Συμβολισμούς, χρησμούς και μαθηματικές πράξεις προσπάθησε να εντάξει στην ομιλία του στη νέα εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός. «Στη προηγούμενη εναρκτήρια εκδήλωσή μας τον Ιούνιο, είχα μιλήσει για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο "μαζί". Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο από ΣΥΡΙΖΑίους Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Διαβάστε εδώ: Ο Τσίπρας που... έχασε τον λογαριασμό, το "καρφί" Μαύρου περί... συνδρόμων ηγετών (;) και η στροφή 180 μοιρών με τον Φαναρά

Και ενώ ο Τσίπρας έκανε αντιληπτό σε όσους κρεμόντουσαν από τα χείλη του ότι κάπου ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Οκτώβριο έχασε τον λογαριασμό ανάμεσα στις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις, προσπάθησε να το σώσει λίγο παρακάτω με μαθηματικά αλλουνού… Κάπου εκεί, λοιπόν, μιλώντας για τα θέματα οικονομίας με έμφαση την προοδευτική διέξοδο, ο Τσίπρας επικαλέστηκε ως καινοτομία τα τέσσερα «Α» που υπάρχουν σε περίοπτη θέση στις προεκλογικές ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

4_a_tsipra
nd_a

Τουλάχιστον ο Κασσελάκης μπορεί να λέει αρλούμπες, αλλά είναι αποκλειστικά δικιές του, όπως υπογραμμίζει το Big Mouth του powergame.gr.


Τι αναφέρει το Big Mouth

- Οπλισμένος με κιλά υπομονής, είπα να παρακολουθήσω την ομιλία του προέδρου Τσίπρα και δεν σας κρύβω ότι δεν άντεξα και πολύ. Ευτυχώς, όμως, που έχω κάτι «αρρωστάκια» που αρέσκονται να διαβάζουν και ν’ ακούνε, εκτός από τις ομιλίες του αρχηγού Κυριάκου, κι αυτές των αντιπάλων του. Ο γνωστός λάτρης των ομιλιών του πρωθυπουργού, που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι διαβάζει πιο πιστά τις ομιλίες του Μητσοτάκη ακόμη και από τον Βλαστάρη, εντόπισε κάτι που δεν σας κρύβω ότι απλώς επιβεβαίωσε τη βεβαιότητά μου σε σχέση με την ένδεια του Τσίπρα. Μέχρι και τα τέσσερα «Α» που επικαλέστηκε ως καινοτομία υπάρχουν σε περίοπτη θέση στις προεκλογικές ομιλίες του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον ο Κασσελάκης μπορεί να λέει αρλούμπες, αλλά είναι αποκλειστικά δικιές του.