Μια απογοήτευση έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στο Ινστιτούτο του την Τρίτη (22/10), με την αιτία προφανώς να είναι τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά.

Όπως υπενθυμίζει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, άλλωστε, τον Ιούνιο διατράνωνε την πεποίθησή του για το «μαζί» στην Κεντροαριστερά, καλώντας υπέρ συγκεκριμένων... μαθηματικών πράξεων, ήτοι της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού, ενώ παράλληλα ζητούσε «να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση». 

*Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Τα δημοσιεύματα από την εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα ''πίκραναν'' τον έκπτωτο πρόεδρο - ''Ήταν παρών ο όλος ΣΥΡΙΖΑ'' έγραφαν

«Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο», διαπίστωσε όμως τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, που μάλλον έχει... χάσει τον λογαριασμό. Από τη μία, ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει έναν πραγματικό «εσωκομματικό πόλεμο» με επίδικο την ηγεσία και από την άλλη ο Ανδρουλάκης στοχεύει στο να ορθοποδήσει το ΠΑΣΟΚ, όσο γίνεται πιο μακριά από τα της Κουμουνδούρου. Το τι πρόκειται, δε, να κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε έναν... χρησμό, όπως γράφει το Big Mouth: «Αργά η γρήγορα (η κοινωνική πλειοψηφία) θα απαιτήσει και θα αποκτήσει την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει», είπε.

Πέραν, όμως, των όσων αφορούν στην εκδήλωση, ο δημοσκόπος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, που μόνο εχθρικά διακείμενος στον Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να είναι, επεφύλαξε το δικό του «βιτριολικό» σχόλιο για την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στο One Channel: «Νομίζω ότι εμφανίζει σύνδρομα άλλων ηγετών, οι οποίοι πέρασαν από αυτήν τη φάση, με τους οποίους συνομιλεί και οι οποίοι του δίνουν συμβουλές, οι οποίες δεν είναι του “πήγαινε εσύ και φτιάξε πράγματα”. Είναι του “άσε τους να έρθουν να σ’ το ζητήσουν. Εάν δεν έρθουν, μην πας”, είπε. 

Τα ερωτήματα δε ως προς τους πιθανούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους ηγέτες με τέτοια σύνδρομα μάλλον είναι πολλά, με τη στήλη Big Mouth να σκέφτεται δύο άτομα που μπορεί να... ταιριάζουν στο προφίλ και να... βιώνουν αυτό που βιώνει ο Τσίπρας: Τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή. Αν, δε, αυτοί είναι οι συνομιλητές του άλλοτε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το rebranding... πάει στράφι, όπως σημειώνει με νόημα η στήλη. 

Και αφού έγινε κουβέντα για τον δημοσκόπο Δημήτρη Μαύρο, δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή της Metron Analysis του Στράτου Φαναρά για την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα, με το κλίμα να φαίνεται πως έχει αλλάξει «ριζικά», καθώς ο εν λόγω δημοσκόπος είχε στοχοποιηθεί την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Τα τρολ της εποχής δεν έχαναν ευκαιρία να επιτίθενται, μάλιστα, στον Φαναρά, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τότε, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεών του. Πλέον, όμως, όπως γράφει το Big Mouth, ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον τα έχει αφήσει όλα αυτά στο... κακό παρελθόν του, αναγνωρίζοντας πλέον την εγκυρότητα της Metron Analysis, μολονότι πάντως «έπεσε έξω» στην εκτίμηση να βγει η Άννα Διαμαντοπούλου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

