Και ο Σκυλακάκης για την Τράπεζα της Ελλάδος
Τι το ήθελα να γράψω αυτές τις σκέψεις που έκανα ευρισκόμενος κυριακάτικα στον καναπέ του γραφείου μου; Πριν προλάβω να ανοίξω αυτά τα υπέροχα γουρλωτά μάτια μου, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο μου, από αυτούς που σπάνια με ρίχνουν στα βράχια με τις πληροφορίες τους. Με αφορμή τα όσα έγραφα για το μέλλον του υπουργού Σκέρτσου, έσπευσε να με ενημερώσει, ο πληροφοριοδότης μου, ότι καλού κακού ας κρατήσω το επώνυμο Σκυλακάκης ως επικρατέστερο για τη διαδοχή του Γιάννη Στουρνάρα. Όταν τον ρώτησα, τι σχέση έχει με τον συνεπώνυμό του, υπουργό Ενέργειας, μου απάντησε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Αφού έκλεισα το τηλέφωνο σκέφτηκα ότι ενδεχομένως όταν φτιάχτηκε η θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, αυτός που την «κατασκεύασε» να είχε στο μυαλό του, τον μετέπειτα υπουργό του νεότερου Μητσοτάκη.



Προς την έξοδο ο υφυπουργός Ταχιάος
Κάτι μου λέει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν και δη αρκετά τα πράγματα για τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο. Κι όταν λέω δυσκολεύουν δεν αποκλείω κατά το αμέσως προσεχές διάστημα ο Μακεδόνας πολιτικός να αναγκαστεί ακόμη και να παραιτηθεί, δεδομένου ότι πλέον ούτε η κεντρική κυβέρνηση, ούτε ο υπουργός Σταϊκούρας, δεν αντέχουν τις απανωτές γκάφες του. Για παράδειγμα όταν έμαθαν στο Μαξίμου, ότι επισκέφθηκε (χθες) τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, για να του ζητήσει να μετατεθούν έναν μήνα αργότερα τα εγκαίνια του Μετρό στη συμπρωτεύουσα, βγήκαν από τα ρούχα τους. Και αυτό γιατί, ήταν κομματάκι δύσκολο να πάνε και να πουν στον πρόεδρο Μητσοτάκη, ότι μάλλον έκανε λάθος που έσπευσε να προαναγγείλει τα εγκαίνια, γιατί ο υφυπουργός του, επιθυμούσε να προετοιμαστεί καλύτερα. Επειδή λοιπόν στο Μαξίμου, έχουν αντιληφθεί ότι ο Ταχιάος έχει χάσει τον κυβερνητικό προορισμό, δεν αποκλείω να υπάρξει έκτακτη στάση από τον αρχηγό Κυριάκο, προκειμένου να κατέβει από τον συρμό ο υφυπουργός Υποδομών.


Αλλαγές στον εκλογικό νόμο
Από τη γνωστή περιφερειακή πηγή που διαθέτω στο Μαξίμου, πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εσωτερικών και γνωστός εκλογομάγειρας, Θοδωρής Λιβάνιος, έχει καταρτίσει δύο σχέδια εκλογικού νόμου, τα οποία θα παρουσιάσει στον πρόεδρο Μητσοτάκη, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και τα δύο μοντέλα, αυξάνουν το όριο εισόδου της Βουλής από το 3% στο 5%.

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει τον Καμμένο στο εδώλιο
Ακόμη και μέσα στη βδομάδα δεν αποκλείεται να φτάσει στη Βουλή, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία του σκανδάλου των 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία σαπίζουν εδώ και εννέα χρόνια στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα και στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Ως γνωστόν πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο των πέντε αεροσκαφών P-3Β είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρώην αντιναύαρχος, βουλευτής, αλλά και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Επειδή τις τελευταίες μέρες φτάνουν στ΄ αυτιά μου, πολλά και διαφορετικά, σύμφωνα με τα οποία ακόμη κι αν η κυβέρνηση θελήσει να «κουκουλώσει» το όλο σκάνδαλο, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο τη σύσταση Προανακριτικής για την συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι προφανές ότι αν ο Καμμένος βρισκόταν στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα τολμούσε να τον… κοιτάξει ούτε στα μάτια. Ωστόσο τώρα που προσωρινά ο πρόεδρος Πάνος είναι πεσμένος, βρήκαν την ευκαιρία, εισαγγελείς και πολιτικοί του αντίπαλοι να τον… χτυπήσουν. Αυτό που δεν σκέφτονται οι διώκτες του πρώην συγκυβερνήτη του Τσίπρα, είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει οτιδήποτε να φοβηθεί δεν αποκλείω να βγει και να ζητήσει ο ίδιος (αυτοπροσώπως) τη σύσταση Προανακριτικής. Όχι τίποτα άλλο, ο Καμμένος, έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την αναμέτρηση με τον φυσικό του δικαστή.


! Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς Ανδρουλάκη, στην κυβέρνηση, δείχνουν απροθυμία να προχωρήσουν στη σύσταση Προανακριτικής για τον Καμμένο.

Ταξίδι στο «Μάννα» της Αρκαδίας για Κασσελάκη – Τάιλερ
Έχω κάτι κουμπάρους στο εξωτικό Βαλτεσινίκο της Αρκαδίας, τους Κατσιγιανναίους, όπου ένας εξ αυτών ξέφυγε από τα κλαρίνα κι έγινε δημοσιογράφος και μάλιστα από τους καλούς. Έχοντας επισκεφτεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο χωριό, αντιλαμβάνεστε ότι έχω αποκτήσει εκτός από τους κουμπάρους και κάτι «ζωηρούς» φίλους. Ένας από αυτούς τους φίλους, είχε πάει στο ξενοδοχείο «Μάννα», ένα κατάλυμα που αποτελεί προορισμό και δη μεσοβδομαδιάτικο για ευκατάστατα ζευγάρια νόμιμα και παράνομα. Ο φίλος μου, που τα έχει τέσσερα, αφού έχει κάμποσους βαθμούς μυωπία, ισχυρίζεται ότι είδε χθες το μεσημέρι (περί τις 15:00), τον έκπτωτο Κασσελάκη με τον σύζυγό του Τάιλερ. Το ζεύγος που είχε επισκεφτεί και προ καιρού το ίδιο ξενοδοχείο, προφανώς αποφάσισε μέσα στην τούρλα του… ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκλέψει δυο μερούλες για να ξεκουραστεί. Δεν ξέρω αν ισχύει η σχετική πληροφορία, ωστόσο αν ισχύει, ο αρχηγός Stefanos, όπως το πάει θα τους τρελάνει και μετά θα γίνει και ο ήρωάς μου.


Το αντάρτικο του Δούκα
Πριν προλάβει καλά – καλά να ανακοινώσει τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, έσπευσε ο δήμαρχος Δούκας, να αμφισβητήσει τη στρατηγική του επικεφαλής του Κινήματος. Προφανώς για να το κάνει, έχει αποφασίσει να ταλαιπωρήσει με το καλημέρα τον αρχηγό Νίκο σε μια προσπάθεια να συγκροτήσει μια εσωκομματική τάση. Ωστόσο όπως έμαθα, ο Χάρης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Ανδρουλάκης, δεν δείχνει διατεθειμένος να ανεχτεί το αντάρτικο του δημάρχου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα διστάσει ακόμη και να τον διαγράψει από τη στιγμή που ο Δούκας κριθεί ότι ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Κακλαμάνης «πρόδωσε» τη ΝΔ
Σας έγραφα χθες για τον Κακλαμάνη που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια, μιλώντας εξ ονόματος της ιστορικής μνήμης της ΝΔ και του συγχωρεμένου του Καραμανλή. Ειλικρινά θα κατανοούσα την αγωνία του προέδρου Νικήτα για τους «μουσαφίρηδες» της ΝΔ, αν ο ίδιος δεν είχε αποχωρήσει από την παράταξη, συμμετέχοντας στην Πολιτική Άνοιξη με τον συγχωρεμένο τον Λεντάκη και κάτι άλλους που καμία σχέση δεν είχαν ποτέ με τις αρχές και της αξίες της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και είναι ωραία και πολλές φορές και απολαυστικά τα όσα υποστηρίζει ο Κακλαμάνης, αν τα έλεγε και όταν ήταν βολεμένος στο προεδρείο της Βουλής. Όσο για τη ΔΕΗ και την ερώτηση στον Σκυλακάκη, περιμένω και μια αντίστοιχη για εκείνη τη δουλειά που δεν έγινε ποτέ στην Ηλεία, και που κάτι τύποι διεκδικούσαν μέσω τροπολογίας, να γλιτώσουν τα 6 εκατ. ευρώ που έπρεπε να δώσουν. Επειδή, ο Νικήτας, ήταν και παραμένει ασυμβίβαστος πολιτικός, ήδη του έχουν ταχυδρομήσει τον σχετικό φάκελο μήπως «βαρέσει» και μια δεύτερη ερώτηση στον Σκυλακάκη.

