Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί σε όσους παρακολουθούν αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis. Ένα από αυτά είναι αφορά τη σημασία της άρσης της προστασίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Πέραν, λοιπόν, του ότι από χθες δεν απολαμβάνουν τα προνόμια που απολάμβαναν όσο βρίσκονταν υπό καθεστώς προστασίας, πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αμερικανική Δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που έχουν καταθέσει στην Ελλάδα και μετά πήγαν επ’ αμοιβή και κατέθεσαν στις ΗΠΑ, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που εξασφάλισαν από τους Αμερικανούς. Βλέπετε, στις ΗΠΑ υπάρχει ένας νόμος που, εφόσον ένας μάρτυρας συνεισφέρει στη δικαστική έρευνα, αμείβεται, αρκεί προηγουμένως να μην έχει προβεί σε αντίστοιχη πράξη σε άλλη χώρα.

Εν προκειμένω, πιθανολογείται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis πήγαν στην Αμερική για να καταθέσουν, ενώ είχαν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους, στην Αθήνα.

Σκευωρία Novartis: Πώς θα κινηθούν τα θύματα των μαρτύρων μετά την αφαίρεση της κουκούλας

Τώρα όσον αφορά τα θύματα των μαρτύρων μετά την αφαίρεση της κουκούλας, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν νομικά απέναντί τους. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στη μέρα, άντε κατά τη διάρκεια της επόμενης βδομάδας, να δούμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά των πρώην κουκουλοφόρων. Κάτι αντίστοιχο σκοπεύουν να πράξουν οι Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Διαβάστε εδώ: Σκευωρία Novartis: Πώς θα κινηθούν τα θύματα των μαρτύρων μετά την αφαίρεση της κουκούλας - Οι αντιδράσεις στον απόηχο της απόφασης-σταθμού

Πάντως, φαίνεται σε γενικές γραμμές πως δεν θα αργήσει η ώρα που οι τέσσερις ψευδομάρτυρες, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να βρεθούν στη φυλακή, θα αρχίσουν να δίνουν τα πραγματικά πρόσωπα που έστησαν τη συγκεκριμένη σκευωρία.

Τι αναφέρει το Big Mouth

Οι Αμερικανοί εναντίον των κουκουλοφόρων

- Ρώτησα μία από τις καλές πηγές που διαθέτω τι σημαίνει η άρση της προστασίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Μου είπε, λοιπόν, ότι πέραν του ότι από χθες δεν απολαμβάνουν τα προνόμια που απολάμβαναν όσο βρίσκονταν υπό καθεστώς προστασίας (είχαν ασφάλεια, δεν μπορούσε κανείς να μάθει ποιοι είναι), πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αμερικανική Δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που έχουν καταθέσει στην Ελλάδα και μετά πήγαν επ’ αμοιβή και κατέθεσαν στις ΗΠΑ, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που εξασφάλισαν (τότε) από τους Αμερικανούς. Βλέπετε, στις ΗΠΑ υπάρχει ένας νόμος που, εφόσον ένας μάρτυρας συνεισφέρει στη δικαστική έρευνα, αμείβεται, αρκεί προηγουμένως να μην έχει προβεί σε αντίστοιχη πράξη σε άλλη χώρα. Εν προκειμένω, πιθανολογείται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis πήγαν στην Αμερική για να καταθέσουν, ενώ είχαν ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους, στην Αθήνα. Επειδή ανάμεσα στα πολλά θυμάμαι και τις αντιρρήσεις του δικηγόρου και ανεξάρτητου (σήμερα) βουλευτή Παύλου Σαράκη, στην προοπτική να βγουν οι κουκούλες, κάτι μου λέει ότι οι «Σαράφηδες» έχουν μπλέξει για τα καλά.

Μηνύσεις και αγωγές από Άδωνι, Λοβέρδο και Στουρνάρα

- Από κει και πέρα, εξ όσων πληροφορούμαι, δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στη μέρα, άντε κατά τη διάρκεια της επόμενης βδομάδας, να δούμε τον Άδωνι να καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά των (πρώην) κουκουλοφόρων. Κάτι αντίστοιχο σκοπεύουν να πράξουν οι Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος και Λοβέρδος. Σε γενικές γραμμές, κάτι μου λέει ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι τέσσερις ψευδομάρτυρες, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, θα αρχίσουν να δίνουν διάφορα πρόσωπα, πολιτικά και μη, που έστησαν τη συγκεκριμένη σκευωρία.