Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε μιλώντας στο Action24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Ελένη Καλογεροπούλου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Φαραντούρης.

«Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας και καθίζησης και ξεφτίλας πρέπει να σταματήσει πια. Όταν κάποιος έρχεται στην Κεντρική Επιτροπή και λέει κάντε μου πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή εδώ και τώρα και μετά αμφισβητεί το όργανο το οποίο επικαλέστηκε και μάλιστα επέσπευσε την διαδικασία, εσείς βλέπετε κάποια πολιτική οξυδέρκεια σε αυτή την διαδικασία; Εγώ δεν βλέπω», ανέφερε για τον κ. Κασσελάκη ο κ. Φαραντούρης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «συλλογικό είναι το πρόβλημα της αντιπολίτευσης και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Και αν υπάρχει ένας λόγος που σήκωσα το χέρι και είπα φτάνει πια και είμαι και εγώ εδώ, είναι για να δώσουμε έναν πολιτικό τόνο αντιπαράθεσης, εξωστρέφειας και κύρους και επιτέλους να μιλήσουμε για αυτά που ενδιαφέρουν την κοινωνία και όχι τα καπετανάτα μας, τα βιλαέτια μας και τις ομάδες μας».

Φαραντούρης: Ο κ. Κασσελάκης δαιμονοποίησε αυτά που συζητούμε τώρα, μίλησε για Κεντροαριστερούς χυλούς

Ο κ. Φαραντούρης τόνισε επίσης ότι «είναι λυπηρό ένα κόμμα που κυβέρνησε πριν πέντε χρόνια και που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου στην χώρα μας - δεν είδα και από την αντιπολίτευση να ξεπετάγεται τίποτα ελπιδοφόρο ένα χρόνο τώρα της περιδίνησης του ΣΥΡΙΖΑ- μπορώ να πιστώσω στο ΠΑΣΟΚ ότι ολοκλήρωσε τις εσωκομματικές του διαδικασίες με ηρεμία και συντεταγμένα». Και συνέχισε: «Το ίδιο είχα εισηγηθεί και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο μήνες. Να πάμε σε εκλογές, να αποφύγουμε την πρόταση μομφής. Να πάρει πρωτοβουλίες οξυδερκείς, γενναίες και να προσφύγει στη βάση. Και τώρα έχουμε εκλογές με μία μομφή στο κεφάλι με μία απαξιωτική διαδικασία, με διχασμούς, με πλατφόρμες».

Ο κ. Φαραντούρης ανέφερε ότι «τον κ. Κασσελάκη θα τον προτιμούσα ομοτράπεζο σε ένα τραπέζι να μιλάμε πολιτικά, αντί να ασχολούμαστε με εξώδικα και διαδικασίες ποινικές. Είχα προειδοποιήσει την ηγεσία με καλοπιστία και αγάπη και συντροφικότητα και πριν από δύο μήνες είχα πει εδώ και τώρα εκλογές στον κ. Κασσελάκη. Ο καθένας επωμίζεται τις επιλογές του. Θα προτιμούσα να είναι στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης οι πάντες. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν Κασσελάκη. Ίσα, ίσα, υπήρξα και συνεργάτης του και είχαμε και πολύ καλή συνεργασία. Όταν όμως, μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Κασσελάκης δαιμονοποίησε αυτά που συζητούμε τώρα, μίλησε για Κεντροαριστερούς χυλούς, απεκάλεσε διαπλεκόμενους κάποιους από εμάς, όχι ονομαστικά, αλλά έμμεσα, ε πάει να πεί ότι ο κ. Κασσελάκης αναδιπλώθηκε, άρχισε να κατηγορεί το κόμμα και την κυβερνητική του θητεία για τα μαύρα ταμεία. Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θετικό πρόσημο στην ελληνική κοινωνία, δεν δέχομαι ότι υπάρχουν μαύρα ταμεία και μαύρες τρύπες στην κυβερνητική του πορεία και εν πάση περιπτώσει είναι η προίκα που πρέπει να υπερασπιστούμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά. «Είχε πολύ ενδιαφέρον πολιτικό και τεχνοκρατικό. Γιατί της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα προηγήθηκαν δύο πάνελ με ανθρώπους από την αγορά που συζήτησαν για την ενέργεια, τις τιμές», ανέφερε αρχικά. Ο ίδιος τόνισε ότι «ήμουν στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα. Ως πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε θέλει. Απο κει και πέρα είχε πει "εγώ παραμερίζω για να περάσω το καινούριο". Άρα εμείς πρέπει να διαχειριστούμε την προίκα του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα είπε ότι βαδίζουμε στον τοίχο. Το λέει η κοινωνία, η Eurostat. Δεν έχω δει ένα επίτευγμα της κυβέρνησης».