Αποχωρεί από τα media πανίσχυρος μέτοχος
Από αξιόπιστη σχετικά πηγή μαθαίνω ότι επιχειρηματίας με βαρύ σαν ιστορία όνομα, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την τοποθέτηση που είχε κάνει εδώ και χρόνια σε μεγάλο μιντιακό Όμιλο. Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες θα μιλάμε για πολύ (μα πάρα πολύ) σημαντική εξέλιξη.

Ο Παπανικολάου της Vivartia και ο δικηγόρος Ανδρικόπουλος
Τον θυμάστε τον δικηγόρο Ανδρικόπουλο, τον φίλο του Καλογήρου, του Πετσίτη και του Νικολάκη του Παππά; Υποθέτω πως ναι, γιατί και μετά την πτώση της λαοπρόβλητης κυβέρνησης Τσίπρα, συνέχισε κανονικά και με τον νόμο, να αναλαμβάνει διάφορες υποθέσεις, μόνος και με παρέα. Ανάμεσα στους πολλούς και εκλεκτούς πελάτες του, βρίσκεται και ο Θανασάκης ο Παπανικολάου της Vivartia, που επίσης υπήρξε στενός φίλος του Μιχάλη του Καλογήρου. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μα πολύ απλά γιατί όπως με πληροφόρησε ένας «ελεύθερος σκοπευτής» που έχω ξαμολήσει στην πιάτσα, ο Ανδρικόπουλος, συναντά υπουργούς και μιλάει μαζί τους για πολλά και διάφορα. Υποθέτω ότι οι κουβέντες που κάνει ο γνωστός δικηγόρος δεν συνδέονται με τις δουλειές που θέλει να κάνει με το Δημόσιο ο Παπανικολάου.

! Με την ευκαιρία να σας πω ότι στο Μαξίμου, έχουν πλέον πλήρη εικόνα για τη δράση που ανέπτυξε στο Μεταναστευτικής Πολιτικής επί Μηταράκη, ο Θανασάκης ο Παπανικολάου. Και αναφέρομαι στη δουλειά με τα γεύματα των μεταναστών. Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο επιπόλαιος μάνατζερ προεξοφλεί ότι οι εταιρείες που «τρέχουν» το συγκεκριμένο project με τυπικές διαδικασίες θα εξασφαλίσουν και την προαίρεση που ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Η καρδούλα της Ζωής και το «σκανδαλιάρικο κοριτσάκι»
Τώρα που ξεθωριάζει σιγά σιγά το σόου του Κασσελάκη με τις περιπλανήσεις του στα media και τα ευτράπελα της πολιτικής και προσωπικής του σταδιοδρομίας, άλλοι έρχονται να καλύψουν το κενό. Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι παίρνει τη σκυτάλη και ξαναθυμάται τις αγάπες και τα λουλούδια που μας είχε φορτώσει προεκλογικά. Αυτή τη φορά επέλεξε το Tik Tok για να απαντήσει σε μια τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής, Τασούλα, σε μια κοινοβουλευτική κόντρα όπου η Κωνσταντοπούλου έπαιρνε το λόγο με το δικό της…. αγαπησιάρικο στιλ. «Εσείς είστε τελευταία στη σειρά για να μιλήσετε γιατί τελευταία σας εξέλεξε ο σοφός ελληνικός λαός» είχε πει ο κ. Τασούλας και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας του απάντησε με ένα βίντεο όλο χαμόγελα, με τίτλο «απλά μαθήματα δημοκρατίας» (TikTok – Make Your Day). Το ωραίο είναι πως αφού σούρνει τα εξ αμάξης σε Τασούλα και ΝΔ, τελειώνει το βίντεο με την επανεμφάνιση της θρυλικής καρδούλας! Μια Ζωή όλο τσαχπινιά, όπως τη γνωρίσαμε πέρσι προεκλογικά. Φαίνεται πως το «σκανδαλιάρικο κοριτσάκι», όπως την αποκάλεσε χτες στο Mega ο βουλευτής, ηθοποιός στέλεχος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και σύντροφος της Ζωής, Διαμαντής Καραναστάσης, επανέρχεται θεαματικά στο «νιάου νιάου βρε γατούλα», που την έκανε πέρσι διάσημη-και ξανά βουλευτή. Λιώνω!

Το ΣτΕ, η Intellexa και ο Λαβράνος
Άρχισαν τα γλέντια για τις εταιρείες που έμμεσα ή άμεσα εμπλέκονταν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, που έκανε το λάθος, να ασχοληθεί με την αγαπημένη του χώρα και τώρα το πληρώνει. Τι πληρώνει; Την εθνική προσφορά και το άσβεστο (από τον ασβέστη) πάθος για τη μητέρα πατρίδα. Γιατί όσο επιχειρούσε στις 18 χώρες ανά τον πλανήτη, απλώς απολάμβανε τα εκατομμύριά του. Ήρθε στην Ελλάδα και με το που πάτησε το πόδι του, άρχισαν να τον κυνηγάνε θεοί και δαίμονες. Έτσι, χθες, η γνωστή εταιρεία και πρωταγωνίστρια στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών Intellexa AE, έχασε δύο δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας που είχε ξεκινήσει σε βάρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επειδή της είχε επιβάλει πρόστιμο (η Αρχή). Συγκεκριμένα στην Intellexa επικυρώθηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ. Και για τον Λαβράνο (που δεν έχει καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους στην Intellexa) αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι τίποτα τα 50.000 ή 100.000 ευρώ, αφού τόσα ξοδεύει για μηναία καύσιμα στο ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε στις καλές εποχές, τότε που ζούσε η συγχωρεμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ και που ο ίδιος έλεγε ότι κυβερνούσε την Ελλάδα. Το γεγονός ότι το ΣτΕ, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, δεν σέβεται την εθνική προσφορά του Λαβράνου και της παρέας του, απλά στέλνει ένα μήνυμα στους πρωτοδίκες και τους εφοριακούς, που χειρίζονται κάτι γελοίες υποθέσεις με πλαστά και εικονικά.

Οι ψιλοδουλειές του BIg John
Με την ευκαιρία της απόφασης του ΣτΕ, να σας πω ότι από κάτι καλές πηγές που διαθέτω στην πιάτσα, πληροφορούμαι ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαβράνος, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ολοκληρώσει και κάτι δουλειές που είχε σε εκκρεμότητα. Όχι ότι έχει ανάγκη τα πέντε ή τα δέκα εκατομμύρια, αλλά επειδή προφανώς (φορώντας παντελόνια) δεν θέλει να αφήσει μετέωρους κάτι συνεργάτες του, που ξόδεψαν αρκετές εργατοώρες για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες ψιλοδουλειές.

Τι κατάλαβαν στην PWC
Αυτό που κατάλαβαν εκεί στην PWC είναι ότι έχω κάποιο θέμα μ΄ έναν Κύπριο που αγνοώ και την ύπαρξή του και ότι (λέει) επειδή δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω σε αυτόν τον μάταιο κόσμο αποφάσισα να χάσω λίγο από τον χρόνο μου. Επειδή τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή και επειδή ως άνθρωπος έχω μια στοιχειώδη εμπειρία στα εισαγγελικά, καλό θα ήταν εκεί στην PWC, αντί να χάνουν τον χρόνο τους, ερμηνεύοντας τα αναγραφόμενα στη στήλη, να ξεκινήσουν στα σοβαρά να προετοιμάζουν τα δικαιολογητικά τους, γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα τους (που λένε και στην Κύπρο).

Κανονικά η διαπραγμάτευση της Attica Bank
Κανονικά θα συνεχίσει σήμερα η διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica Bank. Χθες, πρώτη ημέρα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η μετοχή σημείωσε εξωφρενική άνοδο με μόλις 924 κομμάτια και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την έθεσε προσωρινά εκτός διαπραγμάτευσης. Μετά τη διενέργεια του reverse split με αναλογία 100:1 η μετοχή ξεκίνησε στην έναρξη της συνεδρίασης από τα 0,70 ευρώ και έφτασε τα 20 ευρώ με άνοδο 3.716,79%, ενώ δεν υπήρχαν τα καθιερωμένα όρια διαπραγμάτευσης. Το δικαίωμα άρχισε με τιμή 194 ευρώ και έφτασε στα 269 ευρώ, με διακίνηση μόλις 414 τεμαχίων.

Η πρώτη μονάδα Venture Banking στην Ελλάδα
Αυξημένης ειδικής σημασίας είναι η κίνηση της Eurobank να συστήσει την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα Venture Banking, η οποία θα αγκαλιάσει όλο το οικοσύστημα των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, παρέχοντας end to end χρηματοδοτικές και άλλες υπηρεσίες από το στάδιο των startup μέχρι και τις επιχειρήσεις που έχουν περάσει σε ένα προηγμένο επενδυτικό στάδιο. Αν αυτή τη στιγμή στο Elevate Greece υπάρχουν εγγεγραμμένες 800 επιχειρήσεις και από αυτές ελάχιστες βρίσκονται σε προηγμένο στάδιο, μέσα στην επόμενη πενταετία ο αριθμός των τελευταίων εκτιμάται ότι θα έχει τουλάχιστον πενταπλασιαστεί. Δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι καλές οι μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει από τις σημερινές καινοτόμες και εξωστρεφείς startup επιχειρήσεις. Έχοντας την εμπειρία του egg, του επιχειρηματικού επιταχυντή που η Eurobank ξεκίνησε προ 12ετίας, στις αρχές της ελληνικής κρίσης, για τη στήριξη των startup επιχειρήσεων (πλέον είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός επιταχυντής στην Ελλάδα και δεύτερος μεγαλύτερος στην Ανατολική Ευρώπη), η Τράπεζα βλέπει ξανά εγκαίρως πού οδεύει το επιχειρείν. Δεν είναι τυχαίο που ο πολύπειρος Αναπληρωτής CEO και Επικεφαλής του Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, θέτει τη μονάδα Venture Banking υπό την εποπτεία του ως ομπρέλα συνεργασίας των μονάδων Large Corporate Banking, Commercial Banking, Structured Finance, Investment Banking & Principal Capital Strategies και Transaction Banking, εντάσσοντας σε αυτήν και το egg.

Αυξάνονται οι τιμές, μειώνεται η ιδιοκατοίκηση
Είναι γνωστό ότι η στεγαστική πίστη βαίνει ασθμαίνουσα, καθώς δεν ζητούν πολλοί στεγαστικό δάνειο και οι όποιες αγορές γίνονται κυρίως με ίδια διαθέσιμα του αγοραστή. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν το background της συνθήκης που επικρατεί στη στεγαστική πίστη. Το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης έχει μειωθεί σημαντικά και βρίσκεται πλέον στο 69,6% στη χώρας μας, για την Αθήνα δε έχει μειωθεί στο 64%. Οι αξίες των οικιστικών ακινήτων αυξήθηκαν με διψήφια ποσοστά την τελευταία διετία, ενώ από το 2017, που ήταν το χαμηλότερο σημείο για την αξία των ακινήτων, έως το β΄ τρίμηνο του 2024 η αύξηση της αξίας των ακινήτων στην Αθήνα έφτασε στο 90%. Σε σχέση με την καλύτερη χρονιά που ήταν το 2008 η αύξηση κινείται στο 4%. Την ίδια στιγμή, το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 20% σε σχέση με το 2008. Επιπλέον, το απόθεμα των ακινήτων προς πώληση είναι ποιοτικά υποδεέστερο καθώς είναι γηρασμένο και ξεπερνά τα 40 έτη. Συν το ότι δεν εκδίδονται πλέον νέες οικοδομικές άδειες, άρα υπάρχει έλλειμμα νέων ακινήτων. Οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 2011 έως και το 2024 είναι αθροιστικά οι ίδιες στο σύνολο με αυτές που εκδόθηκαν το 2005.

Άνοιγμα στην αγορά του Λονδίνου
Άνοιγμα στην αγορά του Λονδίνου πραγματοποιεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Σε ειδική εκδήλωση προς το αντασφαλιστικό κοινό της αγοράς του Λονδίνου, η ΕΑΕΕ και ο πρόεδρός της, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου παρουσίασαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις κύριες εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος στις ασφαλίσεις περιουσίας, ζωής και υγείας. «Το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι φιλικό για την ανάπτυξη συνεργασιών και για επενδύσεις και οι ανάγκες για ασφάλιση τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες αυξάνονται», είπε στους Λονδρέζους ο Α. Σαρρηγεωργίου.

! Εγγυημένες συναλλαγματικές ισοτιμίες έως και 1 έτος – το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είναι διαθέσιμο σήμερα στον κλάδο -, καθιέρωσε η Bank of America (σ.σ. το Euromoney της απένειμε τον τίτλο της καλύτερης τράπεζας στον κόσμο για συναλλαγματικές πληρωμές), παρακολουθώντας την ανάπτυξη των διασυνοριακών πληρωμών. Η Εγγυημένη Συναλλαγματική Ισοτιμία υποστηρίζει σήμερα πάνω από 200 ζεύγη νομισμάτων σε πολλαπλά χρονικά διαστήματα. Το χρονικό διάστημα του 1 έτους είναι διαθέσιμο σε 37 ζεύγη νομισμάτων.