«Επτά νομά σ’ ένα δωμά»

Χθες το βράδυ ήρθε στο email ένα δελτίο Τύπου που αφορούσε την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα εάν η ίδια κάνει δημόσιες σχέσεις με τους μεσίτες προπαγανδίζοντας τα συμφέροντά τους ή εάν όντως επιχειρεί να τους στριμώξει για να μη συμπεριφέρονται σαν στυγνοί επαγγελματίες, που ανεβάζουν τις τιμές των ενοικίων στα ύψη και δεν μπορεί ο κόσμος να βρει «απάγκιο» για να στεγάσει τα όνειρά του. Στο συγκεκριμένο δελτίο Τύπου η κυρία Ζαχαράκη εμφανιζόταν αντίθετη στο να χτιστούν εργατικές κατοικίες, ενώ ταυτόχρονα πέρναγε το μήνυμα πως ενώ η κυβέρνηση δίνει κίνητρα, δεν υπάρχει η κουλτούρα της συγκατοίκησης. Κυρία Ζαχαράκη, εάν το μοντέλο σας είναι «επτά νομά σ’ ένα δωμά», όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη συνομιλία σας με τον κ. Ανδριόπουλο της DIMAND στα συνέδρια των εταιρειών real estate, τότε είστε αλλού γι’ αλλού.


Ο Στέφανος σε πεντάστερο στην Αρκαδία

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φλέγεται και απ’ τους εσωκοµµατικούς καβγάδες χάνει η µάνα το παιδί και το παιδί τη µάνα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται από χθες το µεσηµέρι µαζί µε τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακµπέθ, και τη σκυλίτσα τους, Φάρλι, στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Μάννα» της ορεινής Γορτυνίας του νοµού Αρκαδίας. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το πρώην προεδρικό ζεύγος του ΣΥΡΙΖΑ, για δεύτερη φορά µέσα σε έναν χρόνο, επιλέγει τον συγκεκριµένο προορισµό για µια ροµαντική απόδραση. Την πρώτη τους επίσκεψη στο συγκεκριµένο πολυτελές ξενοδοχείο της Γορτυνίας, όπου το κόστος διανυκτέρευσης υπερβαίνει τα 800 ευρώ τη βραδιά, καθώς προτιµούν τη σουίτα µε τον αριθµό 309, ο Σ. Κασσελλάκης και ο Τ. Μακµπέθ την είχαν πραγµατοποιήσει πέρυσι τον Μάρτιο, λίγες ηµέρες πριν ο έκπτωτος πλέον πρόεδρος του ΣΥ ΡΙΖΑ κληθεί να υπηρετήσει τη µαµά πατρίδα. Όπως έµαθα χθες το βράδυ απ’ το µπαρ του ξενοδοχείου «Μάννα», όπου έπινε τα κοκτέιλ του µαζί τον σύζυγο του Τάιλερ, ο Σ. Κασσελάκης ενηµερωνόταν συνεχώς από τη Θ. Τζάκρη και τον Θ. Μωραΐτη για την εξέλιξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Προφανώς ανυποµονούσε εάν θα λάβει ως µάννα εξ ουρανού τη χαρµόσυνη είδηση πως θα του δοθεί το δικαίωµα στο συνέδριο να κερδίσει την κάθοδό του στις εσωκοµµατικές εκλογές του κόµµα τος ως υποψήφιος. Όµως τα µηνύµατα που έπαιρνε από την ΚΟΕΣ δεν ήταν ενθαρρυντικά, διότι κάποιοι εκ των συµµετεχόντων σε αυτή που συναγελάζονται µε κορυφαία στελέχη της οµάδας των «87» ζητούσαν να αποκλειστούν από µέλη του συνεδρίου όσα στελ έχη τις προηγούµενες ηµέρες υπέγραφαν ως εκπρόσωποι κοµµατικών οργανώσεων κείµενα υπέρ της υποψηφιότητας του Σ. Κασσελάκη.
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18.30, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη χαρά να συναντηθεί με τους εθελοντές που δήλωσαν διαθεσιμότητα στο https://odikosmassyriza.gr στα γραφεία του στον Ταύρο, στη διεύθυνση Κυδωνιών 2-4. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους εθελοντές και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, όπως έχ ει πράξει και με τα μέλη του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου. 


Νέο «κοστούμι» φόρεσε τώρα ο Τσίπρας

Από τις πληροφορίες που έχουμε για τη σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση που διοργανώνει για το θέμα της ακρίβειας, μέσω του ινστιτούτου που φέρει το ονοματεπώνυμό του, καταλαβαίνουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να προβάρει το κοστούμι του εθνικού κυνικά πραγματιστή, κάτι σαν το μοντέλο της ρεαλιστικής πολιτικής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη παλαιότερα, σε ό,τι αφορά το μέλλον της χώρας μέσα από τις μάχες που πρέπει να δώσει με όρους οικουμενικής συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Ο Τσίπρας, που στο παρελθόν είχε καταγραφεί ως δεξιοτέχνης του εθνικού διχασμού, προτάσσοντας συνθήματα του τύπου «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», τα οποία συνοδευόντουσαν από αντίστοιχες επιπόλαιες ενέργειες εκ μέρους του, σήμερα θα το πάει αλλιώς, φροντίζοντας σε επικοινωνιακό επίπεδο να εμφανιστεί «ισοϋψής» με τους μεγάλους της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδος. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και τον Κ. Σημίτη, για τον οποίο κάποτε έβαζε τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει πως «έβλεπε τις μίζες να περνούν από μπροστά του».


Ο άλλος δρόμος του Αλέξη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Α. Τσίπρας στη σημερινή του παρέμβαση στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του, με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει άλλος δρόμος: «Η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ, σε όλα τα επίπεδα. Στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και τις δημόσιες υποδομές. Ο τερματισμός της απόκλισης και η έναρξη μιας πορείας σταδιακής σύγκλισης. Σίγουρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και απαντήσεις. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Άλλη κατεύθυνση την οποία πρέπει άμεσα να ακολουθήσουμε»



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 22/10/2024