Στο εδώλιο φαίνεται πως θέλει να στείλει τον Πάνο Καμμένο ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να φέρεται πως σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία για το σκάνδαλο των 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί να στείλει στη Βουλή ακόμη και μέσα στην εβδομάδα τη δικογραφία για την υπόθεση, με τα εν λόγω αεροσκάφη να σημειώνεται πως σαπίζουν εδώ και εννέα χρόνια στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα και στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται, δε, πως πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο είναι τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όσο και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, με δεδομένη την εν λόγω εξέλιξη, κατατείνει στο να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση, φέρνοντάς την στο προσκήνιο και κόντρα σε τυχόν απόπειρα να «κουκουλωθεί» από την κυβέρνηση, θέλοντας πιθανότατα να τον... χτυπήσει τώρα που είναι εκτός Βουλής, όπως γράφει χαρακτηριστικά η στήλη.

Αυτό, όμως, που δεν σκέφτονται οι διώκτες του πρώην συγκυβερνήτη του Τσίπρα είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει οτιδήποτε να φοβηθεί, δεν αποκλείεται να βγει και να ζητήσει ο ίδιος (αυτοπροσώπως) τη σύσταση Προανακριτικής, όπως γράφει το Big Mouth, που σημειώνει πως σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση δείχνουν απροθυμία να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βήμα.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει τον Καμμένο στο εδώλιο
Ακόμη και μέσα στη βδομάδα δεν αποκλείεται να φτάσει στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία του σκανδάλου των 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία σαπίζουν εδώ και εννέα χρόνια στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα και στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Ως γνωστόν, πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο των πέντε αεροσκαφών P-3Β είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο πρώην αντιναύαρχος, βουλευτής, αλλά και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Επειδή τις τελευταίες μέρες φτάνουν στ’ αυτιά μου πολλά και διαφορετικά, σύμφωνα με τα οποία ακόμη κι αν η κυβέρνηση θελήσει να «κουκουλώσει» το όλο σκάνδαλο, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο τη σύσταση Προανακριτικής για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι προφανές ότι αν ο Καμμένος βρισκόταν στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα τολμούσε να τον… κοιτάξει ούτε στα μάτια. Ωστόσο, τώρα, που προσωρινά ο πρόεδρος Πάνος είναι πεσμένος, βρήκαν την ευκαιρία εισαγγελείς και πολιτικοί του αντίπαλοι να τον… χτυπήσουν. Αυτό που δεν σκέφτονται οι διώκτες του πρώην συγκυβερνήτη του Τσίπρα είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει οτιδήποτε να φοβηθεί, δεν αποκλείω να βγει και να ζητήσει ο ίδιος (αυτοπροσώπως) τη σύσταση Προανακριτικής. Όχι τίποτε άλλο, ο Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται την αναμέτρηση με τον φυσικό του δικαστή.

! Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς Ανδρουλάκη, στην κυβέρνηση δείχνουν απροθυμία να προχωρήσουν στη σύσταση Προανακριτικής για τον Καμμένο.