Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε, χθες, στη Βουλή τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις εξελίξεις στα εθνικά, παρουσιάζοντας τις θέσεις αλλά κυρίως τις «κόκκινες» εθνικές γραμμές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως στο συγκεκριμένο θέμα των θαλάσσιων ζωνών δεν υπάρχει μέση οδός και ότι η μόνη διαφορά μας από την Τουρκία είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, προσθέτοντας πως το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να λυθεί αυτή η διαφορά είναι του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Θάλασσας.

«Εμείς έχουμε μια “θέση Α” και η Τουρκία έχει μια “θέση Α”. Δεν υπάρχει μέση οδός. Πρέπει κάποιος να υποχωρήσει και να είστε σίγουροι ότι αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα. Αλλιώς, σταματάει ο διάλογος γι’ αυτό το θέμα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά πληροφορίες, η όλη συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, με μόλις τέσσερις από τους 32 βουλευτές στην Επιτροπή να απέχουν από τη διαδικασία.



Το «καρφί» Γεραπετρίτη για Δένδια και το κέρασμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Ωστόσο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε σε μια αποστροφή που εκλήφθηκε ως σπόντα στον προκάτοχό του Νίκο Δένδια, λέγοντας πως το Κυπριακό δεν υπήρχε στην ατζέντα του ΟΗΕ πριν ο ίδιος αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Εξέφρασε, επίσης, τις αντιρρήσεις του για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό και συγκεκριμένα για διατάξεις που προβλέπεται πως ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες απαγορεύεται να έχουν οικονομική-τουριστική δραστηριότητα, τονίζοντας πως θα επανεξεταστούν.

*Διαβάστε ακόμα: ''Γλυκά'' ξεκίνησε η ενημέρωση του Γεραπετρίτη στους βουλευτές της ΝΔ - Η Ντόρα Μπακογιάννη τράταρε τους συναδέλφους της για τα γενέθλια των εγγονιών της


Η ευχάριστη νότα της βραδιάς ήταν τα γλυκά που πρόσφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στους συναδέλφους της. «Έχουν γενέθλια τα εγγόνια μου, τα δίδυμα της Αλεξίας», εξήγησε χαμογελώντας.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Διαμαντής Γκολιδάκης, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καιρίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Σταύρος Κελέτσης, Λευτέρης Κτιστάκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Λιούτας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Παππάς, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Άγγελος Συρίγος και άλλοι.