Διαφορετική στάση Μητσοτάκη απέναντι στον Καραμανλή

Έχει ενδιαφέρον ότι χθες κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Πολιτική Προστασία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία, κάλυψε πλήρως τον έτερο πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, επιλέγοντας να ανοίξει μέτωπο μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κάνει, όπως είπε, μαθήματα υπευθυνότητας στο κόμμα, που έβαλε πλάτη απέναντι στη χρεοκοπία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, αναφερόμενος δηλαδή στην οικονομία που παρέδωσε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης στην σύντομη τριτολογία του επέλεξε να απαντήσει σε αυτή την κριτική. «Δεν θέλω τώρα να γυρίσω πίσω ιστορικά στο ποιος έσωσε τη χώρα, ποιος καταδίκασε τη χώρα, αλλά εν πάση περιπτώσει, όταν γυρνάτε στο 2010, ναι, η ιστορία θα γράφει ότι η χώρα χρεοκόπησε επί των δικών σας ημερών», είπε, παρέχοντας πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Όλοι ευχαριστημένοι εκτός του Παππά

Η αποχώρηση Μητσοτάκη από την ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς θύμωσε τον ίδιο τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Έφερε όμως χαμόγελα σε Νεοδημοκράτες αλλά και Συριζαίους του περιβάλλοντος Κασσελάκη που θύμιζαν ότι με το 13-0 που καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη, όσο και να θέλει ο ίδιος δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ΠΑΣΟΚ πάλι μόνο στενοχωρημένοι δεν ήταν που με την απαξίωση του Νίκου Παππά ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ουσιαστικά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης απέναντι στον Πρωθυπουργό. Με λίγα λόγια όλοι ευχαριστημένοι ήταν εκτός του Νίκου Παππά…

Όλα έγιναν πριν την έλευση της Κεραμέως

Δικαίωση των όσων είχε υποστηρίξει από την αρχή σχεδόν της υπόθεσης με τη διαρροή των email (προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) αποτελεί για τη Νίκη Κεραμέως η απόφαση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Όπως αποδείχθηκε, το αρχείο των εκλογικών καταλόγων εκλογέων εξωτερικού για τις εκλογές Ιουνίου 2023 εστάλη μέσω WhatsApp στις 23/6/2023 και ώρα 17:05 μ.μ.» (σ.σ. μεταξύ δύο τότε στελεχών της ΝΔ), σημειώνει η απόφαση της Aρχής, κάτι που αποδεικνύει ότι όπως έλεγε εξαρχής η Κεραμέως το όλο συμβάν έλαβε χώρα σε περίοδο που η ίδια δεν ήταν Υπουργός Εσωτερικών: Ανέλαβε καθήκοντα στις 27 Ιουνίου, μετά τις επαναληπτικές εκλογές, παραλαμβάνοντας από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που είχε οριστεί στο ενδιάμεσο. Σε άλλο σημείο η απόφαση αναφέρει ότι «από την έρευνα της Αρχής προέκυψε ότι αρχείο…που εξήχθη στις 8/6/2023 από το σύστημα ΟΣΥΕΔ με σκοπό την διεξαγωγή κληρώσεων εφορευτικών επιτροπών …βρέθηκε εκτός Υπουργείου Εσωτερικών, στην κατοχή τρίτων προσώπων», με την επίμαχη ημερομηνία της 8ης Ιουνίου να είναι επίσης τρεις εβδομάδες σχεδόν πριν την έλευση της Κεραμέως στην ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Πολάκης «ξεσκονίζει» συνεργάτες Κασσελάκη

Η πληροφορία είναι απολύτως επιβεβαιωμένη και αρκετά ενδιαφέρουσα: Ο Παύλος Πολάκης εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει μαζί με στενούς συνεργάτες του το «ξεσκόνισμα» κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη στο πλαίσιο άλλωστε και της ιδιότητας που είχε επι χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ ως «ανιχνευτής σκανδάλων». Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι στο στόχαστρο του έχει μπει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στο απολύτως στενό περίγυρο του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και όχι την πολιτική του δράση. Ειδικότερα ο κ. Πολάκης αναζητά επαγγελματικές συνεργασίες του εν λόγω προσώπου με άλλα πρόσωπα που δεν έχουν και την πιο… διαυγή παρουσία στον δημόσιο βίο. Αν το συγκεκριμένο θέμα είναι υπαρκτό και «σκάσει» τότε θα δημιουργήσει ζητήματα στον κ. Κασσελάκη καθώς , όπως αναφέραμε, αφορά πρόσωπο της ομάδας των «ταλιμπαν» του.


Λεφτά υπάρχουν στους Kasselistas

Πολύ χρήμα βρέθηκε για τις μετακινήσεις οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη χθες το απόγευμα για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του στον Ταύρο. Από νωρίς το πρωί έφταναν στα κινητά τηλέφωνα μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες μηνύματα με το ίδιο περιεχόμενο: «Φίλες και φίλοι. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Σήμερα το βράδυ και ώρα 6.30 θα γίνουν τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείο του Στέφανου Κασσελακη στον Ταύρο! Για την διευκόλυνση όσων θέλουν να πάνε θα διατεθεί λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από… (Σ.Σ. ανάλογα την περιοχή από την οποία θα ξεκινούσαν) στις 5.30. Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους» Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση…λεφτά υπάρχουν.


Έρχονται οι Πολωνοί τουρίστες στην Ελλάδα

Η Πολωνία είναι μια αγορά τουριστών που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει δυναμικά για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σε αυτήν ακριβώς τη ζήτηση σπεύδουν να επενδύσουν αφενός αεροπορικές εταιρείες και αφετέρου τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις φιλοξενίας. Η low-cost τσέχικη αεροπορική εταιρεία Smartwings ανακοίνωσε ότι για το καλοκαίρι του 2025 προσθέτει στο δίκτυο προορισμών της τρία νέα τσάρτερ δρομολόγια από την Πολωνία προς Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό πτήσεων, το Πόζναν θα συνδέεται με τα Χανιά από την 1η Ιουνίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 2025, με τη Ρόδο από τις 30 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου του 2025, και με τη Θεσσαλονίκη από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Οκτωβρίου του 2025. Οι παραπάνω πτήσεις θα έχουν συχνότητα μία φορά την εβδομάδα και θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος 737-800.


Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δικηγόρους

Με τη συνένωση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με το Πρωτοδικείο Αθηνών, προστέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικών δικαστικών αποφάσεων, νέες διαδικασίες. Για αυτές τις αλλαγές ενημέρωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, εφέτης, Χριστόφορος Λινός, με ανακοίνωση του, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι θα έχουν πλέον διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό σύστημα αποφάσεις ρύθμισης οφειλών, αποφάσεις αναστολών ρύθμισης οφειλών, κληρονομητήρια, σωματεία, μικροδιαφορές από 16 Σεπτεμβρίου 2024 και οικογενειακό μονομελούς από 15 Οκτωβρίου 2024. Στο σύστημα ηλεκτρονικών δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, θα είναι διαθέσιμες και οι δικαστικές αποφάσεις, προτάσεις, πρακτικά, για υποθέσεις, οι οποίες συζητήθηκαν στα πρώην Ειρηνοδικεία Αθηνών, Αχαρνών, Μαραθώνος και δημοσιεύτηκαν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.