Με μια ευχάριστη έκπληξη ξεκίνησε η ενημέρωση του Γιώργου Γεραπετρίτη στα «γαλάζια» μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη περιχαρής εισήλθε στην αίθουσα 151 του Κοινοβουλίου κρατώντας ένα κουτί γλυκά. Η βουλευτής Χανίων κέρασε τους συναδέλφους της με αφορμή τα γενέθλια των δίδυμων εγγονιών της από την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη αφού τράταρε βουλευτές και δημοσιογράφους για το ευτυχές γεγονός, πήρε τη θέση δίπλα από τον υπουργό Εξωτερικών.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης έδωσαν το παρών περισσότεροι από 20 βουλευτές από τους συνολικά 33 που έχουν προσκληθεί. Πρώτος κάθισε στην αίθουσα ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ έναν σύντομο διάλογο είχαν ο Τάσος Χατζηβασιλείου με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνει τους «γαλάζιους» βουλευτές στο πλαίσιο τακτικών ενημερώσεων των υπουργών με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι είναι μέλη των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Αθήνα. Μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένεται να θέσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο Αθήνα και Άγκυρα θα διερευνήσουν το θέμα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας είναι και οι πιο κοινοβουλευτικά δραστήριοι των τελευταίων ημερών, όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης από το λεγόμενο σαμαρικό μπλοκ. Η ενημέρωση για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσει και εκτονωτικά στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας.