Χθες από το βήµα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πλήρως όσα είχαµε γράψει σε αυτήν εδώ τη στήλη στις αρχές του µήνα για το πώς σκοπεύει να αντιµετωπίσει τον προσωρινό επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Προς επίρρωση της εκτίµησης που είχαµε κάνει, σας παραθέτουµε αυτούσιο το κείµενο που είχαµε δηµοσιεύσει στις 2 Οκτωβρίου: «Αν έχω καταλάβει καλά, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης -µέχρι τώρα τουλά χιστον- δεν έχει καµία όρεξη να αναγνωρίσει ως θεσµικό του συνοµιλητή στη Βουλή τον προσωρινό επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, όσο και αν ο τελευταίος κάνει τα πάντα προκειµένου να αναµετρηθεί µαζί του. Η περιφρόνηση του Κ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του Ν. Παππά φαίνεται να είναι συνειδητή επιλογή. Με τον τρόπο αυτό θέλει να εκφράσει την απαξί ωσή του απέναντι σε έναν πολιτικό που έχει σε βάρος του µια ατιµωτική απόφαση από το Ειδικό ∆ικαστήριο για τους χειρισµούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η πλάκα είναι ότι ο Ν. Παππάς, που κατέκτησε τη συγκεκρι µένη θέση ελέω Στ. Κασσελάκη και µε τη µισή Κοινοβου λευτική Οµάδα απέναντί του, ισχυρίζεται ότι ο λόγος που ο Κ. Μητσοτάκης δεν κάθεται να του απαντήσει στη Βουλή είναι επειδή -τάχα µου- τον φοβάται και για αυτό το βάζει στα πόδια. Ένας παραπάνω λόγος που ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συµβάλει στην αποκατάσταση της δηµόσιας εικόνας του Ν. Παππά είναι ότι ο συγκεκριµένος πολιτικός, την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, για να τον εξοντώσει επικοινωνιακά, πίεζε συγκεκριµένους οικονοµικούς παράγοντες να του βρουν επιβαρυντικά στοιχεία για τις επιχειρηµατικές δρα στηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραµπόφσκι».

Ο Τσίπρας αντέγραψε τον Θεοδωρικάκο

Έχω την αίσθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντέγραψε τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, που μια ημέρα νωρίτερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε παρουσιάσει το σχέδιο «Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα». Το λέω αυτό, γιατί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά ο πρώην ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο «Μεγάλο εθνικό σχέδιο επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στις υποδομές, την πράσινη μετάβαση, στην Υγεία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικονομικού μετασχηματισμού, προσέλκυσης κεφαλαίων σε νέες παραγωγικές και όχι υπάρχουσες δραστηριότητες, με στόχο την επίτευξη μεσοπρόθεσμων διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης στην περιοχή του 2-2,5% την επόμενη δεκαετία». Άραγε τα είπε αυτά γιατί είχε διαβάσει από πριν τις εξαγγελίες Θεοδωρικάκου;

Μέχρι τώρα ο Α. Σαμαράς ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που ποτέ δεν έχουν επαληθευτεί οι δραματικές τους προβλέψεις. Ωστόσο μέσα από τη στρατηγική της κινδυνολογίας ο ίδιος κατάφερε να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Και τελικά το μόνο που πέτυχε ήταν να φέρει στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.


Η «διαφήμιση» του Κασιδιάρη και οι ευθύνες

Αλήθεια, ο Γιώργος Παπαδάκης, που χθες μας ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να ανοίξει διάλογο με τον φασισμό, δεν οφείλει να ζητήσει και μία συγγνώμη επειδή την περίοδο της οικονομικής κρίσης έδινε βήμα στον Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις εκπομπές του στον ΑΝΤ1; Πώς έγινε φίρμα ο «αγανακτισμένος» Ηλίας Κασιδιάρης ώστε να τον αποθεώνουν στα νυχτερινά κέντρα κάποιοι καλλι τέχνες ονόματι «Ντρούλιας Μπράδερς»; Από τίνος την εκπομπή «εμπνεύστηκαν» οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για να αφιερώσουν μαντινάδα στον Ηλία Κασιδιάρη; Τα συγκεκριμένα παιδιά μπορεί να μη σκαμπάζουν από πολιτική, όμως τον Κασιδιάρη τον αποθέωσαν επειδή τον είχαν δει στην εκπομπή του Παπαδάκη να χαστουκίζει τη Λιάνα Κανέλλη. Άθελά του ο Γ. Παπαδάκης μέσα από τη φιλοξενία που πρόσφερε στις εκπομπές του στον Η. Κασιδιά ρη εκείνη την εποχή συνέβαλλε στην εκτόξευση της δημοφιλίας του στην κοινή γνώμη, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, πέρασε και σε κάποιους καλ λιτέχνες, όπως τα αδέλφια «Ντρούληδες» ή όπως αλλιώς λέγονται.


«Ο Στέφανος φτιάχνει το δικό του κόμμα»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επιμένει στην άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον persona non grata για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να διεκδικεί το δικαίωμα να κατοχυρώσει τον ρόλο του υποψηφίου προέδρου του κόμματος. «Δεν θα επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να μας διαλύσει. Ο Στέφανος Κασσελάκης φτιάχνει το δικό του κόμμα, έχει τα δικά του γραφεία, τα οποία σε εμβαδόν είναι τρι πλάσια από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Δεν είχαμε λεφτά για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, βρήκε όμως γραφεία τριπλάσια από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης. Φτιάχνει το δικό του μητρώο μελών σφετεριζόμενος τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος. Πριν από έναν μήνα έστελνε εξώδικα στο κόμμα στο οποίο ήταν πρόεδρος και στο οποίο θέλει να ηγηθεί και πολλές φορές αυτό το κόμμα το έχει καθυβρίσει», δήλωσε μεταξύ άλλων στα «Παραπολιτικά».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή