηφοφορίες. Την πρόταση δυσπιστίας που ο ίδιος προκάλεσε και τον αποκλεισµό της υποψηφιότητάς του. Τι δεν καταλαβαίνει και επιµένει;


Ο Ανδρουλάκης καλεί Τσουκαλά, Γερουλάνο

Στα τηλέφωνα βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Ν. Ανδρουλάκης προκειμένου να δρομολογήσει τις πρώτες σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ν. Ανδρουλάκης, έχοντας στο πρόσφατο παρελθόν αναγνωρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε επικοινωνιακά προβλήματα, για νέο εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ προορίζει τον γνωστό εργατολόγο Κωνσταντίνο Τσουκαλά, το όνομα του οποίου δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να το ξαναδούμε μπροστά μας και για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ του κόμματος. Επίσης, μέχρι αργά χθες το βράδυ περίμενε απάντηση από τον Π. Γερουλάνο στην πρόταση που φέρεται να του έκανε προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου τη τάξει κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Γερουλάνος, ο Χ. Δούκας, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ενδέχεται να αναλάβει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, θα συμμετέχουν μαζί με άλλα στελέχη στο οκταμελές πολιτικό κέντρο.
Και να ήθελε ο Ν. Ανδρουλάκης να αλλάξει το οργανόγραμμα της διοίκησης του κόμματος, ορίζοντας σε θέσεις αντιπροέδρων κάποιους εκ των συνυποψηφίων του, θα πρέπει προηγουμένως τέτοιου είδους αλλαγές να τις περάσει μέσα από τις αποφάσεις ενός καταστατικού συνεδρίου. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα συγκυρία δύσκολα θα μπορέσει να «θεσμοθετήσει» τέτοια αξιώματα, καθώς δεν προβλέπονται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. 


Οι επιλογές για τη Βουλή

Ο βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπιάγκης φέρεται να έχει εξασφαλίσει το «χρίσμα» του επόμενου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αναπληρωτή του τον βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Τσίμαρη. Αν και για την ίδια θέση, αυτή του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έπαιζαν τις τελευταίες ώρες και τα ονόματα του Δ. Μάντζου, του Π. Κουκουλόπουλου και της Μ. Αποστολάκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης σκοπεύει να καταλήξει στον βουλευτή Κερκύρας. Εκτός λοιπόν απροόπτου, εντός της ημέρας τα δυο αυτά πρόσωπα θα ανακοινωθούν από τη Χαριλάου Τρικούπη, μαζί με τους νέους σκιώδεις τομεάρχες του κόμματος.


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 19/10/2024