Ο Αλέξης έχασε τον λογαριασμό

Απογοητευμένος μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος Τσίπρας προχθές στην ομιλία του στο Ινστιτούτο. Ήταν τον περασμένο Ιούνιο, που διατράνωνε την πεποίθησή του για το «μαζί» στην Κεντροαριστερά και, ως απόφοιτος του Πολυτεχνείου, μας καλούσε να μάθουμε «πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση». Δυστυχώς, ο ίδιος πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο». Με άλλα λόγια, έχασε τον λογαριασμό… Πράγματι, στον ΣΥΡΙΖΑ που άφησε πίσω του πέφτουν ακόμα κορμιά και κονταροχτυπιούνται ο Κασσελάκης, ο Πολάκης με τον Γκλέτσο και, από την άλλη, ο Ανδρουλάκης κοιτάει να ορθοποδήσει το ΠΑΣΟΚ, όσο γίνεται πιο μακριά από τον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι και, κυρίως, τι θα κάνει ο ίδιος, άφησε την τελευταία φράση στην ομιλία του να πλανάται σαν χρησμός της Πυθίας: «Αργά η γρήγορα (η κοινωνική πλειοψηφία) θα απαιτήσει και θα αποκτήσει την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει». Οι σχετικές απαντήσεις στο Μαντείο των Δελφών, παρακαλώ!

Ο Τσίπρας και τα σύνδρομα άλλων ηγετών (ποιων;)

Τα καρφιά για τον Αλέξη, όμως, ήρθαν το ίδιο βράδυ από τον δημοσκόπο Δημήτρη Μαύρο της MRB, στο One Channel -που δεν τον κόβω καιρό τώρα ως εχθρικά διακείμενο στον Τσίπρα. Εξήγησε την παρουσία του Αλέξη με το εξής βιτριολικό σχόλιο: «Νομίζω ότι εμφανίζει σύνδρομα άλλων ηγετών, οι οποίοι πέρασαν από αυτήν τη φάση, με τους οποίους συνομιλεί και οι οποίοι του δίνουν συμβουλές, οι οποίες δεν είναι του “πήγαινε εσύ και φτιάξε πράγματα”. Είναι του “άσε τους να έρθουν να σ’ το ζητήσουν. Εάν δεν έρθουν, μην πας”». Ποιους να υπονοεί άραγε ως συνομιλητές του ο Μαύρος; Ψάχνω να βρω ηγέτες με το σύνδρομο που περιγράφει και καταλήγω στους εξής δύο: Γιώργος Παπανδρέου και, κυρίως, Κώστας Καραμανλής. Αλλά, μεταξύ μας, ο πρώτος όποτε κλήθηκε στα όπλα τα έκανε μαντάρα, ενώ ο δεύτερος ακόμα περιμένει στο ακουστικό του να τον καλέσουν -και εν τω μεταξύ έχει τακιμιάσει με τον Σαμαρά. Οπότε αν αυτοί είναι οι συνομιλητές του, θα πάει στράφι το rebranding του Αλέξη α λα γαλλικά.

Ο έρωτας με τη Metron του Φαναρά

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης του προέδρου Τσίπρα ήταν και η επιλογή της Metron Analysis του συντρόφου Στράτου Φαναρά, που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν κάνω λάθος, μάλιστα, εκτός από τα τρολ που του την «έπεφταν» κάθε φορά που έβγαζε δημοσκόπηση που δεν άρεσε στο (τότε) Μαξίμου, του την έχει «πέσει» και επισήμως ο Τζανακόπουλος, ενώ έχει εκδώσει και ανακοίνωση ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις του Φαναρά. Ήταν η περίοδος που ο αρχηγός Αλέξης συμβουλευόταν τυφλά τον Βερναδάκη και που είχε φτιάξει μια εταιρεία δημοσκοπήσεων της VOX που τον έβγαζε πάντα πρώτο με διαφορά. Όλα αυτά φαίνεται ότι ανήκουν στο κακό παρελθόν του Τσίπρα, αφού πλέον αναγνωρίζει την εγκυρότητα του Mr Metron Analysis, ξεχνώντας κάθε αρλούμπα που είχε εκστομίσει κατά το παρελθόν. Άλλωστε, τώρα έχει και κάτι κοινό με τον Φαναρά, που είναι η αγωνία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά δύσκολη, μετά και την αποτυχία της Διαμαντοπούλου να εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειχνε η Metron.